Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj storiti?

kaj storiti?

Kaj bi ve storile, če bi vaša svakinja med vašim dopustom, v vaše stanovanje na ogled pripeljala svojo prijateljico, ki je vi ne marate? Jaz bi ji namreč rada povedala, kar ji gre, vendar ji ne morem, ker ne smem izdati osebe, ki mi je to povedala.

Kdo ji je dal pa ključ???

Ne gre za to, da bi pripeljala prijateljico,ki je pac ne maras…

Gre za to,da je prisla na ogled? Kdo ji je dovolil in dal kljuc? Jst pa tega ne bi tolerirala in bi svakinji povedala kar ji gre…

Ne sekiraj se za take oslarije. Si je že naredila škodo, ker si je nakopala tvojo zamero. Pa če ve da veš alpa ne.

Ja, stvar je taka, da živimo v hiši skupaj s tastom. Svoje stanovanje imamo ločeno, pod svojim ključem. Med dopustom nam je rože zalival tast, imel je ključ. Rekel je, da naj stanovanje zaklenemo in pustimo ključ na enem “skritem” mestu. V tem času je svakinja k tastu na vrt povabila to prijateljico z družino, da so imeli piknik. Tista oseba, ki je bila zraven in ki mi je stvar zaupala, je slišala, da je svakinja rekla prijateljici naj gre z njo, da bo videla, kako lepo stanovanje imamo. Ko sta prišli iz hiše, je prijateljica baje komentirala, da imamo res lepo.

Glede zamere pa lahko rečem le to, da svakinje že tako ali tako ne morem, zdaj se ji bom pa res poskušala čim bolj izogibati.

Da me je to tako razkačilo, je pa krivo tudi to, da se fantu to ne zdi nič kaj tako napačnega (seveda zagovarja svojo sestro), in pravi, da mogoče mu bo pa sestra še povedala, kaj je naredila.

Predvidevam, da je zalivala rože, da je zato imela ključe od stanovanja..

Drugače ne vidim logike.

Ma folk zakaj se za vsak drek sekirate in želite kregat – a veste koliko gorja je vse okoli nas…malo v razmislek

Imam idejo za eno podlo varianto:
tastu reci, da nekaj manjka (si izmisli eno stvar) in vprašaj, kdo je še bil v stanovanju oz. kdo je vzel ključ, to naredi v času ko bo svakinja prisotna in potem še njo vprašaj ali je šla kaj v stanovanje in si morda izposodila to stvar.. če bo odgovor nikalen nadaljuješ da si prepričana, da je nekdo prišel notri s ključem in ker glih kao poznaš enega kriminalista, bo prišel pobrat prstne otise, boš videla reakcijo in moro svakinje, če si bo upala povedat….

Dober nasvet tole od “fufe”.

Ko smo mi živeli pri tašči in tastu v sicer enako ločenem stanovanju, je tudi hodila vohljat, ko nas ni bilo doma, pa sorodnike je vodila gor in jim razkazovala stanovanje. Hiša je bila pač njihova in mi po njihovem zasebnosti niti pod razno nismo smeli pričakovati.
Zaradi njihovega prepričanja in posledično odnosa do nas, smo se morali pa itak kmalu potem odseliti.
Danes v moji koži bi jaz spregovorila, treba je biti pošten in odprt. Takrat sem bila tiho, vendar sem s tem agonijo samo podaljševala.

U, ti si pa že enkrat pisala o svojih hišnih in družinskih zadevah. Srečna in ponosna bodi, da imate lepo stanovanje in da se takšno zdi tudi drugim 🙂

Ma dejte nehat pretiravat. Saj tega ni naredila na skrivaj, če praviš, da je nekdo to videl in je celo potem tista ženska komentirala, kako lepo imate, pa tudi tvoja sorodnica je imela očitno dober namen, le dejanje je bilo z njene strani mogoče nekoliko nepremišljeno.

Mislim, da je bolj problem v tem, da je to storila ona, ki je ne prenašaš, ne pa toliko dejstvo, da je pač nekomu pokazala tvoje lepo stanovanje.

Meni na tvojem mestu to sicer ne bi bilo ravno všeč, ampak nikakor ne bi delala drame iz (v bistvu) dobronamernega dejanja.

Preboli.

Tista, ki pa svetuje, da naj izjavi, da je nekaj izginilo, naj se pa DOBRO ZAMISLI, ker to je šele podlo. Ubogi tast. Jaz na njegovem mestu ne bi upala več stopiti sama v tvoje stanovanje, četudi bi morala zaliti rože. Sitnosti boš nakopala samo njemu, nikakor pa ne sorodnici.

mimika

Seveda, sem pisala, že večkrat. Pa še bom. Ko sem izvana, delim izkušnje z drugimi. Očitno pri njih doma ne igrajo z odprtimi kartami in to jih bo sigurna drago stalo!

Motiš se, prvič pišem.

Kaj naj se DOBRO ZAMISLIM. Stanovanje je njeno in ni namenjeno razkazovanju tujim osebam. Punca je šla na dopust in morda za sabo v naglici pustila na vidnih mestih stvari, za katere ne želi, da si jih ogleduje širša javnost, sploh pa taki, katerih ona sama ne mara… pa saj njeno stavnoanje ni narodni muzej oz. razstavni salon modernih stanovanj, da bo sedaj vsak tujec, ki ima čas prišel brez njenega dovoljenja gledat NJENE stvari.
Ma če si tako liberalna pa mi pošlji svoj ključ, pa bom med tem ko boš v službi prišla prešnofat po tvojih stvareh, me zanima če ti bo pasalo.

A si v svojem stavnovanju ne zaslužimo zasebnosti, pa čeprav je to stanovanje v hiši tasta???? A ti sedaj že vsak tujec lahko brska po umazanem perilu???

Tudi tebi lep dan.

Glej, fufa, oprosti, če si zdaj užaljena, ampak to ni bil moj namen.

Praviš, da je to njeno stanovanje in ni narodni muzej. Ja, se strinjam, ampak že s tem, ko nekomu daš ključ od svojega stanovanja (četudi je to tast), izbrišeš mejo zasebnosti, ki jo zagovarjaš. Če v naglici pustiš kakšno precej osebno stvar na vidnem mestu, jo bo videl tudi tisti, ki bo prišel zalivat rože, saj ni slep.

Saj sem napisala, da mi dejanje njene svakinje ni všeč, ampak iz tega delat zdej eno paniko pa tudi ni potrebno, ker:

1. zamerila se bo tastu (in verjetno še tašči zraven)
2. zamerila se bo možu (kar sicer ni narobe, ker je treba povedati tisto, kar temoti)
3. nihče več ji ne bo hotel zalivati rož, če bo dala pa ključ komu drugemu, ki ni iz hiše, bo avtomatsko rušila zasebnost tasta in tistih, ki poleg njih še živijo v hiši
4. je bilo dejanje bolj ali manj dobronamerno, čeprav bi lahko počakali, da se vrnete z dopusta in bi ti lahko razkazala svoje stanovanje
5. predvidevam,da je hiša od tasta, ona je pa “samo” tamlada pri hiši in četudi imašv bistvu prav in jo še kako razumem (tudi sama stanujem z družino nad tastom in taščo), je ravno zaradi tega lahko prepir hitro tu,

Na koncu pa naj povem, da bi morala tastu na miren način povedati, da ji ni všeč, da nekdo hodi po stanovanju, razen zalivalca rož.

Pa brez zamere in lep dan tudi tebi, fufa.

mimika

Tudi jaz bi bla razkačena!!!
Če koga zanima moje stanovanje, naj pride k meni, pa mu ga jaz razkažem. Ne pa takole za hrbtom.

1. ključ je imel tast.
2. svakinja ni imela nobene pravice vstopati v tuje stanovanje – lahko si to poleg tega, da si je preveč dovolila – razlagamo kot motenje posesti s pravnega vidika
3. da gre zraven povabit še tujca, ki nima v tvojem stanovanju brez tvojega dovoljenja in še manj brez tvoje prisotnosti kaj delat… too much

Prekoračila je vse meje.

Ej Mimika ni zamere, ampak jaz sem razbrala, da te ženske kateri je svakinja pokazala stanovanje ne mara in ji tudi v primeru, da bi bila ona sama doma nebi pokazala stanovanja… in je zaradi tega stvar še bolj komplicirana in ta ženska ne bi smela VSTOPITI brez njenega dovoljenja v stanovanje! Kaj pa če bi bil moj scenarij resničen in bi ji resnično kaj zmanjkalo, kakšen kos nakita ali pa kaj drugega… vse se lahko zgodi.. In kdo bi bil pa tukaj kriv? Ona ker je pustila ključ pri tastu ali svakinja, ki ima vodene oglede skozi njeno stanovanje….

Ma jaz vem, da bi pop….. raje zdaj, da se zadeva razčisti, kot pa da tiščim v sebi in čakam, koga bo naslednjič ko bi šli smučat, povabila svakinja na ogled.

Zaradi tega se ne splača kregati.
Če pa že, naj se tvoj krega, saj je to njegova družina.

Že s tem, da si dala nekomu drugemu ključ, si odprla možnost, da bo še kdo prišel v stanovanje. Naslednjič pa ne puščaj ključa tastu ali komu drugemu pa bo.

Kar je je. Ji pa daj vedeti, da veš kaj je bilo in da njeno ravnanje ni sprejemljivo. Saj ni treba da poveš od koga si zvedela.

Ok, razumem, da je razkačena, tudi jaz sem že bila kdaj, sicer ne zaradi take zadeve, ampak kakšne druge, tudi povezane s tem, da živimo pač v isti hiši s tastom in taščo.

Ampak verjemi, če bo naredila preveliko štalo, potem lahko kar začnejo takoj šparat za stanovanje ali najemnino nekje v kakšnem bloku.

Starejši pri hiši (nekateri ) ne razumejo, kaj je zasebnost. Pa ne mislim, da je povsod tako, ampak veliko pa je tega.

Četudi ima razkačena v bistvu prav, ji odsvetujem pretirane reakcije, sploh pa naj se o tem (če se le da) s svojimi starši pogovori mož.

mimika

To ni pravi nasvet, ker že če ne bi dala ključa, bi nastala konfliktna situacija, pa še dodatni greh, ker bi venele rože.

Hvala za mnenja. Škoda le, da sem sprožila prepire med vami.

Naj povem, da je tast zelo OK človek, da nam pusti, da imamo svojo zasebnost. Tudi zato sem ključe zaupala tastu in ne svakinji.

Tista oseba, ki mi je povedala kaj se je zgodilo, mi je rekla tudi, da tast sploh ne ve za to, da je svakinja peljala prijateljico gor v naše stanovanje. Kolikor tasta poznam, on tega ne bi dovolil.

Pošteno se vprašaj: kako bi reagirala, da bi svakinja pripeljala v tvoje stanovanje nekoga, ki ti ni zoprn in ki bi bil čisto navdušen nad stanovanjem?

Jaz bi najbrž naredila tako kot je svetovala fufa.

No, ampak očitno tast je dovolil, ker je tvoji svakinji prepustil vaše ključe, a ne?

New Report

Close