Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kako ste se znebile pramenov z las?

Kako ste se znebile pramenov z las?

Pozdravljene!
Že vrsto let si redno dam pobarvat narastek pramenov las na blond, ker mi paše, ker mi fajn izsuši lase (ki bi se mi sicer hudo mastili)…. ampak počasi imam tega dovolj. Stalno k frizerju, stalno ful denarja, stalno ista pesem. Saj je ok barva, ampak ker se gre za blanž pač ne morem izbirati odtenka in spremembe so praktično nemogoče. Če pa dodaš pramena v drugi barvi, pa lahko izpade preveč pisano, pa še ful dolgotrajno je in stvar je seveda dražja, narastek pa vidnejši in zopet lahko vztrajaš pri enakem naprej…. brez alternative,…. brez konca. Ali je res potrebno potrpeti in las ne barvati in jih pustiti da prerastejo oz. jih postriči (joj, imam dolge!). Ali je kateri uspel kak fajn princip, kako je te lase prebarvala na drugo barvo in ob tem ni prišlo do kontrasta med narastkom in pobeljenimi lasmi? Ali pa morda z vedno redkejšimi prameni (ampak pri meni se v tem primeru lasje spet preveč mastijo)? Ali res tudi kana izsuši lase? In da obstaja tudi brezbarvna (kajti nebi imela rada korenčkastih las na tistem delu, kjer so pobeljeni). Skratka, če ima morda katera kako izkušnjo s tega področja, bom zelo vesela vsake besede. Morda ima katera prav lepo izkušnjo s kakim prelivom? In kdaj ga uporabiti – tik pred ali po nanašanju pramenov – ima to kak vpliv nanje? Hvala vam!

Tudi jaz imam zelo dolge lase in sem si več let dajala pramene, vendar ne belo blond ampak bolj zlato. Sicer imam svetlo rjave lase. Ravno v soboto sem se vsega naveličala, predvsem po finančni plati in sem kupila barvni preliv v barvi, ki je nekje vmes med mojo naravno barvo in prameni. Prekrilo je dobro in moram reči, da sem zadovoljna. Zadeva je poceni, gotova sem bila v 45 minutah, upam samo, da se ne bo prehitro spralo. Ne vem, če sem ti kaj pomagala. Jaz sem sama tvegala s tem podvigom, ker mi nobena frizerka ni znala (ali hotela) svetovati, pa sem večkrat spraševala. Striženje ni prišlo v poštev:))

sama sicer nisem imela pramen imela pa sem narastek in mi je preliv Movida (Garnier) zelo krasno pobarval lase, enakomerno, zelo veliko ga je – tudi za daljse lase, tudi sama imam dolge lase…. to je samo moj nasvet, glede pramen res nimam izkusenj, sem se pa barvala iz blond na rjave….movida prelive mislim, da imajo samo v mullerju, nikjer drugje jih se nisem videla….

O, hvala za hiter odgovor, Mamka Bršljanka! Tudi jaz imam naravne temno blond oz. svetlo rjave. Pomojem, da se bo spralo, ker blanžirani lasje niso več tako vpojni, ampak saj je vsako barvanje potrebno ponavljati. Koliko narastka pa si imela? In se ne vidi kontrasta med pobeljenimi in naravnimi lasmi? Ali si boš torej odslej vedno pobarvala lase v celoti (od korena do že pobarvanih konic? A naj nebi to uničilo las? Ali tudi preliv kaj izsuši las? Jaz si jih bi morala pomojem ful pogosto barvati, če bi storila enako kot ti, saj si moram lase umivati vsak drugi dan. Sicer tudi jaz nimam ful svetlih (belih) pramen. Si tako dobra in mi zaupaš znamko in odtenek preliva, ki si ga izbrala?
Hvala!

Tudi sama ima dolge, temne lase in sem imela pramene skoraj blond barve, pred približno pol leta sem se vsega naveličala, predvsem tega da sem morala vsaka dva meseca barvat narastek in dati precej denarja za to. Frizerka me je pobarvala z barvo ki je približno taka kot moji naravni lasje, moram reči da je kar “zadela”. Barva se je malce sparal, pa sem kupila kar barvo v drogeriji in jo osvežila. Torej nobena velika umetnost. Porarvaj se z barvo čim bliže tvoji naravni.

meni kana izsusi lase, vendar PAZI

kombinacija z blanžem je lahko nadravžna in je ne boš brez komplikacij odstranila, kombinacija med kano (rdece barve) in blanžem pride kot kamelji drek

fuj

ne vem pa kako izgleda brezbarvna kana

good luck

O hudo, to pa je svarilo…. kamelji drek! :-))))))
Bom pazila.
Sedaj me pa ima, da bi vrgla čes en lep preliv in potem še 1x brezbarvno kano, ko se seveda prepričam, če sploh obstaja in kakšne učinke ima na pobarvane lase.
Hvala!

a mi lahko katere pojasni, kakšne barve je kamelji drek…

vse s čimer prebarvaš beljen las se prej ali slej spere, žal
en teden po barvanju še nekak zgleda, potem pa vedno slabše

New Report

Close