Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti kako zavarovati gotovinski vložek v hišo

kako zavarovati gotovinski vložek v hišo

Pozdravljeni

Zanima me kako se zavarovati v mojem primeru.
S partnerjem nisva poročena živiva pri njegovih starših in imava namen postaviti majhno hiško poleg te, že obstoječe. Ker imam nekaj denarja privarčevanega ne vem kako se dogovoriti ob gotovinskih plačilih storitev, ki jih bom krila jaz. Naj s partnerjem podpiševa kakšno pogodbo ali kaj, …… stanovanjski kredit bova nosila oba tako, da bo vse razvidno v primeru, če pride do kakšnih neljubih dogodkov. Pri gotovini tega ni.

Hvala v naprej

Pozdravljeni,

1. odstavek 85. člena Družinskega zakonika določa:

” Pogodba o ureditvi premoženjskopravnih razmerij je pogodba, s katero se zakonca dogovorita o vsebini njunega premoženjskega režima, ki se razlikuje od zakonitega. V njej lahko sporazumno uredita tudi druga premoženjska razmerja za čas trajanja zakonske zveze kakor tudi za primer razveze”.

Takšne pogodbe je mogoče sklepati pred notarjem v obliki notarskega zapisa.

Vsekakor pride zgoraj navedeno v poštev, če vajina skupnost izpolnjuje pogoje za obstoj izvenzakonske zveze, ki je sicer zakonsko izenačena z zakonsko zvezo.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close