Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj pomenijo sanje o zobeh?

Kaj pomenijo sanje o zobeh?

Zadnje čase se mi je že večkrat sanjalo o zobeh, da se mi zdrobijo ali kaka druga neprijetnost z njimi.
Ali ima to kak pomen?

Če kaj dolguješ sumljivim ljudem ima..

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Sanje o zobeh pomenijo izgubo prijateljstva.

Nočem te strašit, vsakemu pomenijo nekaj drugega…
Ko sem jaz to sanjala se mi je nekaj mesecev potem vedno zgodila izguba ljubega človeka.
Razpad zveze… huda bolezen in smrt bližnjega. Vedno:(

Če je kaj resnice v sanjah je ziher v sanjah o zobih…, če so zdrobljeni, pomoje ne pomeni nič dobrega, jebat ga, razlagaj si pa sama, čist laično, verejetno bi bil boljši filing, če bi sanjala čvrste lepe in bele zobe…..tak je lajf…

Zdrobljen zob, izpadli zob… ponavadi pomeni izgubo ali smrt. Ni nujno, da gre za smrt bližjega družinskega člana ali prijatelja.. lahko gre npr. za smrt soseda, lahko gre za izgubo denarja, službe…

Jaz sem veliko krat sanjala, da mi je izpadel zob in nato naslednji dan ali čez nekaj dni izvedela, da je npr. umrl sosed, da sta se znanca ločila in podobno.

Pri nas tudi pomeni zob smrt…in pa recimo če je zob bolj ospredaj…bližja žlahta je.

Sama toliko krat sanjam zobje in da se mi kar razpade, da bi morala biti edina v familiji še živa…pa je nazadnje umrla stara mama pri 97 letih… ne vem če ravno zato, ker sem sanjala 🙂

..ki se bliža 80 letom vedno pravi sanjati o zobeh, bolezen ali pa smrt.

Pol familije mi je že pomrlo, pa nisem še nikoli o zobeh sanjal. No razen, če to velja samo za ženske…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Pomeni, da si moraš bolj pogosto prati zobe, da te ne bo podzavest opozarjala na probleme.

http://www.kolousode.net/index.php?path=sanjski_simboli&simbol_crka=Z

Tut jas mam vedno ko sanjam da mi zobje izpadajo al samo eden vem da bo negdo umru in vedno se moje sanje o zobeh uresnicijo

Izpadanje zob, lomljenje zob, rast zob in vse ostale takšne in drugačne sanje, povezane z zobmi, so ene najbolj pogostih sanj. Največkrat so to zelo moteče in neprijetne sanje.

Strokovnjaki pravijo, da imajo sanje o zobeh lahko pozitivno ali negativno sporočilo. Na eni strani lahko predstavljajo vaš osebni napredek, začetek nove in zelo obetavne poti, lahko pa razkrivajo vašo potrebo, da bi morali za sebe bolj skrbeti, saj v življenju izgubljate ravnotežje.

Sanje o zobeh so pogoste tudi zaradi povezav z našimi najbolj običajnimi strahovi – s strahom pred staranjem, pred nesprejetostjo v družbi in s strahom pred velikimi življenjskimi spremembami. V času velikih življenjskih tranzicij ali pričakovanj, so sanje o zobeh pogost stranski pojav.

Moja razlaga: Temeljna, simbolična razlaga. Zobje žvečijo hrano, hrana pa prinaša potrebno energijo, da vzdržuje telo. Pomenijo tudi moč. Torej še enkrat premisli kako se lotevaš reševanje problemov. Kako sprejemaš ali se spopadaš z izzivi. Nimaš svojega jaza? Stojiš za svojimi stališči ali ne? Česa nikakor ne moreš ‘prežvečit ali dol požret’. Kakšno dejanje se ti je zamerilo? Kaj bi morala spremenit znotraj družine, sodelavcev ali skupine katere del si? Gre kaj mimo tebe brez tvojega privoljenja? Se te upošteva?

Pomeni da nisi dobro spal.

Jaz in moja hči sva isto noč sanjali, da nam je izpadel zdrav zob. Nenadna smrt v družini vam povem.

A rada vlačiš koga po zobeh? 🙂
Odvisno v kakšnem kontekstu sanjaš, nekaj asociacij:
– kazati zobe (agresivnost), nasprotno je brez-zobost (nemoč, spolna neprivlačnost, strah pred staranjem, nizko samospoštovanje)

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ufff, ne bi te rada prestrašla, ampak moj frend je enkrat sanjal da mu je počil zob, se čist zdrobil, smo bili uzun in on to nam govori in pove da ga je strah, ker v Bosni pravijo da to pomen smrt nekoga. Smo bili glih v enem kafiču skup tist dan in ga njegova msmi kliče da je umrla teta. Hm, ne vem ali je to slučajnost ali pa res to pomen. Sm pa takrat slišala da enako pomen če sanjaš sovo.

Res je..tudi meni.

A dejte no … kva majo zobje veze z vašimi bližnjimi? Sanje nič ne napovedujejo, umirite se.

Odgovor na objavo uporabnika
zdrobljeni zobje, 01.11.2013 ob 08:50

Zadnje čase se mi je že večkrat sanjalo o zobeh, da se mi zdrobijo ali kaka druga neprijetnost z njimi.
Ali ima to kak pomen?

To je prvi znak da jih je treba peljati  na pregled,tako kot bi nov avto na servis na 20 K prevozenih kilometrov. Smo nezni in strokovni,damo tud v sodelivanju s tem portalom “starsevski cvek” popust.

Pridi,

Dr.Rozic

Vcasih se mi noro sanjal o zobeh…ko se nisem znala odlociti glede cesa..bilo je svega. Navadno pomenijo sanje o zobeh napacne odlocitve, napacna smer…napacna pot…

New Report

Close