Kakšen je smisel življenja, če nimaš otrok???
otroci so v naših življenjih zgolj na “posojo”, ker potem odletijo svojemu življenju naproti in tako je prav.. kdor si srečo gradi okoli otrok bo zelo trpel ko otrok odleti ali pa bo otroka kastriral ker boh ne daj da odleti.. zato izkoristite njihova mlada leta, ko dejansko hrepenijo po družbi staršev ne pa da buljite v telefone in živite v virtuali in iščete pozornost nekih neznancev… aja-pa kdor si partnerja izbira zgolj zaradi otrok-kaj pa potem ko otroci gredo in ne vidite več smisla v partnerju/partnerki.. ne, narobe si zastavite-smisel je v partnerstvu, ljubezni teh dveh ne v hodeči maternici ali jajčkih 🤷♀️
ne razumem, 24.07.2013 ob 09:04
Ne moem si predstavljati kakšno življenje imajo in kaj sploh pričakujejo od življenja tisti brez otrok. Govorim za tiste, ki jih nočejo imeti (ne pa za tiste, ki bi jih imeli pa nočejo). Zdaj jim je že lepo, ko so sami in se lahko preseravajo, kaj pa ko pride vikend pa kak praznik, kaj ti ljudje sploh počnejo? In kaj bo na stara leta, ko ne bo otrok, da poskrbijo zate, da te peljejo k zdravniku, da te pridjeo obikat v dom? Treba je tudi za vnaprej razmišljat, ne samo uživati.
Vsakdo ima svoj smisel življenja in vsak zrel in pameten človek to ve. Vsakdo ima pravico živeti točno tako, kot on želi in ne, kot bi zanj želela okolica, da le s tem nikomur ne škodi. In tisti, ki ne želijo imeti otrok nikomur ne škodijo.
Zavedam se, da smo različno zreli, pametni. Nimam se za najpametnejšo a toliko pa sem zrela, da se nikoli ne bi vtikala v način življenja drugih in se zavedam, da je to njihova pravica.
Super je. Hvala bogu, da mi je dal ta gen, da sem gej. Tako uživam na morju v hotelih adults only, da mi ni treba gledat vaših Jonov, Lunov, Ažbetov, Rožletov in podobnih, ter prenašati nevzgojenih sončkov. Tako pa skrbim za tetke, bakice itd… pa mi kej napišejo pa je to to. Pokopala me bo pa komunala, bom mel pripravlen denar, da ne bom breme nikomur. No, ok, postaral bi se pa rad tko z nekom, če bom to dočakal to je res.
Hahahaha eni odrasli ljudje so zgleda prizadeti. Js za svoja starsa ne bom skrbela na njuna stara leta ker to ni moja skrb ampak njihova. Ce ne bosta mogla sama naj gresta v dom za upokojence. Moja starsa sta se za otroka odlocila zaradi lastnih potreb js ju nisem prosila za to. Nc jima nimam za vracat se manj pa dolgovat.
Srednjesolka, 07.02.2024 ob 22:44
Hahahaha eni odrasli ljudje so zgleda prizadeti. Js za svoja starsa ne bom skrbela na njuna stara leta ker to ni moja skrb ampak njihova. Ce ne bosta mogla sama naj gresta v dom za upokojence. Moja starsa sta se za otroka odlocila zaradi lastnih potreb js ju nisem prosila za to. Nc jima nimam za vracat se manj pa dolgovat.
In kakšno korist ima starš od svojega otroka? Razsvetli me.
A bejž no? In na kakšen način sta se starša po tvoje okoristila s tem, da sta tebe spravila na svet? Si pa zelo domišljava, če misliš, da te nekdo tako potrebuje, da si bo šel lastno življenje uničit samo zato, da bo imel nekaj od tebe….moda….nekoč…
No, pa poglejva situacijo z vidika starša, a skozi tvoje oči. Otroci niste nobena korist. Ste samo skrb in strošek že od rojstva dalje. Vas je treba hranit, oblačit, plačevat vrtec, stroške šole, pa bi šli pohajat, pa igrače pa ne vem kaj. Nobene koristi, samo strošek. Jaz recimo bi te pri 18 lepo postavila pred vrata. Si polnoletna, nisem dolžna več skrbeti zate. Znajdi se. Aja ne? Greš študirat in me zajebeš, da te moram živeti do 26 leta? Ok. A preživljanje pomeni preživljanje. Nudim ti posteljo, hrano in obleko. Vse ostalo se jebi sama. Razni telefoni, računalnik, avto, počitnice, kavice s kolegicami, šoping, koncerti, frizurce, make up itd…pozabi punčka. To ni moja dolžnost. Najdi delo, pa si zasluži sama. In potem te pri 26 nepreklicno vržem iz hiše. Svobodno živim dalje, ti zarafi mene lahko gniješ pod mostom, saj z današnjimi pogoji in plačami ne boš dosti na boljšem. Ko se bom postarala, bom prodala hišo in vse svoje imetje, ter si s tem plačevala oskrbo v domu. Ne rabim, da ti skrbiš zame. A to pomeni, da od mene po smrti ne dobiš nič, da ne bi slučajno računala na kako dediščino, da boš hišo dobila in ne vem še kaj. Jok mala. Je že prodano. Sedaj me še enkrat spomni, kako mi že ti koristiš v življenju? Ker jaz koristi od tebe ne vidim.
Ne obsojam tiste, ki si ne želijo otrok, pač so se tako odločili. Ja si življenja brez njih ne predstavljam, sedaj so že odrasli in imajo svoje družine. Veselje jih je bilo gledat ko so odraščali. Nisem jih imel zaradi tega da bi na stara leta skrbeli zame, vesel pa bom vsakega njihovega obiska ali pomoči. Ko včasih razmišljam čemu sem na svetu, hvaležen sem mojim staršem da sem se rodil in vesel, da bodo tudi za mano ostali moji potomci. Po moje življenje ni eno samo uživanje ampak če si že na svetu bodi vsaj malo koristen in da za teboj vsaj nekaj ostane.