Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti Kako izvedeti, če je tvoja (lastniška) premičnina zarubljena zaradi dolgov drugega družinskega člana?

Kako izvedeti, če je tvoja (lastniška) premičnina zarubljena zaradi dolgov drugega družinskega člana?

Spoštovani, imam naslednje vprašanje …

Eden od družinskih članov je dolžnik in nima praktično ničesar. Ob obisku rubežnikov so tako poslikali tudi moj avto (vse lastniško urejeno s kupoprodajno pogodbo itd). Vem, da rubežniki ne ugotavljajo lastništva in da mi tako preostane ugovor tretjega, vendar to lahko storim šele ko so predmeti opredeljeni … Vprašanje je, kako PRAVOČASNO izvedeti za to, saj mi zaradi odnosov v družini dotični član svoje pošte iz sodišča oz sklepov ne bo izročil ali mi jih dal v vpogled in kako potem sploh dobiti možnost pritožbe …?

Obstaja kakršenkoli vzvod za take primere, prošnja sodišču za obvestilo, karkoli takšnega?

Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni,

žal ne obstoja način, da bi izvedeli, da se zoper vašega družinskega člana opravlja izvršba, če vam tega ne bo povedal on sam, ali boste to izvedeli tako, da se bo na vratih pojavil rubežnik.

V zvezi z rubežem pripominjam, da lahko ob rubežu z ustreznimi listinami izkažete, da so stvari vaše, da ste torej vi lastnik teh stvari (npr račun, pogodba o nakupu itd). V tem primeru rubežnik teh stvari ne more zarubiti.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close