Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako narediti pohane “šnite” – prosim…

Kako narediti pohane “šnite” – prosim…

…še nikoli jih nisem, danes pa imam bolj star kruh- torej kako se lotim in koliko časa jih pečem oz najbrž cvrem? A moram dati veliko olja (lahko olivno?)?

HVALA

jaz zmešam jajca, malo mleka, vanilij sladkor, not vržem kruh in dam v navadno olje, na vsaki strani toliko, da so zlato rumeno pečene. Če želiš, jih lahko posuješ še s sladkorjem(ko so pečene)

Rezine kruha na brzino pomoči v mešanico jajčka in mleka ( bolj redko naj bo ) in hop na raztopljeno maslo.

Evo pa si mi dala idejo za jutrišnjo večerjo.

Kako jih narest so ti že opisala. Jaz bi pa dodala samo to, da olivno olje ni primerno za cvrtje in v kolikor vseeno boš pekla v njem, bodo močnate jedi, kar šnite so imele čuden okus.

Pomočiš jih v mešanico jajca in mleka, ocvreš v olju, poješ pa “kot kruh” – kakor ti bolj paše. S čim sladkim, recimo posute s sladkorjem in kompotom, z marmelado, lahko pa tudi rahlo posoljene k solati.

Mi smo jih jedli slane – namočene v jajčki in mleku, čez pa rezino siro (ko so se pekle še na drugi strani, tako da se je sir stopil). Pa na maslu bo najboljši ali na belem olju.

jaz kruh samo v jajce namočim in spečem…potem posujem s sladkorjem

Šnit ne cvrem, ampak jih popečem na z oljem namazani ponvi. Do pred nedavnega sploh nisem vedela, da nekateri šnite prav cvrejo v olju.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pa kruh zelo na tanko narežem, namažem z marmelado, naredim sendvič, ga potunkam v razžvrkljanem jajčku z dodatkom mleka in ocvrem v olju, da so lepo zlato rumene. Potem jih pa še pocukram. Njami.

jaz jih najprej namočim v mleku, da se dobro napijejo (uporabim vedno suh kruh) potem v žvrklano jajce in potem ocvrem v navadnem olju. lahko jiih cvreš tudi v olivnem, samo je okus verjetno zelo močan in drugačen, nisem še probala. je pa olivno olje primerno za cvrtje (nekaj dni nazaj je potekala debata na to temo), vendar ga je škoda, ker pri tem izgubi vse lastnosti, ki so sicer tako “zdrave”

New Report

Close