Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako pomivate okna?

Kako pomivate okna?

Ker se bom zadeve prvič lotila, me zanima, kako ste ve kos zadevi. Ali potem pomijete tudi tla? S čim pomijete okna? S katerim čistilom in kako krpo? Čez kako uro se bom lotila, pa me zanima.

Tla in okna pri meni nimajo povezave. Če si pridna boš pomila oboje, sicer pa samo eno stvar.

Oken se lotim samo z navadno vodo in namensko krpo za pomivanje oken (ali od Vilede ali od DM). Ne rabiš nobenih čistil. Vse se sveti.

Lp, Ela S

Fajn razredčen kis v plastenki z razpršilko + stare plenice. Pri meni tla nimajo zveze z okni, zato tudi njihovo pomivanje ne sodi v ta delokrog 😉

čao

če so zelo umazana, jih najprej na grobo obrišem z mokro cunjo. pripravim si vedro tople vode, da lahko cunjo spiram.
potem pošpricam s čistilom za steklo (kupiš v vsaki trgovini) in do suhega zdrgnem s časopisnim papirjem.
in to je vsa umetnost. 🙂

Pošpricam s čistilom za okna. Ta ponavadi vsebuje amonijak, ki stopi mušje dreke.

Počakam pet minut. Podrgnem z mokro cunjo.

Potem pa vzamem v roke tisto gumo na nastavku (na bencinskih imajo za čiščenje vetrobranskega stekla) in poberem vodo dol. Da se pa kupit tudi tak bolj širok, prav za čiščenje hišnih oken.

Tik, tak, brez matranja in brisanja na suho.

Najmanj časa boš zapravila, če si boš kupila čudežno krpo, zmočiš in umiješ okno, nobenega brisanja ni treba. Imam zelo kvalitetno čudežno krpo, drži mi že štiri-pet let, okna umivam tam tri-štirikrat na leto, stanujemo visoko, pa tudi sekiram se zaradi čistoče ne preveč, glavno je, da ven vidim.:-)))

Tla umijem ponavadi drugi ali tretji dan, ker isti dan ponavadi zmanjka časa.

Pred čudežno krpo sem uporabljala dva sistema:

– cet in časopisni papir in
– posebno čistilo za okna v sprayu in časopisni papir.

Pošpricam z čistilom in obrišem z starimi krpami. Samo glej da ne bodo frotiratste, ker puščajo mucke.

Če so okna zelo umazana, jih prej še z mokro viledo pobrišem.

P.S: meni je to da ne znaš pomivat oken malo čudno, a doma( pri starših) ti jih ni bilo nikoli treba??! Pa brez zamere, ampak pri nas smo znali čistiti okna že kot 10 letni otroci, če ne takrat pa vsaj v srednji šoli znaš, saj kdaj pa kdaj je pa treba tud kakšno ogledalo pomit a ne!??

Pa sem pod 30, da ne bo kakšne pomote da sem še iz kakšne stare šole.

LP

Nikoli ne upoirabljam čistila, ker porabim več časa, da ga zloščim, kot za samo umazanijo. Zmagovalna kombinacija: 3D krpica + voda. Ne rabiš nič drugega. Čistilo povzroča samo lise. Če je okno mastno od rokic, dodam kapljico, ampak res kapljico Trima za razmaščevanje.

Mhm, hvala, grem v napad!

Ne, ni mi bilo treba pomivati oken. Vprašala sem pa zato, ker vem, da imate nekatere prav super finte za razne stvari. 10 let star otrok čisti šipe??? Jaz bi se pa tu malo zamislila. Pa (tudi) brez zamere.

Spelin@, bi te vprašala še to: kako mešanico kisa pa narediš? Je taista učinkovita tudi proti vodnemu kamnu? Sem že brala o tem.

Čauči!

Pri meni tut nimajo okna in vrata povezave.

Okna: pošpricam z navadno vodo in pobrišem s coto največjo umazanijo, nato pa s krpo iz mikrofaznih vlaken vse skupaj pobrišem. Se sveti, je čisto in povsem brez čistil.

Pa še najpomembnejše….ful je hitro. Pred tem sem uporabljala znano metodo…čistilo za steklo in časopis….

Za tla pa po hitri metodi je močo (saj imam sam laminat in ploščice), po temeljiti varianti pa Igea sesalec – ta je zlo redko, ker se mi ga ne da čistit!!

En del običajnega kisa na tri-štiri dele vode. Samo se tega res malo porabi, ni treba izdatno škropiti. Le tam, kjer so kakšni flekci.

Za vodni kamen je najboljši kar precej koncentriran kis, ki ga segreješ. Deluje!

čao

10 let stra otrok čisti šipe… 🙂 Ko sem bila jaz stara 10 let, sem čistila šipe, pomivala posodo, pomivala tla, sesala, postiljala postelje VSEM pri hiši, čistila kopalnico in wc, pomagala pri VSEH kmečkih delih na polju, v gozdu, vinogradu in hlevu, kuhala (res manj zahtevne jedi) …
Nič mi ni bilo prihranjeno. Je pa tega res že 20 let nazaj. Drugi časi? No, razvajeni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nismo bili tako kot so današnji 10 letniki.

Točno! Dobra ideja! Otrokoma bom dala nalogo, da očistita vrata spodaj, jaz jih bom pa zgoraj. Mi že štiri leta nismo očistili vrat, so namreč iz takega lesa, da se prah in ostalo ne vidi. Samo če dobro pogledaš, tako kot sem jih zdaj jaz, najdeš kapljice od pleskanja in mogoče še kaj.

Kaj je narobe, če desetletni otrok čisti okna? Hvalabogu!

Že eno leto in pol jih nisem…..hahaha

New Report

Close