Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako POČASI jedo vaši 1,5-2-letniki?

Kako POČASI jedo vaši 1,5-2-letniki?

Moja hčerka (20m) je eno breskev (narezano na koščke) pol ure. Ma tako počasi žveči, da je groza. Če ji zmiksam, potem poje v parih minutah, ampak se mi zdi, da pri tej starosti in 20 zobeh že pač more gristi.

Pa me zanima, koliko hrane v koščkih pojedo vaši malčki (in seveda koliko časa porabijo zato!) in koliko jim še peštate oz miksate hrano oz kuhate razne grese in čokolinote, ki jih ni potrebno gristi?

Moj sin že od cca 9 meseca ne je nič pasiranega.
celo breskev poje v cca 15 minutah,
huh,cel krožnik,ampak res cel velik krožnik napolnjen skoraj do vrha ( sin je iste porcije kot jaz,včasih še več) ,poje v slabih 10-15 minutah.

Naša 2-letnica poje sadje, ki ga ima rada v parih minutah. S tem da zelo variira katero ssadje ima rada. Zdaj so na sporedu hruške, pred mesecem smo jedli breskve, pozimi pa mandarine.Ampak če ji je v interesu, bo pojedla zelo hitro, drugače pa lahko cmari zadevo tudi kakšno uro.

No moj je bolj nejesce narave in se mi zdi,kot da ves cas nekaj melje…gre pa to zelooo pocasi….ampak se ne obremenjujem…sem vesela,da kaj spravi dol 🙂

Kot sopredhodnice napisale: kar je bilo po njegovem okusu – v trenutku, kar malo manj je peštal 100 let. Zdaj je še vedno isto……

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mislim, da je grizenje samo po sebi potrebno za zobe kot tudi, da se otrok spoznava s hrano (čvstost, strukturo, mehkost, trdost, kosmatost,…).
Če se s hrano ne igra ne vidim vprašanja (koliko časa je nekaj) .
Je toliko časa kolikor za to rabi!
Tudi jaz imam doma punči istih mesecev pa ti niti približno ne znam odgovoriti koliko časa za to potrebuje.

Lepo bodite in radi se imejte

Katja

Našemu malčku narežem sadje in ga je pri igri oz. med igro, kot prigrizek.

Pri kosilu pa zna zavleči tudi celo uro….

lp,

N.

New Report

Close