Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Kaj pa sluzbe

Kaj pa sluzbe

Kaj pa v službah? Je že kdo pomislil na delo od doma? Ali je to odvisno od delodajalca. Pri nas smo imeli prejšnji teden nekaj takih, ki so potovali in kihali in kašljal vse povprek. Čeprav so to počeli previdno, v rokav, vendar lahko virus fases na wc ju ali podobno. Ali se motim?

Pri nas dobili navodila – vsak, ki je bil na ogroženih območjih, se zanj uvede 14 dnevna karantena in delo od doma. Za potovanje v tujino (tudi privat) je predhodno potrebno obvestiti tudi nadrejenega v službi. Odsvetovali so nam vsa potovanja v tujino.

Jaz sem mizar in dal 25 zaposlenih na borzo ker ljudje naročajo manj miz. Kljub temu sem začel delat od doma in zdaj delamo svoje izdelke in pošiljamo v tujino. Posel je 9x boljši, vseh 25 delavcec sem zaposlil nazaj in se marsikaj naučil. V Murski Soboti zdaj odpiram salon pohištva Mirkea. Hvala Corona.

Bil sem boomer odvisen od borze, zavodov, komunizma… Zdaj sem odkril kapitalizem svobodnega trga in nikoli ne grem nazaj. Nova doba Janševega kapitalizma, I guess.

Pač daš odpoved in si doma. Zaprosiš za socialno ali pa živiš od rezerve če jo imaš.

Butalci.
V Ameriki pa mega giganti, kot so Amazon, Google, Microsoft,… dobesedno odrejajo delo od doma. Danes navaja SIOL.
Ampak mi v Butalah znamo bolje, kot oni.

Tudi v Veliki Britaniji so multinacionalke takoj odredile delo od doma. V moji službi komot delamo od doma, ampak zaenkrat se mi zdi, da vsi jemjejo vse skupaj zelo na lahko. V smislu: meni se ne more zgoditi.

Na 24 kur je tudi slovenska novinarka v Italiji ravnokar povedala, da bodo, razen majhne skupine, vsi delali od doma.

Se tudi lahko zgodi, ja. Pa saj to sploh ni slabo! Dejansko je skoraj dream job;)

New Report

Close