Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kako fantka naučiti….

kako fantka naučiti….

Se kar nisem upala napisati. Meni ni jasno kako fantka naučiti lulati. Malčka bom morala počasi odvaditi od plenic. Najprej gre verjetno na kahlico, kam gre pa lulček? Mislim, saj vem da se mogoče mal smešno sliši ampak res ne vem. Ponavadi se lulčki dvignejo ko fantki lulajo, torej teče na kahlici zgoraj čez. Se motim? Kdaj se ga pa nauči lulati stoje, da drži “orodje”?

Pa ne se smejat, no!

navadno so kahlice za fantke (seveda jih lahko uporabljajo tudi punčke in zdaj je že večina kahlic univerzalnih) take, da imajo spredaj med nogicami nekoliko dvignjen plastični del kahlice. in ko fantka posedeš na kahlico mu obvezno lulčka notr popravi – da bo v kahlico gledal – tudi če se mu bo malo dvignil, naj ne bi šlo čez.

sicer se mi še ne učimo lulanja na kahlico (sinček star, 7,5 mesecev), ampak sem opazovala pri nečaku – in ko sem ga parkrat dala na kahlico – je bilo več zunaj kot notri :))). no, lulček mora lepo v kahlico gledat :DDD

lp, sabina

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

No, ste me vsaj potolažila da nisem spraševala kaj tako nerazumljivega in je res možno, da bi kaj steklo ven.

Hvala.

Tako kot je napisala Sabina glede kahlic – kupi tisto z malo višjim sprednjim delom kahlice. Potem mu lulčka popravi not in moram reči, da je pri nas šlo mimo mogoče 3x, pa še to, ker je sine nekaj mencal in se je pačil. Star pa je 3.5 let.
Stoje smo šli lulat takrat, ko je sam rekel, da bi rad lulal kot oči. Najprej sem mu lulčka držala, nato pa sta si z očijem izmislila igrico primi in ciljaj in od takrat vse opravi sam.
Tudi jaz prej nisem imela nobenih izkušanj s tako majhnimi otroci in mi je bilo vse novo. Kar počasi in po občutku, pa boš videla, kar vam najbolj ustreza.

pa lep pozdrav

Tana

Nas je kahlico preskocil, nikoli ni hotel hoditi nanjo, ne vem, morda ga je kje tiscala, ceprav je bila kot filmsko stranisce za otroke. :))

Potem smo poskusili stoje ob straniscu in sede (kot puncke) – in prijelo se je sede, raje kot stoje. Stoji samo na travi, pa ce je potrebno kje drugje it na stranisce, kjer ni cisto, doma pa strogo sede in komot. :))

Glede stoje pa: ne bos verjela – ampak, to bo steklo brez kaksne pretirane pomoci,
cisto “nagonsko”. 2x mu bos pokazala, kako prijeti lulcka, potem mu ga bos veckrat ti drzala, da pac ne bo teklo po hlacah, potem bo ugotovil, kako se da dalec “streljat”, naprej ga bo pa samo se sam drzal.

Manja

v kahlico gre lepo, lulčka usmeriš noter in je ok…stoje je hotel že kar kmalu, ker je očija videl in ko smo prvič poskušali se spomnim, da sem mu samo boke naprej usmerila in je šlo brez težav in polulanih hlač…
lp

Dokler je bil tako majhen, da ni mogel lulati v školjko, sem mu držala kahlico na višini, da je lahko v stoje lulal vanjo. V začetku, ko si sam še ni znal držati lulčka, pa sem mu držala jogurtov kozarček, tako da sem mu z drugo roko lažje prijela lulčka.

Koliko stare ste pa odvajati od plenic?

Hvala vsem za odgovore.

Naša sta bila stara 2,5 in 2 leti.
Štartali pa smo takoj na wc školjki, ker je tako kot praviš ti, iz kahljice vse curljalo :o))

Na stranišču ali kahlici-lulčka sem/si je popravil dol in stisnil nogice skupaj, bedro ob bedro.

LP

Pri nas smo šli pri 2,5 letih takoj na stranišče, sedet, kahlice nikoli ni maral. Na stranišču ni bilo problema, vse je lepo teklo notri. Stoje ga pa jaz sploh nisem učila lulat, če sva šla v naravi, sem ga prijela tako, kot se prime deklice, kot so dajali mene lulat, ko sem bila majhna. Pa je bilo nato lulanje v stoje ena prvih stvari, ki se je je naučil v vrtcu.
Vrtci so res zakon, tudi spolno vzgojo imajo, izgleda. Zadnjič se je mali ulegel name in me vprašpal, a veš zakaj se jaz lahko uležem nate? Ker sva družina!

Zanimiva tema…najbolje je da fantek malega lulceka prime v roke in lula v kahlico po mosko….valda da ko lula sede na kahlico da se mu dvigne ko se napeja da se lahko da iz sebe to kar je za ven…drugac pa ga je treba not usmirit v kahlico….ce pa ven skoci iz kahlice bo pa luzica. Heh

New Report

Close