Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako se znebiti lisic?

Kako se znebiti lisic?

Pri nas doma smo že popolnoma obupani. Brez izjeme nam vsako noč hodijo lisice v vrt, na njivo in delajo škodo po pridelkih. Naj omenim, da imamo vse zaščiteno, vse ograjeno, a nekako pridejo skozi ter tacajo, pojejo, izpulijo rastline, serjejo naokoli po gredicah. Ni, da ni.
Tudi jagode, ki smo jih imeli še posebej zaščitene z dodatno mrežo, so nam pojedle.
Drugje okoli, kjer je zelenica in kakšna roža, uničujejo to. Kopljejo luknje v zelenico, grizejo rože, skoraj težko verjeti, ampak tudi plodove kaktusa so zgrizle.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smo, da gre za lisice, saj smo jih videli, pa tudi blato je lisičje.

Ne vemo več, kaj storiti? Kmalu bomo ob ves pridelek. Da ne omenim, kako se človeku prav gabi jesti pridelke, ki so med njihovimi iztrebki.

Nabavite si konkretno ograjo,ne samo neke čirule za 3 eur iz kika.
Sicer pa je pobijanje lisic kaznivo dejanje,da ne bi niti pomislili,vas prijavim preko IPja še danes.

Ja nimaš kaj delati to nedeljo in se izmišljuješ stvari. Kaj bodo lisice jedle jagode pa kaktus? Madona misliš, da smo tle budale? To ne more biti mesojedna žival. Mogoče kaka srna.

Hahaha, lisice pa zelenjava……. dobra! Dobra za dober nedeljski dan. [img]http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k025.gif[/img]

______________________

Pa še polno drugih živali, zato pa ograja ne pomaga. Mogoče pa lisice lovijo te živali.

Če nečeš ograje pa potem sedi celo noč na preži s zračko pa streljaj na vse kar se premika v vrtu. Neka nočna optika stane tam okoli 500-800 evrov plus dobra zračka od 500-1000 evrov. Sedaj pa preračunaj ka se ti bolj splača?

Ha, ha, tudi lisice se v tej vročini prehranjujejo z “lahko” hrano … ha, ha

Ja, metek iz zračne puške podre lisico, ki žre jagode in solato v enem šusu. 🙂 Ka tej, si vso noč kadil travo? 🙂

Nabavi psa in bo pregnal lisice.

Lisicam tekne tudi kaj vegetarijanskega. Poznam primer iz nasada jagod. Mama lisica je vsako noč v tunel z jagodami na pojedino pripeljala svoj naraščaj. Posledice so bile podobne kot jih opisuje “zelo jezna”.
Na srečo je bilo bolj proti koncu sezone in problem se je rešil sam od sebe, ker je zmanjkalo jagod.

Kot vidim ste tukaj sami mestni posebeži, ki nimate pojma s čim vse se lisica prehranjuje in kakšno škodo povzroča. Ali pa pač imate takšno srečo, da se vam lisice zadržujejo samo v gozdu in obrobju gozda. Saj pri nas so prejšnja leta tudi bile samo tam, letos pa je katastrofa. Že od pomladi vrtajo luknje po zelenici, kjer iščejo ličinke majskega hrošča, zdajle pa uničujejo gnezda os in čmrljev.
In ja, kdo drug bi lahko jedel kaktusove plodove? 1 obžrt plod sem našla nedaleč od kaktusa, drugega še nekoliko dlje in v njem je bil jasen odtis lisičjega zobovja.

Brez skrbi, ograjo imamo okoli in okoli, visoka je 1,5m, pa vseeno pridejo ali pod ograjo, ali skoz tiste kocke, ne vem.

Bomo že počakali do 15.7., ko bodo imeli lovci spet proste roke za odstrel, da pridejo in jih odstranijo.

uloviš dihurja, ga pripraviš do tega, da izbrizga izloček v kozarec in to potem poliješ po jagodah.

No, končno nekdo, ki ve o čem pišem.
In ja, zelo imajo rade sadje, saj so obžrta že tudi jabolka, ki so na tleh. Da o murvah niti ne govorim, kako jih žrejo, saj je okoli dreves polno njihovih kakcev. Na srečo pač tega sadja na pobiramo iz tal, tako da me za to niti ne moti.
Me pa moti za jagode in drugo zelenjavo po kateri rijejo po vrtu in kopljejo.

Sem že razmišljala, da bi jim do 15.7. nastavila kakšen kos mesa na travnik, pa naj se s tem prehranjujejo in nam mogoče ne bodo delale škode po pridelkih. Ne vem več, kaj naj.

Nikar ne čakajte. Do 15. je še daleč in vam bodo lisice izkopale in pojedle še rdečo peso, krompir in korenček.

:)) Iz katerega bloka v Ljubljani pišeš bedarije? Veš kako se imenuje tista lisica, ki obgrize jabolka? POLH!

:)) Iz katerega bloka v Ljubljani pišeš bedarije? Veš kako se imenuje tista lisica, ki obgrize jabolka? POLH![/quote]

Verjetno ti pišeš iz bloka?
Smo že imeli polhe in ločim med tem, kaj naredijo eni in drugi. Lisico z mladiči smo tokrat tudi videli, tako da ni dileme za katero žival gre.

Da nimate pri vas letečih lisic, če vam uspejo prit na vrt prek meter in pol visoke ograje?

Sicer sem pa glede na naslov pričakoval, da te je mož priklenil za radiator.

Očitno zelo površno bereš, saj sem napisala, da gredo skozi kocke ali pod ograjo. Ograja je pač bila prvotno postavljena v namen, da prepreči dostop srnjadi, zato so na enem delu večje kocke, saj ni nihče mogel predvidevati, da bo glavni škodljivec kdaj lisica.

Drugače pa za vse tiste, ki nimate pojma, si malo po literaturi poglejte, da se lisica prehranjuje tudi z zuželkami in sadjem, predvsem jagodami.

Drugače pa vsem, ki se tako lepo delate norca iz stvari, ki nekomu predstavlja vsakodnevni problem, želim, da se bo tudi vam kdaj to zgodilo. Se boste takrat morda spomnili na to, kako ste se nekoč norca delali. Čeprav dvomim, saj takšnim norcem spomin ne nese tako daleč nazaj.

Večina ljudi, ki živimo ob gozdovih imamo gosto ograjo, ki spodaj nima prostora za živali, da bi lahko zlezle pod njo. Med drugim imajo potem vstop v vaš vrt tudi potepuški psi, zajci, jazbeci in podobne srednje velike živali.

Ne morem si kaj, da se ne bi nasmejal ob vaši lahkomiselnosti. In sedaj ker ste vi lahkomiselno menili, da v gozdovih živi samo srnjad in kakšen prašič, iščete radikalne načine kako preprečiti vdor živali.

Gospa, zapeljite se v Baumaxa in kupite dovolj gosto mrežo/ograjo in težav ne boste imeli več. V naših koncih nihče nima težav z gozdnimi živalmi. Mogoče smo samo malo bolj premišljeni. Bogsigavedi

Nič nismo lahkomisleno mislili, ampak v letih in desetletjih, ki jih preživljamo na naši kmetiji, se še ni kdaj zgodilo, da bi lisice delale takšno škodo.
Tukaj so hodili že polhi, jazbeci, kune,… a od nobenega ni bila takšna škoda, kot zdaj od lisic.

saj vsi vemo, da lisice jedo samo zajce. v otroskih pravljicah je zajeto vse znanje, ki ga potrebujemo v zivljenju.

https://www.youtube.com/watch?v=jEJ8RhcWnVA

Bi rekla, da je na delu divji prašič.
Meni pa je lisica odnesla vse kure nesnice v enem večeru. Videla je sicer nisem, pri sosedih se je isto zgodilo dan prej, in trdijo, da je bila na delu lisica.

Pokliči kakšno lovsko družino, boš dobila odgovor iz prve roke, namesto, da energijo vlagaš v odganjanje odgovorov v drugo smer, ki si si jih zaželela.

Ni divji prašič, ker on ne more skozi ograjo. Poleg tega prašič dosti bolj rije po zemlji in ima drugačne kakce, kot pa tole. Vem zato, ker so tudi že prašiči šli tukaj mimo in pustili za sabo razdejanje. Tole na vrtu zdaj so bolj pometane rastline, ker lisice iščejo bramorje.
Kokoši so čez noč zaprte, zato tam kakšne škode ne more biti.

Nič, pač očitno bo treba počakat, da gredo po 15.7. na delo lovci.

A ti bi počakal na lovce,da odstrelijo lisičko,ki hoče samo preživeti,samo zato,ker sta ti in tvoj mož tako lena,da ne moreta nabaviti ene konkretne ograje,daj ne mi govorit,da je dobra ograja KER NI.Si tpična predstavnica škodoželjnih lenuhov,ki misli,da je gozd njena domena in da so živali samo na obisku pri tebi.
Tipični rednecki.

New Report

Close