Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pogosto in koliko casa vam vzame ciscenje?

Kako pogosto in koliko casa vam vzame ciscenje?

Živjo!
Prvo pravilo – ne pospravljaj med vikendom!
Drugo pravilo – ne pretiravaj s čiščenjem!
Tretje pravilo – upoštevaj prva dva pravila!

Čisto resno mislim, veš – vikend je za počitek, družino, izlete, obiske, …….ok, poženi pralni stroj, ampak to je tudi vse. Jaz sem nekoč enako delala, sedaj z dvemi otroci in natrpanim urnikom čez delovni teden sem pa nehala. Vsak dan se pospravi kuhinja in posesa dnevna soba, kopalnica in WC se dezinficira enkrat čez teden, zvečer, ostalo bom rekla bolj mimogrede………. Ko sonce posije, zna pokazat na prah pa malce zamegljene šipe, ampak, ej, če ni hujšega!

Hvala, Petra! :))

Priporočam vam, da se prijavite na njihova “navodila”, vendar lahko pričakujete malo morje raznih opozorilc, kot je npr:

– WHERE ARE YOUR SHOES?
– HOT SPOT FIRE PREVENTION
– SPEND 15 MINUTES IN YOUR ZONE
– 5 MINUTE ROOM RESCUE
– WHERE IS YOUR LAUNDRY?
– TIME TO CHECK THE GIRLS: Monthly Breast Exam
– GO SHINE YOUR SINK!
– PLEASE GO TO BED:YOU NEED YOUR REST!

Prav dobrodošla opozorila!

:)))

LP,

Nataša

Sem sla pogledat na Fly lady, pa mi je stvar zelo zanimiva.Zanima me, ce se prijavis, dobis vsak dan navodilo po mailu kaj je treba cistit?
In vsak dan moras opravljati jutranjo in vecerno rutino?
Ce se ti ljubi, pa napisi malo, kako se ti vse to obnese.
LP

joj, nekatere ste kot moja mami :))) (v pozitivnem smislu) … midva sva na svojem 2 leti in pol… se mi zdi, da nimamo ravno svinjaka, ampak pospravljam pa precej manj kot ve… edino sesalec je dvakrat tedensko prižgan, druge stvari pa po potrebi, se mi zdi… in zdaj ko je mala pikica z nama tudi ne pretiravam… hm… se bom zamislila… mogoče bi pa mogla bit bolj redoljubna, …
pa saj mi mož ogromno pomaga, ampak ve pa res velik pucate .. verjetno bom dans še slabo spala zarad tegale prebranega..

Mi smo tudi bolj čudni;
vsak dan počistim kuhinjo, vse razen front ter kopalnico.
Sesamo trikrat tedensko.
Enkrat na teden je generalna, ki si jo razdelimo; vsak nekaj, tudi moški.

aja pa še nekaj, imam obdobja, ko okna čistim večkrat tedensko, vsaj tista, ki jih sine rad poslika s svojimi rokami.

Edino likanje nam ne gre najbolj od rok, to pa počnemo dokaj kampanjsko, navadno enkrat tedensko.

Koliko časa mi vzame? Hm… zelo različno. Kolikor pač dovolim 😉
Operem v povprečju okoli 6 strojev perila na teden, sesam 2x tedensko, kuhinja, kopalnica mogoče kak dan v tednu nista najbolj zgledni, dnevna soba – vsak večer poberem igrišče od ta majhne in ga spravim v en kot, pa je spet ok.
V glavnem, z rezultati nisem zadovoljna. Tudi če totalno pospravim, moji sostanovalci poskrbijo, da ni dolgo tako. In jaz… izgubim voljo. Potem jo spet najdem, pa spet izgubim. Kdor ima smolo in pride k nam vedno takrat, ko moje volje ni, sploh ne ve, kako pri nas izgleda, kadar je pospravljeno, he he.

Pa naj nekdo pošlje aktivni link od te Fly Lady—najbolj mi je ostala v spominu tista gesta,ko ne vem;17?STVARI V ENEM DNEVU VRŽEŠ STRAN ha ha ha.
To bi bilo prav koristno;pri nas je polno robe,ki jo pospravimo za” svaki slučaj”
in roba zaseda svoje mesto v vseh kotih od kletnih prostorov do podstrešja.
Jutri bom najprej vrgla stran 17 igračk od kinderjajčkov-začela bom kar z igračami letnik 1991. Sledijo kavbojke iz mojih srednješolskih dni,ki čakajo mojo ustrezno kilažo,…

Če maš polno krame, ti toplo priporočam knjigo “Čiščenje nereda in feng shui”. Ampak ne beri, če nimaš par dni časa za pospravljanje, ker te totalno zagrabi. Jaz jo zdj berem drugič in bo feng shui spet delal red po stanovanju. Dejansko lažje dihamo. V družini z dvema hrčkoma se je nabralo enih čarovnij po policah…

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

July!!!!!

Zgoraj je link napisala že Petra! :)))

Avtor: Petra*
Datum: 11-10-04 11:11

… In tista fora: “27 flying boogie” je res dobra!

Oblačna: Jaz dnevno počistim oz. pospravim tisto, kar je na programu. Večerne rutine ima pa vsak svoje, kajne. Zato se tistih “izven” dejavnosti držim le, če mi ustrezajo (npr.: ali imaš obute čevlje – seveda jih nimam, ker sem v copatih).
Res je, da vsak večer poskrbim, da je pomivalno korito v kuhinji prazno in čisto.

Izredno všeč mi je postalo: 5 minutno reševanje sobe! To pomeni, da 5 minut pospravljaš najbolj razmetano sobo v stanovanju (pri nas je to točno ta soba, kjer sedim v tem trenutku – za računalnikom – tu je že 15 minut po pospravljanu ena BOMBA, ker je to pravzaprav “računalniška delavnica” mojega moža.)
Ampak samo v 5ih minutah pospravljanja te štale, naredim zelo veliko. :))

Nataša

Jala, res je tako.

Haj, NatasaH, midve sediva pa za računalniki v “enakih” prostorih. Pravo razdejanje :))))) Ta prostor rabi posebno čiščenje. Mi imamo v omari še diskete vseh verzij DOS-a, he he. Da o drugih ne govorim. Pa še ta velik format diskete so, čeprav ji ni več kam vtaknit :))))))))

Tavelike diskete so najbrž samo za v kanto, čeprav bi morda kakšna ustvarjalna duša našla kakšen simpatičen način uporabe.
Tamale diskete pa se da izvrstno porabit – to so lahko luštni podstavki za kozarce. Lahko so kar take, lahko jih skupaj z naraščajem okrasiš… Pa še škoda jih ni, ko se polijejo :-)))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Vedno aktualna tema.

Mi pustimo čistilki, da enkrat tedensko počisti, mi pa tačas lahko zganjamo družinske aktivnosti.

New Report

Close