Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako pritrditi polico na steno?

Kako pritrditi polico na steno?

Še na tem forumu bom poskusila, če mi boste znali pomagat.

Na steno bi rada dala police s skritimi konzolami. Problem pa so stene. Živimo v 36 let starem bloku, kjer so vse stene med sobami tanke ter na nekaterih koncih votle. Če potkaš po steni, nekje doni votlo nekje pa polno. Ne vemo iz česa so stene, sigurno pa ni knauf, saj ga pred toliko leti še ni bilo.
Mogoče kdo ve, s kakšnega materiala so v 70-tih letih delali stene?
Kako oziroma s kakšnimi konzolami (skritimi) naj sedaj pritrdim polico na steno, da ne bo zgrmela s stene? Polica je debela 3 cm, dolga 150 cm in široka 35 cm. Material je mediapan.

Hvala …

Pred 36-timi leti gotovo niso gradili blokov iz Knaufa.
Najverjetneje iz opečnih zidakov, lahko iz železobetona, malo me bega, ker pišeš, da so stene tanke, kar velja bolj za poznejšo gradnjo.
Mašinco v roke, pa zvrtat luknjo, potem pa boš že videla, s kakšnim svedrom gre in kakšen vložek moraš dati v steno, pa s kakšnim vijakom boš pritrdila nosilce police.

pa če je stena montažna?

V bloku? Težko verjamem.
Če pa je montažna, bo potrebno nabavit posebne vijake in vložke za montažne stene.
Paziti je treba na nosilnost.

Zvrtaš luknjo…če je prah rdeč so opečni zidaki:-)))

Evo, zdej smo šli res vrtat za probo. Totalna štala! Jest res ne vem, kakšne so to stene. Ni rdeč prah, niso opeke. To je res kot en mavec. Vrtal smo najprej tam, kjer je donel votlo, to je najprej čisto en tanek sloj materiala, potem je luknja in naprej spet nek material sive barve.
Tam pa, kjer doni polno je pri vrtanju prah sive barve.

Ja zmotila sem se pri starosti bloka, 30 let je star. Bom kar kakšnega soseda, ki dalj časa živi v bloku vprašala, če ve kakšne so to stene.

Seveda so že gradili.
Leta 1970 smo se s starši preselili v novi blok.
Zidovi so “oblečeni” v gips plošče. Če vi temu rečete Knauf, potem je to to.

New Report

Close