Kaj storiti z parnetko ? Rad bi zapustil druzino pa se bojim kako bi hcer to prenesla
To ste ti današnji dedci, cagavi nesamozavestneži, ki bi bilo bolje, da ostanete samski in si ne napravljate otrok, ker ne znate niti zase poskrbet in si pustite, da vam ženske serjejo po glavi.
Sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da tudi v postli ne veš, kaj si z žensko počet, evo, zdaj te še migrena daje, to je bil nekoč izgovor žensk, zdaj se že cagavci tega poslužujete?!! Katera ženska lahko takšnega tipa spoštuje? Hmm, je ne poznam.
Zal mi je, da morate skozi toliko zaljivih komentarjev – verjemite mi, da tisti, ki pisejo, da niste taprav dec, imajo se najmanj v hlacah. Pravi dec ne zali. Hkrati pa zna vprasati za pomoc, kadar jo rabi. Bravo!
Jaz imam samo en kljucen predlog – preden se odlocite za katerikoli dramaticen korak (ultimat, csd) pojdite sami (brez zene) do dobrega druzinskega terapevta ali psihoterapevta, da vam pomaga pogledati na situacijo z nevtralnega vidika, vam pomaga se nauciti drugacne komunikacije, konstruktivnosti in asertivnosti v tezkih situacijah. Ze to lahko, po nekaj srecanjih, naredi 180 stopinjsko spremembo v odnosu z zeno. Skupaj s terapevtom bosta ugotovila, kako dalje – skupna terapija oz. resevanje situacije ali locitev (bezanje iz situacije). Za to ne potrebujete denarja – registrirani terapevti so prek ZZZS brezplacni, do njih greste lahko neposredno, z zdravstveno kartico. Je pa ponavadi nekaj mesecev cakalne dobe, ampak se splaca. Za to ne rabi vedeti cisto nihce – niti vas splosni zdravnik!
Upam, da uspesno resite situacijo in veliko poguma se naprej!
Sam imam hčerko doma, jo imam zelo rad, ampak ne razumem,kako lahko nekdo reče, da jo zelo ljubi ali je zelo zaljubljen v njo oz. v hčerko?? Mogoče se avtor narobe izraža ali pa počenja kaj s hčerko oz. mu vzbuja ogabne občutke? Če američani rečejo “I love you” v prevodu “Ljubim te” ali “Rad te imam” še ne pomeni, da pri nas Love pomeni imeti Rad ali Ljubiti.
V glavnem, avtorja v nekaterih delih sporočila razumem, v nekaterih delih pa mi daje neprijetne občutke.
Z nenormalno rad, si upam, da želel samo povdarit, da ti pomeni vse na svetu.
Moj predlog je tak – s zensko sedi, ji povdj, da odhajaš, vendar želiš deljeno skrbništvo. Glede na to, da nima zaposlitve in s tem tudi nobenih možnosti za preživljanje lastnega otroka nisi čisto stisnjen v kot. CSD ponavadi potegne z mamami. Ni pa to nujno na sodišču, ki mnenja CSD ne rabi upoštevat.
Kar se tiče žene, ti svetujem tako – če je zdaj taka, da se tako obnaša do tebe, bo s časom zadeva še eskalirala. Torej, že zdaj nima nobenega spoštovanja do tebe, zanjo si samo vir denarja. V nekaj letih boš samo še bolj potonil. Zahvali se ji za prijeten čas z njo in njeno mamo in pojdi. Bolje, da je manj časa s tvojo hčerko bolj kvalitetnega in v miru, kot pa to kar imaš zdaj.
Oba sta zblojena. Moški je nenormalno zaljubljen v hčerko, ženska pa je nenormalno zaljubljena v svojo mamo. Otrok pa trpi, ker nima zdravih vzorcev ljubezni od odraslih, ki jih ima okrog sebe. Mož in žena morata biti zaljubljena drug v drugega in to normalno, ne pa nenormalno. Iz teh fanatičnih čustev se nikoli nič dobrega ne izcimi. Dobro, na začetku zveze smo itak vsi evforično zaljubljeni. Ampak ponavadi se hormoni po letu, dveh, unesejo in naša ljubezen postaja bbolj umirjena, trdna in taka je potem varen pristan otrokom, ki pridejo.
Seveda smo tudi v otroka na začetku, ko se rodi, vsi “zaljubljeni”. Ampak zrela starša se zavedata, da morata biti onadva en drugemu še vedno na prvem mestu in potem obema skupaj otrok. Seveda to ne pomeni, da ne bosta dajala prednosti otroku. Saj je naravno, da zanj najbolj poskrbimo, da ga najprej nahranimo, mu najprej posvetimo pozornost… ampak otrok mora vseeno čutiti, da je očetova najpomembnejša oseba žena, mamina pa njen mož. Hčerka bo zmeraj hotela nezavedno tekmovati z mamo za očeta in to ji mora njen oče prijazno preprečiti. Ne sme dovoliti, da bi se med njima razvil nekakšen infantilno erotični odnos. Enako mora narediti mama s sinom. Pokazati mu mora, da je njegov oče njen mož in da sinko ne more izriniti njegovega mesta. Tako bodo imeli otroci spoštovanje in ljubezen do obeh staršev , ob njiju se bodo počutili varne, občudovali bodo njuno ljubezen in jo poskušali v odrasli dobi posnemati.
obupan partner, 12.07.2020 ob 22:04
Pozdravljeni ….
Zelil bi anonimno podeliti svojo zgodbo in zaprositi i za mnenje ce ima kdo izkusnje z locitvami itd.
Z svojo partnerko imava skoraj da 3 letno hcerko v katero sem nenormalno zaljubljen z katero komaj cakam vsako jutro da se igrava da greva na plazo itd itd.
Vendar je odnos z partnerko katastrofalen zivimo v hisi v kateri je zraven tudi njena mati katera se rada umesava v vse stvari.
Da bi stvar bila se hujsa se za vsako stvar igra zrtev in samim tem pri partnerki vzbuja slabo vest ces kako bi prezivela ce vaju nebi bilo kaj bi pocela po cele dneve imam migreno probleme z nogami itd.
Najhujse od vsega tega je da partnerka ze vec kod leto in pol konstatno spi z materjo in cele dneve ko delam prezivljata skupaj…. ko ji omenim selitev saj bi si jo lahko privoscila in kupila kaj svojega ali ce nic drugega odsla v najem ….ces da ne zelim spat v sobi sam ampak z njo in z otrokom kar se mi zdi normalno. Ona omenja da bi kamorkoli gremo rada vzela mamo in da brez mame negre nikamor.
Kar mi se seveda ne zdi normalno.V cem pa jo mama podpira.
V zadnjih pol leta ko pride do karsnihkoli kreganj zelo rada zmerja in zali mene moje starse mojega brata mojo necakinjo komplet mojo druzino na vse mozne nacine ko pa ji jaz kaj recem proti njej pa se takoj tasca umesa in jo zacne braniti med tem pa ko ona zali in zmerja mene vse mozne nacine se tasca zraven smeje.
Zelim si oditi od njih vendar se bojim da bi hcerki to najtezje padlo …bojim se da bi partnerka postala mascevalna ter mi prepovedala stike z otrokom …ter da bi ko bi hci odrascala z svojimi pricami tamalo obrnili proti meni. kar si iskreno ne zelim saj jo nenormalno obozujem.
Ima kdo mogoce kaksen nasvet kako bi vi odragirali pri vsem tem in kaj bi bilo najbolse
hvala in lp
Zakaj pa nebi šli vsi??? Edino če tebi ni? Jaz bi ji rekla ali greš z mano ali pa grem sam tako več ne mislim živet.
excell, 13.07.2020 ob 07:05
Sam bi odreagiral tako, da bi se s partnerko enkrat usedel dol in ji povedal svoje zadržke. Govoril bi hladnokrvno, brez vpitja. Če bi slučajno partnerka vpila in me obtoževala, bi ji povedal, da namen pogovora ni obtoževanje ampak, da me posluša. Tudi če bi omenjala mamo, bi ji povedal da rešujeva svoj zakon ne njen zakon z mamo.
Na koncu bi ji postavil ultimat, ki bi zajemal: Terapijo – povedal bi ji kdaj imam čas in da ima 1 teden časa da ga naroča in da se tam zglasiva. Selitev – povedal bi ji, da ima 1 mesec dni časa da pride za mano. Pri kolegu/straših bi si že prej rezerviral sobico, da bi se lahko po debati umaknil. Potem bi iskal stanovanje za najem.
Kar se tiče hčerke je vse v CSD rokah. Če žena ne bi prišla za mano, potem bi padla ločitev in bi zaprosil za polno oz. deljeno skrbništvo in bi upal na najboljši uspeh. Če uspeha nebi dosegel, se naprej ne bi boril. Raje bi čas posvetil športu/hobiju ali pa iskanju nove partnerke. Konec koncev, je za rod bolje da si narediš dodatnih 5 otrok kakor pa da izgubljaš čas ko se boriš za enega – kjer veliko ne moreš doseči.
Tudi če bi prišlo do worst case scenarija in bi me hčerka poiskala čez 20 let, bi ji lahko pogledal v oči in obrazložil svojo plat zgodbe.
Ti si tudi duševno možen.
Dodatnih 5 otrok…
Budalo jedno!!!!!
“Partnetka”
“Jebenti, niti naslova ne morete napisat korektno, brez napake.
Prekleti uničevalci slovenskega jezika!
Butlji eni, ki ne veste, da je slovenski jezik ena zadnjih stvari, ki jih še imamo avtohtone, naše. Ostalo pa je že slo v materinoi.O zato pa naj gre k hudiču še naš jezik? Budale ene nesramne.
Pozdravljeni.
Večkrat sem že zasledila take in drugačne vsebine na forumih, katere niti ne preberem v celoti.. Vzrok temu je, da preprosto včasih ne verjamem ali je napisana “zgodba” resnična.
Največkrat pa preneham z branjem, ker enostavno človek napisane “slovnice” (pa ni to samo današnja mladina) NE MORE PREBRAT. Katastrofa.
Nisem slavistka, sem v zdravstvu.
Vendar učenci, dijaki, študentje takrat v mojih letih smo znali slovenščino!
Črka “R” je lahko v tem po pomoti izpuščena, kdaj pa se piše predlog S in Z pa ni pomota…
Beri zgoraj: “Z PARTNETKO”
FORUM in ostali nepismeni: “TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA”
Poznate pomen tega stavka?!
Se opravičujem, napisana vsebina ne spada tukaj, vendar prvič sem zasledila (sicer res nisem veliko tu gor oz. na kjerkoli podobnih spletnih straneh), da je še nekoga zmotila slovnica nas Slovencev, ki se jo uporablja v današnjem času na številnih forumih Oz. družabnih omrežjih.
Bravoooooo!!!!, 01.08.2021 ob 15:04
“Partnetka”
“Jebenti, niti naslova ne morete napisat korektno, brez napake.
Prekleti uničevalci slovenskega jezika!
Butlji eni, ki ne veste, da je slovenski jezik ena zadnjih stvari, ki jih še imamo avtohtone, naše. Ostalo pa je že slo v materinoi.O zato pa naj gre k hudiču še naš jezik? Budale ene nesramne.
Pozdravljeni.
Večkrat sem že zasledila take in drugačne vsebine na forumih, katere niti ne preberem v celoti.. Vzrok temu je, da preprosto včasih ne verjamem ali je napisana “zgodba” resnična.
Največkrat pa preneham z branjem, ker enostavno človek napisane “slovnice” (pa ni to samo današnja mladina) NE MORE PREBRAT. Katastrofa.
Nisem slavistka, sem v zdravstvu.
Vendar učenci, dijaki, študentje takrat v mojih letih smo znali slovenščino!
Črka “R” je lahko v tem po pomoti izpuščena, kdaj pa se piše predlog S in Z pa ni pomota…
Beri zgoraj: “Z PARTNETKO”
FORUM in ostali nepismeni: “TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA”
Poznate pomen tega stavka?!
Se opravičujem, napisana vsebina ne spada tukaj, vendar prvič sem zasledila (sicer res nisem veliko tu gor oz. na kjerkoli podobnih spletnih straneh), da je še nekoga zmotila slovnica nas Slovencev, ki se jo uporablja v današnjem času na številnih forumih Oz. družabnih omrežjih.
Ajde porin si prst v rit pa suti. Tamle v zadnjem stavku si “oz.” napisal z veliko. Kaj je to?