Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kako prepričati sebe- prosim pomoč!!!

kako prepričati sebe- prosim pomoč!!!

Prosim vas pomagajte. Sem bila pač tako vzgojena in ne morem iz svoje kože, da si vse zelooo jemljem k srcu oziroma se obremenjujem z nepomembnimi zadevami.
Kako naj se prepričam da se ne bi obrmenjevala oziroma da se znebim bremena kaj si bojo drugi mislili. Rada bi bila tako kot eni – flegma in “čez trupla”, da dosežejo svoj cilj. Celo šef mi je rekel, da sem sama kriva, ker se obremenjujem z mnenjem drugih ljudi in ne znam reči ne. To mi je rekel, ko sem mu potožila, da me vsi izkoriščajo, ker vejo, da bom zadevo vedno brezhibno opravila.
A obstaja kak avtogeni tening, mogoče kak terapevt, prosim pomagajte ali pa bom čez 10 let najbolj zoprna baba na tem svetu. Hvala.

Če si želiš to zadevo pri sebi spremeniti, potem jo boš. Res, da bo šlo počasi, ampak v nekaj letih boš opazila napredek. Seveda ti mora biti to cilj. Vsakič, ko pride do podobne situacije, si moraš reči, naslednjič bom pa takole in takole odreagirala. In ko si to ves čas ponavljaš, ti pride v podzavest. Kjer je volja, je tudi pot.

Vprašaj se, zakaj ti je tako pomembno, kaj si drugi mislijo o tebi. Zakaj tako potrebuješ to, da te imajo (vsi) ljudje radi? Česa se bojiš ob zavrnitvi?
Ko boš to razčistila sama s sabo, boš mogoče odkrila, da sploh ni potrebno, da te imajo vsi radi, ker je čisto dovolj, da te imajo radi le tisti, ki ti v življenju največ pomenijo, tvoji najbližji ( saj te imajo radi,kajne?) . Za ostale pa ni pomembno. In ko boš prišla do te točke, boš znala reči ne, se postaviti zase in živeti bolj srečno.

ne morem ti pomagat, to boš dojela sama enga dne, ko boš zaradi vsega tega pristala čisto na tleh, upam, da ne tusi sama, zapuščena, kajti živet ob takem človeku je hudo. ja takrat boš dojela, da si najprej ti in si boš gnala k srcu le še besede tvojih ljudi, za vse ostalo ti ne bo mar.

Sprintaj si opis svojega delovnega mesta in svoje delovne naloge in počni to, kar se tega tiče. Od drugih, ki ti pa niso nadrejeni pa ne sprejemaj delovnih nalog. Če te vprašajo, kako kaj rešiti, jim pomagaj z nasvetom KAKO, ne pa da ti to opraviš namesto njih (če te pa za kaj takega prosijo, pa povej, da imaš svojega dela čez glavo in da jim lahko pomagaš z nasvetom, če pa se še ne znajdejo, pa lahko še vprašajo…). Bolje, da si kdaj kako minuto brez dela, kot da te ponucajo kot nekoga, ki naredi vse za vse, če to nisi. Konec koncev je bil morda doslej kdo brez dela, ker si ga ti opravila namesto njega. Pamet v roke, pa saj ti bo ratalo sčasoma.

Če si res za akcijo in spremebe…. :))

New Report

Close