Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj narediti, če najstnik ne uboga?

Kaj narediti, če najstnik ne uboga?

Npr. velikokrat se dogaja, da ve, da mora nekaj narediti, tipične primer je učenje, pa ne naredi do konca, potem pa hoče in gre ven s prijatelji kljub temu, da rečem, da ne dovolim. Včasih razložim, pa dam kakšno ka zen, ampak me ne up ošteva. Ja, sem pa sama mama.
Kaj bi bilo najboljše narediti po vašem mnenju?

Držati besedo.
Če rečeš ne – se tega drži (prej pa dobro razmisli, čemu boš rekla NE – in kdaj boš to naredila). Če krši – že vnaprej pojasni posledice – in potem se tega drži!

Včasih pa vseeno popusti – a naj bo jasno, da je to prijaznost, ne izguba odločnosti.
Izbiraj svoje bitke (ne vtakni se v vse, samo v važne stvari. Pa še te selektivno.)

Ne obstaja najstnik, ki bi samo ubogal.

Zdaj se ne da nič, ob rojstvu bi moral zamenjat mamo, pa bilo vse v redu.


Vsaka ločenka je ravno toliko primerna za mamo, kot ti za očeta, ki si poženščen.

Ja maice neveste vzgajat. Ker če bi vedle nebi spraševale ko je že več ksno. Po domače otroke se vzgaja od malega ne najstnike.

Kako, saj zato pa so ločenke, ker so same nevzgojene in neodgovorne, ne?

Pomembni so temelji!
Brez njih ni nič!
Na silo ( s kaznijo) se ne doseže nič.
Samo upor.
Žal.

Dve enaki temi?

Kako pa misliš, da če do sedaj ni ubogal, zdaj pa kar bo? Ti mu rečeš, da ne sme it, on pa gre in zaloputne z vrati? Ohjej, kje ste mame biti mame, ko je čas? Ne gre za to, da ne uboga, gre za to, da te ne spoštuje. Niti malo in spoštovanja ne kupiš na placu.
Otroka se od malega stiska in omejuje, da je navajen okvirjev in posledic, če preskakuje okvir. Začne se s copatki, z nogavicami v spodnji predal košare, s knjigico na polico, z spanjem na določeno uro, z zadolžitvami po urniku in s prostim časom po urniku. Otrokom danes so vse dobrine samoumevne. Vse prileti samo, nima vrednosti in ne zadovolji duše. Vse je porazno prazno. Nisem pristaš fizičnega obračunavanja z otroci, vendar če ne znate drugače, otroku s klofuto pokažite, da ga imate radi. Ni ga hujega občutka za otroka, da preskoči že vse meje in se še zmeraj nihče ne spotakne ob nič. Dokler to ne postane tako intenzivno, ko se vam pa veliko prepozno zazdi, da sedaj pa je čas, ko bi radi nekaj naredili.

Kasno je to, kasno, mama. Pojdi na CSD, naj ti pomagajo. Imajo svetovalce in psihologe. Če ne drugega, bo fant od nekoga drugega slišal, kaj se od njega pričakuje.

Priporočam, da mu nehaš prat, kuhat, dajat denar za karkoli, kar ni totalni minimum, potem pa postaviš pogoje, če hoče te stvari nazaj. Tu imaš pogajalsko moč. Moraš se pa tudi sprijaznit s tem, če se bo odločil živeti brez tega, dovolj je že star. Ni bolj neučinkovitega kot prazne grožnje, zato nehaj s tem, nauči se pametno pogajat in dogovarjat.

Najstnik je ogledalo ločene neodgovorne mame, pobralje vse njene vzorce. Ob ločitvi je bil partner kriv za njeno norost, ko odraste je pa otrok. Vedno je tako, ni niti ene izjeme ni.

Najstnik je ogledalo ločene neodgovorne mame, pobralje vse njene vzorce. Ob ločitvi je bil partner kriv za njeno norost, ko odraste je pa otrok. Vedno je tako, ni niti ene izjeme ni.
[/quote]

A tako, potem so tvoji mulci tudi ogledalo njihove ločene mame? No, če ti tako praviš, bo že držalo. Glavno, da ti nimaš nič pri tem.

A tako, potem so tvoji mulci tudi ogledalo njihove ločene mame? No, če ti tako praviš, bo že držalo. Glavno, da ti nimaš nič pri tem.
[/quote]

O ja, vsekakor, če bi pri njej živeli( patudi ajz nimam mulcev, ampk otroke), od koga bi pa imeli vzorce? Tako pa teh težav ni, ki jim avsaka ločenka,katera iam v oskrbi otroka.

Ne babe, ne gre, lahko miljonkrat ponovite, da ne veste od kje takoobašanje pri otroku, kako so drugi krivi, celo marsikatear reče isti foter, pa vam ne more pomagat, ker vse same počnete in ustvarite. ŽIvljenje vam pa izstavi arčun, tam vas pa ni nihče nič ne vpraša, ampak ga morate plačat.

Vsaka ločenka jamra nad lastnimi otroki, ko ti odrastejo, vsaka brez izjeme in so znova vsega drugi krivi, ne one same. Junc se zgoraj oglaša pod multnikom, dve hčeri lajdri po mami, že zavoženi, je že konec. Ampak kriv je pa foter, ne ona.

Si besen Milan? Zdaj, ko vemo kdo si, se ne moreš več pretvarjati, da si nekaj kar nisi. 🤣🤣🤣
Milan, Milan in kako je v Pišecah?
Bo admin spet brisal?😁😂😂

Kot prvo – otrok je v puberteti, kar pomeni, da malo preizkuša meje. Čisto običajna stvar. Bodi vztrajna, drži se postavljenih pravil in boš videla, da bo fant zrastel v fejst možakarja 🙂 Verjemi, imam tri in pri vseh smo šli skozi to fazo 🙂 Marsikdaj so me peljali žejno čez lužo (ali pa so to samo mislili), še pri 20. bi jim včasih najraje navila ušesa, danes pa se marsikateri prigodi od srca nasmejemo.

Kot drugo – tale viharc… jaz sem na forumu že 100 let in lahko rečem, da se je v tem času zamenjalo že ohoho ljudi, ampak ljudje božji, take driske, kot je pa tale človek, takega pa še ni bilo. Dobesedno se ti tema zagabi takoj, ko vidiš njegov nik. In prosim te, viharc, ne piši nobenega odgovora, ker ga 100000000000000000000000000000000000000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bom prebrala :)) Verjemi, tvoje vedno iste fore praviloma ignoriram, mi je pa res škoda, da uničiš vsako temo, v katero se vtakneš. In to vedno z nekimi bolnimi kozlarijami.

Ne arzumete ali ste pa same take. Nobena ločenka nima pri sebi počlihtano,kaj šele da bi bilazmožna otroku dat prave vzorce za normalen razvoj.Ko je enkrat najstnik je vse prepozno. Enoločenko mi pokažite, da se lahko s svojim otrokom primerja z urejeno družino?

Pa kar norijo, kaj boš ti več najstnika kaj? Vse prepozno. Ob nobeni ločenki nima otrok možnosti za noramlen razvoj, one pa kar nabijajo, kako bi one to, a same nimajo nobene odgovornosti in nobenih kvalitet.


okol ušes……………………..ful pomaga……………..


okol ušes……………………..ful pomaga……………..
[/quote]
Ja saj, on ji bo pa upravičeno razsul gobec, potem bo pa zaradi ničvredne matere imel do konca uničeno celo življenje. Ne more ena ločean baba bit primerna mati, ki sploh očeta ne omenja, je ni.

Madona,da so atko trde,ad ne morejo bit vedno drugi krivi. Ob ločitvije biol dedc kriv, ko otroc odrastejo so pa ti krivi, one pa nikoli. A na vsakem koraku vidno, punce se izgubijo, gredo po poti matere ločneke ali večno samske čudakinje in zavoženke, sinovi pa največkrat pošljejo tako mater v tri krasne.

Ni rečeno. Obstajajo problematični najstniki tudi iz t.i. dobrih družin. Pri hiši je več otrok, pa se npr. eden obnaša popolnoma drugače.
Če je družina problematična, če v njej vladajo nerazumevanje, nasilje, alkohol, kreganje, varanje, potem od otrok sploh nimaš kaj pričakovati.

edina rešitev, da se rešimo pogorelega (haha priimek pove vse) Milana je, da spet začne ocenjevati kelnarce.

ena mama – glej citirano:

To se lahko reši z registracijo – potem pa lahko nastaviš koga ne vidiš oz bereš.

Ni rečeno. Obstajajo problematični najstniki tudi iz t.i. dobrih družin. Pri hiši je več otrok, pa se npr. eden obnaša popolnoma drugače.
Če je družina problematična, če v njej vladajo nerazumevanje, nasilje, alkohol, kreganje, varanje, potem od otrok sploh nimaš kaj pričakovati.
[/quote]
Obstajajo, tam kjer ne štima, ker staršev sploh ni blizu otroka, kar lepo sedaj vidimo med karnteno, kako kričanje je, kake muke so dva meseca skrbet za otroke. Medtem ko so najstniki problemičisto povsod, ko ločenka niti ne omeni očeta, kar je tudi v tej temi vidno. Ne se sprenevedat in vedno valit krivdo na druge, najstniki imajo natanko te vzorce, ki so jih pobrali od vas. In ja, za karkoli je prepozno v tej starosti.