Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kakšna je razlika med upravnim delavcem in višjim upravnim delavcem v javni upra

Kakšna je razlika med upravnim delavcem in višjim upravnim delavcem v javni upra

Ali mi zna kdo povedati, kakšna je razlika med upravnim delavcem in višjim upravnim delavcem v javni upravi? V katerem primeru si upravni delavec in v katerem primeru višji upravni delavec? Ali je to odvisno od kariernega razreda, v katerem je uradnik? Kako je pa v primeru, če si na strokovno-tehničnem delovnem mestu?

Vse glede javnih uslužbencev določa ZJU, torej Zakon o javnih uslužbencih. Ta deli javne uslužbence na uradnike in strokovno tehnične delavce. Ne spomnim se, da bi v tem zakonu kaj bilo na temo upravnih delavcev in višjih upravnih delavcev.

ZJU najdeš tudi na internetu, tam kot vse predpise:

to je vse skupaj bolj larifari – je bolj za to da tisti ki ima veze lahko dobi višjo plačo

VUDi in UDi so bili pred ZJU in pred novim plačnim zakonom. Ker se novi plačni zakon še ni začel uporabljati, za enkrat še obstoji razlika med VUD in UD, in sicer npr. v dodatkih, ki jim pripadajo pri plači (vsa delovna mesta od višjega svetovalca naprej se štejejo za VUDovska) ali pa npr.pri napredovanju v plačilni razred, ki se še izvaja po Pravilniku o napredovanju.

Skratka nekaj razlik je, odvisno kaj te zanima…

lp,

nataša

upravni delavci so tisti s V, VI stopnjo izobrazbe

višji upravni delavci so tisti s VII stopnjo izobrazbe….

to je bilo oz. še je ne glede na novelo zakona o visokem šolstvu….mislim, da ti to piše tudi v zakonu o javnih uslužbencih…

kdaj bo prišlo do uskladitve navedenih dveh zakonov se pa še ne ve….

xena, to pa ne drži.
Večina tistih s VII. stopnjo pri nas so upravni delavci – višji upravni delavci so le tisti, ki so bili za to predlagani. Pogoj za to je seveda VII. stopnja, vendar pa tudi delovne izkušnje, torej – tako ali drugače se je treba dokazati.

no tudi to, da je VUD le tisti, ki je bil za to predlagan čisto ne drži (več), kajti pravice, ki so po ZDDO šle VUDom, gredo sedaj vsem, ki so na DM višjega svetovalca ali več (podsekretar, sekretar).

Je pa res da je po stari zakonodaji VUD lahko postal le tisti, ki je bil predlagan in ga je imenovala vlada. sedaj pa temu ni več tako.

lp,

nataša

New Report

Close