Kakšen je smisel življenja, če nimaš otrok???
Kot mama edinca (odraslega) je smisel življenja z otroci.
Sicer pa kakor komu, mojega otroka nimam zato, da bi delal za mene, nonstop visel pri meni ali me vozil kam.
Zato imam svoje življenje on svoje.
Vzgoja je pomembna in odnosi in spoštovanje.
In življenju brez otrok pa tudi ne oporekam.
Kako komu paše.
Boljše življenje brez otrok kot pa slab starš!!!
življenje brez otrok nima smisla, 26.01.2024 ob 09:51
Potomstvo je esenca človeka in vseh živih vrst, od živali do človeka.
Mentalno zdrav človek ima vsajeno dolžnost do potomcev v DNK.
Mnogim ni dano imeti potomstva zaradi zdravstvenih težav in ti še najbolj trpijo.
Tiste feministično radikalno levičarske hipster babure, ki pravijo, da so se zavsetno odločile biti brez otrok, jih pamet doleti v menopavzi, ko je že preprosto. Veselje do raftanja, potovanja, toplic in ostalega kurčenja hitro mine. Ostane starost in osamljenost ter depresija. Tragično je, da se celotna rodbina zatre kot izpuljen plevel. Recimo družina Novak preneha obstajati.
Aktualno je tudi vprašanje nasledstva. Tragično je, da se premično in nepremično premoženje, ki se je kopičilo iz roda v rod podari neki parazitski NVO, pasjemu zavetišču ali bratrancem, ki jih suha veja nikoli ni videla.
Tragično je samo to da tvoja sorta ljudi obstaja. Si dokaz da nekateri ne bi smeli se razmnoževati.
Pa za informacijo, najbolj osamljeni so običajno ravno ljudje, ki jim je bil smisel življenja otrok. Ker otrok odraste in ima svoje življenje. In na stara leta ugotovijo da ga oni pa nimajo. In potem pride depresija. Je krepko več depresivnih ljudi (sploh žensk), ki imajo odrasle otroke, kot pa takšnih ki jih nikoli niso imele. Te druge znajo živeti brez da odgovornost za svojo srečo in smisel na druge prelagajo. V večini so tudi dosti bolj družabne, imajo prijatelje in široko socialno mrežo. Kar je na stara leta dosti bolj pomembno kot pa da te otrok enkrat mesečno obišče. Govorim iz izkušenj kot prostovoljka v domovih za starejše. Nekateri tam živijo v spominih, nekateri pa še živijo.
nikoli si nisem želel otrok. To je ogromna obveznost, brez konca. Otroci, vnuki, samo razdajanje. Zdaj imam 60 in sem noro srečen, vsak dan mi je praznik. Uživam v izletih, dobri hrani, filmih, knjigah, druženju z nešteto dobrimi ljudmi, ki jih imam okrog sebe. Ne zamislim si agonije, da imaš prizadetega ali otroka drogeraša. Pa če je še najbujš, je skrb, obveznost.
toni333, 26.01.2024 ob 10:42
nikoli si nisem želel otrok. To je ogromna obveznost, brez konca. Otroci, vnuki, samo razdajanje. Zdaj imam 60 in sem noro srečen, vsak dan mi je praznik. Uživam v izletih, dobri hrani, filmih, knjigah, druženju z nešteto dobrimi ljudmi, ki jih imam okrog sebe. Ne zamislim si agonije, da imaš prizadetega ali otroka drogeraša. Pa če je še najbujš, je skrb, obveznost.
Ti Kokoši nisi nič srečen brez otrok. Zafural si svoj lajf. Še sam si pisal, da so ti uničili mladost. Zdej pri 60. pa kar pokaš od veleselja? My ass.
Oh joj… jaz sem bila vzogjena v taki maniri da je potrebno poskrbet za starse in tudi bom .. placevala dom no sej drugace bi ga pa sociala… njuno hiso bom prodala in jima denar dala na racun da ga porabljata… sla bom na obiske to je pa to . Ne bom jima menjavala plenic in cel moj svet se ne bo vrtel okoli njiju … saj se tudi njun ni okoli mene.. bila sem kot majhna zato da sta mi govorila kaj naj pocnem in kako naj to pocnem in v prihodnosti biti njun suzenj ker sta ostarela.. ne ne in se enkrat ne jaz sem svoj clovek , poskrbela bom da imata vso mozno oskrbo in ju obiskovala je pa moje zivljenje moje in ne njuno! To je zgodba tvojega otroka!
Vic stoletja. Otroke ima zato, da jo bodo k zdravniku vozili in obiskovali v domu. Matr avtorica, pejt raje migati za zdravje, da jim tega ne bo treba početi. Kdo pa pravi, da boste v dobrih odnosih, ko boš s palčko hodila naokrog? A desca si mela pa sam zato, da te je oplodil in pustil? Ker se bo on po riti praskal ali se že, če bremena že sedaj na otroke prenašaš. Jutri ob 5 vstani in najprej raztegni telo, da ti kosti na stara leta ne bodo škripala. Ima smisel, kjer ni smisla. )))))
ne razumem, 24.07.2013 ob 09:04
Ne moem si predstavljati kakšno življenje imajo in kaj sploh pričakujejo od življenja tisti brez otrok. Govorim za tiste, ki jih nočejo imeti (ne pa za tiste, ki bi jih imeli pa nočejo). Zdaj jim je že lepo, ko so sami in se lahko preseravajo, kaj pa ko pride vikend pa kak praznik, kaj ti ljudje sploh počnejo? In kaj bo na stara leta, ko ne bo otrok, da poskrbijo zate, da te peljejo k zdravniku, da te pridjeo obikat v dom? Treba je tudi za vnaprej razmišljat, ne samo uživati.
Hm…kakšen je pa tvoj smisel? Vtikati se v druge in pisariti po forumih, kakšen oh in sploh si, ker imaš otroke, čeprav dolgoročno nekega haska od tega ne bo? Razen, če bodo kar vsi po vrsti neki uspešni znanstveniki, poslovneži, ali kaj podobnega?
jaz tudi ne razumem. jaz se sploh več ne družim z samskimi bez otrok, ker to nima smisla. ker se vedno na koncu skregamo. makar z družinskimi člani. te luzerke brez otrok si naredijo neki film v glavi, kako ni moškega za njo, kak so vsi moški drek, kako je predrago, da ima kao neko kariero – pa sploh sluzbe nima, pri nijih je vse fiktivno, mi z otrco smo meso jedci in smo proti ceplenju in proti levičarjem. če bi jaz bil v bolj pametni držai rojen, recimo rusija, bi imel otroke že pri 15 ziher. jaz sem vedno vedel, da znam z otroci. ne vem kako to živijo brez otrok. ko pa jim rečeš, daj ščene stran, to pa je pol njihov otročiček. muca ni otrok. pes ni otrok. jaz se družim samo še z poročenimi, resnimi, z otroci, opažam da že tudi z takimi ki imajo otroke in niso poročeni, ne shajam dobro. težko je shajat z samskimi, komunicirat. zlo težko. ker rečt tko ne smeš nič.
Kako neumno vprašanje. Prvič mi ni jasno, zakaj bi na smisel življenja drugače vplivalo dejstvo, da otrok ne moreš imeti kot to, da se tako odločiš. Prej tisti, ki ne morejo imeti otrok, ne vidijo smisla, ker so tako okupirani s to željo, da ne znajo funkcionirat brez njene uresničitve. Zato razpadajo zakoni, zveze, nastajajo depresije ipd. Medtem ko tisti, ki se zavestno odločijo, da otrok ne bodo imeli, že vedo, zakaj. Očitno imajo že zelo osmišljeno življenje.
Veje pa iz tvojega pisanja predvsem ljubosumje. Očitno zavidaš svobodo tistim, ki niso starši. Očitno pa je, da se ti za otroke nisi odločila iz pravega razloga. Imaš jih za to, da ti delajo družbo in da bo nekdo na stara leta zate skrbel. Takšni ste najslabši starši, ki imate otroke iz egoizma. Pretirano jih navezujete nase in delate dramo ter jim vzbujate slabo vest, če želijo kot odrasli živeti po svoje. Nobenega zagotovila ni, da bodo tvoji otroci na stara leta zate skrbeli. Na sijaj se lahko zgodi. Pa tudi sicer, delali bodo do 70. leta, svoje družine bodo imeli… Ali si lahko res tako brezčutna, da boš mislila le nase? Naj imajo tudi oni kaj od življenja. Že tako je prepolno težav.
Danes, ko vidim, kakšne težave ima veliko staršev s svojimi otroci, sem izredno vesel, da jih nimam. Ta svet, v katerem živimo, definitivno ni namenjen reprodukciji in vzgoji otrok.
Dejansko je staršem prepovedana vzgoja, ali pa se jih pri tem zelo omejuje.
Občudujem na nek način tiste, ki jih imate. V tem svetu, polnem razuzdanosti, moralnega razpada, kjer ne zna marsikdo več niti koraka narediti brez mobilnega telefona, brez prave medsebojne povezanosti, saj te telefon ne more nadomestiti, je imeti otroka veliko preveliko breme. Da o finančnem vložku niti ne govorim.
Vas pa občudujem, ki jih imate, ker je to daleč najbolj zahtevna življenjska naloga.
se strinjam. pa me nervozirata in jezita moja najstnika, ampak brez njiju bi bil dolgčas. Že ko sta recimo kakšen teden odsotna, ju pogrešam. Čeprav sem prve dni v sedmih nebesih in uživam brez njiju, mi hitro manjkata. Jaz si predstavljam, če nimaš otrok, da imaš toliko čačasa, da ne veš, kam z njim. Odpadejo tudi premnoge skrbi, ki jih prinesejo otroci. IN res je, majhni otroci, majhne skrbi,veliki otroci velike skrbi. Ampak kot rečeno, ne bi menjala za samskost.
Strinjam se samo s tem, da je občutek porodit novo življenje eden najlepših občutkov, ki jih lahko človek doživi….. drugače pa prosim, ne pisarit o tem, kako otroke vzgojiš tako pač je, ker verjamem, da je dala tudi mati, ki zgoraj piše, da je ob treh otrocih skoraj pozabljena, vse najboljše, kar je znala in zmogla.
Sama imam dva otroka in se včasih počutim pozabljeno, ampak se zavedam, da sem ju vzgojila v človeka, ki znata preživet v tem krutem svetu in da so časi drugačni. Ni časa, za dolge klepete, sprehode in pitje kave, kot smo jih imeli mi s svojimi starši. In res, na koncu si vedno sam, z otroci ali brez …..
Velika težava je, za otroke takšnih staršev, ki so jim edini smisel otroci. Zadovoljen moraš biti (s seboj) že prej, preden imaš otroke, starševstvo lahko pomeni samo novo pozitivno izkušnjo. “Outsourcing” zadovoljstva je pa patološko, psihološko zlorabljajoče, “vampirsko”, da ti mora partner, otroci, nekdo drug igrati edini življenjsko pomemben zunanji vir smisla.
Ne razumem ti si kaksna farska baba, da tezis s temi pamzi! Pa jebemti imej jih en bus druge pa pusti! Tudi jaz sem hedonist in zelim uzivat. Ce pa imas ti te male deroce tecnobe samo zato, da te bodo na stara leta previjali in vozil okol dohtarjev, potem ti manjka dila v glavi, zal! Danes so mulci sprogramirani na cisto drugacen nacin kot prejsnje generacije! Ne misli, da te bodo povohali na stara leta, pozabi! Pobrali bodo dediscino, ti pa bos koncala v kakem cenenem domu za stare!