Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kako sproti javljati porabo elektrike?

kako sproti javljati porabo elektrike?

Razmišljam, da bi porabo elektrike javljala sproti – mesečno. Kako se to uredi?

Kliči na elektro, izberi pogovor z operaterjem in ta te bo vezal na pravo mesto, kjer boš osebi povedala stanje števca. Ti bojo povedali, kaj točno odčitaš (mislim, da levega). Lahko pa si številke s števca prepišeš že prej (sicer boš morala ponovno klicat, ker te ne bojo čakali, da greš gledat na števec) imej pa tudi pripravljeno številko odjemnega mesta (je na računu).

Moraš poklicati vsak mesec do 15.v mesecu, sicer avtomatično pošljejo pavšalni račun.

Da se tudi po elektronski pošti, moraš pa paziti, da javiš do določenega datuma. Napišeš naslov in tudi sklic iz položnice.

pri elektro maribor sploh ni treba čakat na določen datum, lahko kadarkoli kličeš in poveš porabljene kilovate. imajo pa tudi elektronsko preverjanje porabe, ki je pa samo informativna in si vsak mesec lahko vneseš v program in preveriš, kako si s plačili

Pri nas v Kranju je tako, da moraš sporočiti porabo tri dni pred predvideno izdajo računa. Tisto 15. ne bo držalo, ker račune izdajajo cel mesec, odvisno s katerega konca mesta si.

Elektro Maribor ima na svoji strani e-poslovanje in tam si lahko preverjaš če si preveč porabila oz. imaš preplačilo. Imaš tudi pregled odprtih postavk.

Elektro ima svojo stran za e-poslovanje. Logiraj se in dobila boš certifikat in potem enostavno vsak mesec okrog 1. vpišeš podatke o stanju števca.

New Report

Close