Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako daleč ste se pripravljeni voziti v službo?

Kako daleč ste se pripravljeni voziti v službo?

Kako daleč ste se pripravljeni voziti v službo? Koliko km oziroma koliko časa?

Seveda se z višino plače veča tudi število kilometrov, ampak recimo za neko povprečno plačo.

Vozim se 40 km na eno stran v službo.Plačajo mi pa samo 35 km. na eno stran,žal.

Jaz sem se kar 10 let vozila 62 km v eno smer. …Povrnjenih sem dobila 30 km

Vozim se 120 km v eno smer, torej vsak dan 240 km.

vozim 35 km v eno smer, jest nikoli ne porabim vsega zneska ki ga dobim za bancin, mi ostan še kakih 20 eur
kako pada ne dobite vsega prevoza

Tam do 150 km, zdaj, ko sta otroka že večja. Ampak le, če bi dobila povrnjene potne stroške.

30-40km je danes že kar normalno,
sama pa računam takole, da če bi se morala vozit ven iz Ljubljane, bi morala zamenjat avto, torej računam mesečni obrok kredita za avto, servisi glede na kilometre, gume, drobno vzdrževanje in bencin, pa če še amortizacijo vključim, bi to bilo potem res po uradni kilometrini 0,37€/km. Če bi dobila toliko višjo plačo, potem bi se vozila max 1 uro v eno smer. Potem je spet vprašanje cest, torej AC je kul, se vozim lahko dolgoročno, kakšne zaJ ceste pa samo dokler ne najdem bližje službe.

Imela sem terensko delo in sem se vozila tudi 150km v eno smer, vem kako to zgleda in ni prijetno, sploh kakšna cesta NM – Metlika, ko imaš po dveh tedni dovolj, kaj šele, da bi se vozil leta in leta.

Jaz se ne bi vozila iz drugega mesta, bi se raje preselila. Nimam nobenega veselja stati v zastojih in se prerivat v gužvi.

jaz sem se vozila pol leta 197 km v eno stran. so v tisti službi smatrali, da se me splača imet.
ko pa zdaj iščem službo in rečem delodajalcu v mariboru, da sem iz ljutomera (cca 65 km) pa mi reče, da sem predaleč. 🙂 pa sploh ne pričakujem povrnitve celotnih potnih stroškov (npr. vozovnice za vlak).
če je v ljubljanski kotrlini “normalno”, da se člvoek vozi iz jesenic v ljubljano, je v prekmurju očitno že 60 km pre-daleč. 🙁

Jaz bi dobila sansko sluzbo 130 km stran, pa nisem niti za moment pomislila, da sprejmem. V miljonskem mestu in prometne konice, ne hvala. Prej pa 35 v eno smer, lokalna cesta, nic pretresljivega.

Tkole, če je po AC grem iz Lj tud do kopra, NM, Jesenic al Mb, če je pa po navadnih cestah, me pa že do Litije ne spravite.

80km v eno smer. prva sluzba, direkt po faksu, placa 3000evrov bruto. seveda sem sprejela, bi bila neumna ce ne bi.

Da bi se mi dalo vsak dan vozit v službo, tam nekje cca 1 uro v eno smer. Kar je več, bi se potem že preselila v bližino službe. Se zelo rada vozim z avtom, rada sem na cesti ampak samo če ni gužve. Slovenci smo navajeni, da se do službe vozimo nekje cca 1 uro stran pa nam že ni prav. Kaj pa tujci, ki se vozijo tudi po 300 km v eno stran? Njim je to čisto normalno.

Jaz bi se vozila max 100 km, tud za minimalno plačo, vendar pod pogojem, da dobim plačane potne stroške.

Se vozim vsak dan 60 km v eno smer, že 9 let, pa še naslednjih 10 ali pa še več se bom, ker v mojem kraju ni nobenih služb. Tako pač je.

Ne vem, težko rečem, ker se mi zdaj ni treba, midva sva se preselila v kraj,kjer imava službi, prej pa sva se vozila 20 km po lokalni cesti, vsak s svojim avtom zaradi različnih delovnikov. Povrnjeno sva dobila ceno avtobusne vozovnice in denarja iz tega naslova je bilo dovolj, poleg tega imava izredno varčna avta. Zdaj sva sicer res ob potne stroške, dejansko sva malo v minusu, saj se zdaj ravno tako kam zapeljem (vikendi, obiski, izleti) in je to moj strošek, prej pa mi je mesečno iz denarja za potne stroške še nekaj ostalo, pa sem se ravno tako vozila okrog.
kakih 30 km vožnje do službe v eno stran mi najbrž ne bi bilo problem, več pa težko rečem.

Tole pa ne bo držalo. Kilometrina 0,37 EUR je za službena potovanja, za prihod na delo pa je tako ali dobiš povrnjene stroške za mesečno vozovnico za avtobusni/železniški promet ali pa 0,15 km po prevoženem kilometru!

Tole pa ne bo držalo. Kilometrina 0,37 EUR je za službena potovanja, za prihod na delo pa je tako ali dobiš povrnjene stroške za mesečno vozovnico za avtobusni/železniški promet ali pa 0,15 km po prevoženem kilometru![/quote]

Beri malo. Po tarifi 0,37€/km si lahko izračunaš, koliko te dolgoročno košta vožnja v službo. Če dobiš temu primerno razliko v plači, go for it, ne glede na povračilo stroškov poti na delo. Ker draga moja, tega vračanja stroškov mesečnih vozovnic in potnih stroškov ne bo več dolgo.

do 1 ure vožnje (toliko mi recimo vzame 20km vožnja do Ljubljane, če bi se lahko izognila vpadnicam je lahko razdalja tudi trojna…)

Pripravljena sem se voziti daleč, če so mi le na voljo avtobusne povezave ali vlak – povezave. Žal sem skoraj 30, pa nimam izpita za avto ob vseh matranjih. Primestni promet je katastrofalen, s kolesom se pa v 2m snega ne morem voziti. Sem že napol invalidka. Ko bi le našla rešitev.

Želela sem reči: primestne povezave avtobusov so katastrofalne in si ne morem nič z njimi pomagati. Sedaj bojo pa še avtobusarji stavkali.

Pri delanju izpita pretiravas, enkrat ti bo ze ratalo.
Glede uporabe kolesa pa je tako, ko je res 2 metra snega, kot pravis, pa takrat vzemi taksi, tako dela mnogo ljudi.

Sicer sem leta 2013 razmišljala drugače, danes pa se mi zdi dar z neba, če imaš službo na peš.
Mož ima do službe par minut z avtom, neprecenljivo.
Jaz sem sicer nezaposlena, itak bi se trenutno vozila kamorkoli, da se le finančnoizide, ampak če bi pa izbirala, bi imela pa službo na koncu naše ulice, da vidim avto samo, ko se peljemo na izlet 🙂

New Report

Close