Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj storiti – žulj, jaz pa v gore

Kaj storiti – žulj, jaz pa v gore

Že več mesecev načrtujemo večdnevno odpravo v gore. Na zadnjem “teningu” sem staknila žulj s čevlji, ki jih bom imela obute na pohodu. Do odprave je še tri dni, jaz pa ne vem, kako ukrepati in kako preprečiti nadaljne odrgnine.

Se dobijo kakšni posebni obliži za žulje? Se da žulj na kak način pospešeneo hitro posušiti? Kako se naj uspešno obvarujem nadaljnih odrgnin na petah?

Hvala za vsak nasvet, ta pot mi veliko pomeni in ne želim ostati doma ali imeti kako drugače pokvarjeno.

Stopi do prve lekarne in povprašaj, ker boš le tam dobila nasvet iz prve roke.

Hčerki smo, ko je imela žulj na nogi, dali na žulj tisto belo kožico, ki je na jajčji lupini surovega jajca (ko jajce ubiješ, poskusiš dobiti čim bolj celo lupino in na notranji strani potem je takšna bela kožica. Večkrat na dan smo ji zamenjali in naslednji dan je bilo že veliko bolje.
To nam je že večkrat resnično pomagalo. Žulj kar nekako zgine, se posuši.

Obstajajo posebni obliži za žulje – sem jih videla v drogeriji, nisem jih pa še preizkusila, tako da ne vem, če delujejo…

ko sm js mela žulje, sm v lekarni kupla obliže za žulje. So kr dragi (mal čez 1000 tolarjev jih je pa komaj 5 notri), sam pomaga… in to kr hitro:)

Ma meni se ne zdi tak problem žulje pozdravit, ampak večji, da boš v teh čevljih, ki te žulijo, tri dni lazila po hribih.
A kakšne druge možnosti (preverjene) ni?

Žulje pošpricaj z Byvacinom v spraju, dobiš ga samo na recept.
Potem pa kupi posebne obliže za žulje, ki so debeli skoraj 2 mm, in taki kot druga koža – prozorna, upogibajoča se guma, kot nek silikon, in ščitijo ranjeno mesto. Verjetno jih prodajajo tudi v Sloveniji, jaz jih kupim v Italiji.

Kot preventivo pa si jaz pred vsako daljšo hojo in tudi pred tekom na smučeh v čevlje na peto dam tisto silikonsko podložko, ki se daje pod podplate kadar nosimo zelo visoke pete. Jih imajo v Mullerju, tudi pod svojo blagovno znamko. Fajn ublaži vsako trenje na peti tako da se žulji sploh ne pojavijo.

Hvala, hvala lepa!!

New Report

Close