Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako je z bolniško, če je otrok v bolnišnici, rabim pomoč

Kako je z bolniško, če je otrok v bolnišnici, rabim pomoč

Živjo!

Imam bolano hčerkico cca 20 mesecov staro, ki je “žal” morala ostati v bolnišnici, zaradi bronhitisa in suma začetka pljučnice. Zanima me kako je ali lahko pridobim bolniški stalež za otroka?

Rabi me saj veste vsaki 2 uri inhalacija pa dodajanje kisika ter ono in drugo.

Hvala za vse nasvete!!!

Mislim da bo bolj težko saj je na žalost tvoja mala v bolnišnici in to se smatra da ima zdravniško oskrbo ko pa bo doma pa ti dobiš bolniško saj je v domači oskrbi.

kaj pa če v tem primeru vzamem bolniško zase?

Do bolniške nisi upravičena, ko je otrok v bolnišnici. Če finančno ne bo prehudo breme, prosi v podjetju za neplačani dopust oz. vzemi redni letni dopust.
Res je žalostno to…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Če ti tvoja osebna zdravnica da bolniško zate, potem jo vsekakor vzemi!

Ja, tako naredi, saj nas večina tako dela, otrok te zdaj najbolj rabi.

Razloži svojemu osebnemu zdravniku situacijo čisto iskreno in mislim, da če kolikor toliko človeka v njem bo napisal bolniško zate. Meni ni nič kompliciral. Bolniška mora biti na tvoje ime, ker za spremstvo ti pripada samo en dan za pot v bolnico in en dan za pot domov.

Druga varianta je, da ti da pediater bolniško z zamikom ( ko je otrok že doma ali pa za predhodno obdobje). Morajo pa to sprejeti v službi. Meni so. Imela sem isti problem, ni mi pripadala niti postelja, tako, da sem si prinesla spalko in spala na tleh, ko je osebje spalo. Dovolili so mi samo sedeti na stolu.

Lahko zaprosiš v službi za izredni dopust (ne vem, kje delaš, po kolektivni pogodbi za zdr. in sovc. dejavnost pripada 6 dni, ravno za te primere, konimaš pravice do nadomestila po predpisih o zdr. varstvu). Pri svojem osebnem zdravniku pa uveljavljaj bolniško za spremstvo otroka prvi dan v bolnišnico in zadnji dan domov!

Mož je sicer dobil spremstvo za 4 ure bolniško (pa imamo 100 km do bolnišnice), ne vem, kaj je mislil tisti butelj od zdravnika, da bo potem otroka za 4 ure vzel s seboj v službo, ali kaj???

L

bolniška ti ne pripada, razen če se zmeniš s tvojo zdravnico
lp.p

Zakaj pa je razlika? Saj nikjer ne piše, da je bil otrok v bolnišnici! Če je otrok bolan, potem potrebuje nego enega od staršev! Ti kot mati pa lahko zaprosiš v bolnišnici za sobivanje. Vsaj pri nas, ki smo imeli tamaučo na Jesenicah sem bila lahko ves čas (tudi ponoči) pri njej!

Moja izkušnja je bila taka, da sem morala delati, pri bolnem otročku sem bila le popoldne. Pri nas so bili dovoljeni obiski v soboto in nedeljo dopoldne, a se nobena mama tega ni posluževala, ker je zdravstveno osebje dajalo napotke, da je bolje za oba, da se morata dopoldne spočiti, da sta skupaj le popoldne. Vseeno sem šla v soboto dopoldne tja, bila sem edina mama. Vsi otroci so bili dopoldne mirni, noben ni jokal, več ali manj so res počivali, v bolnico gre otrok, da se spočije. V nedeljo dopoldne potem nisem šla.

Bolniška se definitivno ne sme prekrivati z otrokovim bivanjem v bolnici. To mi je rekel pediater, ki je ful dušica in bi vse dal, samo za tole bi ga pa zavarovalnica stisnila…
Če se ne motim, bolniško dobi samo doječa mater, ki mora biti z otrokom. Kasneje ne.

Ja pa še tole sem ti pozabila napisati. Bilo je na Vrazovem trgu. CELO NOČ so pustili otroke jokati, ob 5.30, malo preden so pričeli prihajati starši, so jih pa prišle sestre umiriti in malo porihtati. Groza. Jaz resnično ne bi svojega dojenčka nikoli pustila tam samega.

Ja možno, ker sem bila jest takrat še na porodniški in problemov z bolniško nisem imela!
Če je tako, pol se pa naj grejo vsi skupaj malo solit! Skrajno ne prijazno otrokom!

In ti si take bedarije verjela? DA se otrok spočije, ko mamo najbolj rabi, pa je ni? Ne si zatiskat oči pred problemom.Otrok se spočije šele, ko pride mama. Večina otrok (ne pa vsi), ki v bolnici ne jokajo, ne joka zato, ker so v šoku.
Ženske ne se pustit odgnat od otrok! otrok ima pravico, da ste ob njem, ko je najbolj ranljiv.

Ko so bile mame popoldne na kupu, so otroke ves čas nekaj nosile, se igrale z njimi, jim brale,…, otroci so veliko jokali, nekaj jih sploh ni hotelo ležati v svojih posteljicah, so bili raje na rokah, dopoldne sem pa že rekla so počivali.

Ko jih otrok najbolj potrebuje? Ko imaš ti gripo, se mora mož ves čas stiskati k tebi in te poljubljati ali raje spiš? Isto velja za dojenje triletnika ponoči, ponoči se spi, podnevi pa carta.

New Report

Close