Kako narediti najboljši hamburger
Kvalitetno meso, karamelizirana čebula, zelena solata, paradižnik, sir (navaden, brie, camembert, kakor kdaj, včasih ga tudi ne dam), ker nisem neka fenica majoneze in kečapa, pa raje kakšno omakico iz kisle smetane, drobnjaka in popra ali kaj podobnega spacam.
Nekaterih stvari se pač ne dela s kvalitetnim mesom. Poleg burgerjev tudi hrenovk, paštete in pica šunke ne.
[/quote]
Strinjam se s ch. Hamburger iz dobrega mesa je odličen hamburger. Hamburger ima neupravičeno slabšalni prizvok ker ga delaš iz žvarovne. Iz dobrega mesa je pa prava poslastica. Verjemi nam ki vemo kaj je dober hamburger.
V osnovi je hamburger rešitev, kako iz mesa slabše kvalitete narediti jed, ki si jo debeli Američan lahko brez vilic in noža porine v gobec. Torej daš mleto goveje meso med kruh.
Dodatki so pač taki, da jed vsaj približno deluje okusno. Po želji – sir, solata, omaka, čebula. Dejansko dodatki naredijo hamburger okusen, in ne meso. Vsak, ki ne verjame, naj naroči hamburger brez dodatkov (samo meso) in potem pove, kakšen se mu zdi tisti polpet med kruhom…..
Sicer pa – če je nekdo res tako trapast, da za polpete v hamburgerju uporabi meso najvišje kvalitete – njegov problem. Najbrž je to zato, ker ovce mislite, da vam razni Hood burgerji, Lars in Sveni, Pop’s-i in podobni šušmarji ponujajo v svojih bombetkah oglaševano meso nevemkaterega goveda :-))) Bolje, da ne veste, kakšno staro govedino nameljejo (in iz kje), haha.
Ni kaj dodati- če hočeš u ne vem kakšnem hamburgerju uničit carski del stegna, ta bolši del hrbta…”ribico”….veselo na delo….
Maso za burgerje naredim izključno iz obreznin mesa!
[/quote]
Hvalabogu se nategunska burgermanija počasi končuje, trenutno so na pohodu pizze (lokali, ki so nategovali s staro govedino, zdaj že ponujajo “originalne” napolitanske pizze, hehe. Pa tiste z drožmi so tudi popularne
Ah, hebat ga, ovce je treba lupit…..
Ti kar jej larse in dreke z zanič mesom. In ja takoj opazim razliko samo v mesu in kruhu. Sem že jedel tudi samo to dvoje in takoj ločim. Tako da me ne bo noben pretental z obrezninami cigana carlosa.
[/quote]
uuuu, ma smo en pikič prizadeti:(( šmrc, šmrc…
ma ne stoj se jokat…tako je. Misliš da so ti u tvoj burgerček dali hrbet…al pa stegno??? …
….ja pa jade, u burgerje pride flam , bočniki, obreznine, en del vratu. Ma ker idijot bi zamlel “ribco” u burger???
uuuu, ma smo en pikič prizadeti:(( šmrc, šmrc…
ma ne stoj se jokat…tako je. Misliš da so ti u tvoj burgerček dali hrbet…al pa stegno??? …
….ja pa jade, u burgerje pride flam , bočniki, obreznine, en del vratu. Ma ker idijot bi zamlel “ribco” u burger???
[/quote]
Seveda, se sploh ne čudim, če si navajen jesti pomije si navajen jesti tudi to v burgerju. Mene ne boš pretental. Jaz jem burger iz kvalitetnega mesa in uživam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v polnem okusu. Sploh pa, kdo je rekel da je stegno ali hrbet najboljši del, izobraževanje izobraževanje in še enkrat izobraževanje ti manjka pri tej tematiki.