Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako priklicati uslužbenca DURS-a?

Kako priklicati uslužbenca DURS-a?

Začela sem zgubljati živce. Točno eno uro že poskušam po telefonu dobiti nekoga na DURS-u. Eno uro z vmesnimi prekinitvami, tolko, da ponovno pritisnem tipko, ponovi klic. Kličem zaradi napovedi za odmero dohodnine, seveda.
Nekateri pišete, da ste informacije dobili po telefonu. Ste prav tako izgubljali živce al ste imeli več sreče?

Jaz sem pisala na e-mail [email protected]. Je sicer trajalo 2 dni ampak odgovor pa sem le dobila.

Hvala za info. Probam še z mailom, upam da bom imela več sreče.

Klicala bi na tel.centralo, prosila za uslužbenca ali nekoga drugega, ki ga nadomešča. Tudi zaposleni na dursu imajo dopust, veš.
LP

Ja kam pa misliš, da sem klicala, kot na centralo. Saj sem dobila samo to številko. Ko sem nekoga dobila na centrali me je brez besed prevezal in potem sem 10 min. poslušala glasbo in čakala, čakala ….. Naslednjič, ko sem dobila zvezo, me je kar takoj prevezal in spet isto ….

so na dopustu od včeraj, tako da lahko kličeš do konca avgusta…

Pa ljudje, kje dobivate take informacije, da so na DURS-u kar cel avgust vsi na dopustu. To ni res! Preverjeno.

Po mojem ne boš falila, če mu pišeš kar na njegov mail, ki je skoraj sigurno [email protected]. Lahko pa mail pošlješ v vednost (Cc) še na naslov pristojnega davčnega urada ali/in Ivana Simiča.

Tudi direktor Simič pravi tako. Danes je objavljeno njegovo pismo v Dnevniku: da DURS ne gre na dopust, ampak bo do konca meseca pripravljal nove odločbe, ki jih bodo davkoplačevalci dobili konec meseca, ko ONI pridejo z dopusta.

Seveda niso vsi na dopustu, nekateri pa. Kar se mi zdi čudno – ta čas je za njih pravzaprav visoka sezona, ko imajo največ dela. Tako kot turistični delavci – s to razliko, da oni ne morejo na dopust julija in avgusta.

Seveda, gredo lahko na dopust, ampak ne kar vsi na enkrat, kot da bi imel kolektivnega.

Vsi na dopustu… jaz ponorim!
Nihče ni nenadomestljiv, vsakega odsotnega mora nekdo nadomeščat. Tako si jaz razlagam stvari.

Poleg tega pa mislim, da tudi za DURS velja Uredba o upravnem poslovanju, ki določa, koliko uradnih ur mora organ imeti in v tem času morajo biti uslužbenci na razpolago strankam. Dopusti gor ali dol…

Ja Softy, uredba je eno, realnost pa drugo.

Jaz sem jih ravnokar priklicala in so mi rekli,da dobil odločbo ta teden.
Očitno bodo še pošiljali.

Vsak ima pravico do dopusta, ne vidim zakaj taka panika, boste pač 1 mesec kasneje denar dobili ali plačal

Opla, ni panike. Hočem le izvedeti, če vse klapa z mojo napovedjo.
Paniko pa povzročaš ti in tebi podobni z nepreverjenimi informacijami, da v avgustu, ne bo možno nikogar dobiti zaradi dopustov.

Če bi napoved oddajali po E davkih bi videli, ali ste prav izpolnili ali napačno,ker program sporti opozarja na napake.

Lp
Magaja

Joj, spet ena cvetka.
Magaja, ne ta program ne more vedet za vse napake! Kaj če imaš potrdila za dohodnino od večih delodajalcev in pozabiš enega vnest, te program opozori na to ??????

A si predstavljaš, da bi ena druga državna služba, recimo policija ali carina ali zemljiška knjiga rekli, zdaj je pa precej zaposlenih na dopustu, bomo malo omejili poslovanje?

Kaj omejili poslovanje – po zakonu so dolžni narediti do 31 oktobra, torej čez slabe tri mesece.

Opla, ti si to temo razlagaš malo po svoje. Ni bilo govora, da zganjamo paniko zaradi kasneje vrnjene ali plačane dohodnine, ampak obup nad uslužbenci DURS-a.

nikjer ni zaslediti obupa, temveč samo neka natolcevanja – niti enega konkretnega podatka ni napisanega.

Po drugi strani pa s samimi klici naredite veliko večjo škodo, kajti zaposleni na durs namesto da bi delali redno delo morajo preverjati vsak vaš klic.

Jah no, jaz sem izvedla, da niso dobili podatkov (od štud.servisa) in se zmenila, da pošljem kopijo svojega potrdila, da mi ne bo treba hodit osebno tja.

Točno tako. Pustite zaposlenim na DURS-u da usklajujejo podatke, ne pa da samo dvigujejo telefone. Inštrukcijski rok za izdajo odločb je 31.10.

New Report

Close