Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kako do kredita kot študent v času karantene/stiske s študentskimi deli

Kako do kredita kot študent v času karantene/stiske s študentskimi deli

Pozdravljeni.

Sem študent, star 23 let. V času od septembra do sedaj (z izjemo enega meseca, ko sem našel začasno zaposlitev), sem ostal brez
rednih prihodkov. Pred tem sem (odvisno od količine študijskih obveznosti) na mesec zasluzil od 400 do 700€ (delal sem v gostinstvu), sedaj pa je moje finančno stanje čedalje slabše, poleg tega pa me letos čaka eno večje plačilo. Zaradi osebnih razlogov bi se moral čim prej odseliti na svoje, saj se bojim, da družinska situacija premočno vpliva na moje duševno zdravje.

Težava je v tem, da mi brez rednih prihodkov nikjer ne bodo mogli odobriti študentskega kredita, stanje študentskih del pa je, vsaj v moji regiji, izjemno slabo (vseeno upam, da se čim prej dogovorim za redno delo). Državne štipendije mi ne pripada, saj ima moja mama, ki me vzdržuje, še vedno precej običajno plačo, oče pa ji plačuje tudi manjšo prezivnino. Pomoč s strani staršev vseeno ne pride v poštev, saj imata dovolj svojih stroškov.

Zanima me, ali bi bilo v moji situaciji sploh možno kaj narediti, ali moram počakati na boljše razmere. Pogojno bi bila možna edino selitev v študentski dom, v kolikor bi v tem času sploh dobil kakšno prosto mesto.

Hvala za kakršnokoli informacije,

Lep pozdrav

Pozanimaj se pri študentskih domovih ali pa CSD

Kaj pa če začneš iskat redno zaposlitev?Če si res v taki stiski, bi jaz iskal karkoli. Faks boš pa že nekako zraven. S temi študentskimi krediti je kar težka, mislim, da ne dobiš več kot do 3 tisoč pa nekako je verjetno treba zavarovati kredit.

New Report

Close