Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Kakšna neumnost je pa zdaj spet to?

Kakšna neumnost je pa zdaj spet to?

Samozposlenim se obeta, pazi to, ODLOG plačila prispevkov.
Če imam jaz zdaj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izpad ali sploh nimam več prometa, naj mi tile strici iz vlade povejo, od kod bo moj prihodek po koroni takšen, da bom lahko plačeval TEKOČE prispevke IN ŠE prispevke ZA NAZAJ?
Če nimam, nimam. Ne bom zdaj magično imel dvojno v drugi polovici leta.
Eh, jebte se. Raje zaprem, grem na zavod in imam mir pred vami, oderuhi pokvarjeni!

Folk ne razume, da če ustaviš celo državo moraš ustaviti tudi pobiranje davkov. Ne moreš vsega ustavit, hkrati pa pobirat davke in vse ostalo.

Norca se delajo iz s.p.-jev. Že tako nimamo bolniške, nimamo dopusta, da bi ga koristili, zdaj pa še ta farsa. Italija se je takoj angažirala s pomočjo podjetjem in s.p.jem.


a, ko ne izstavljaš računov, si normiranec … je pa vse OK?
Gre za preživetje (ne samo države !!)
btw: voziš se po cestah, ki smo jih plačali vsi …


a, ko ne izstavljaš računov, si normiranec … je pa vse OK?
Gre za preživetje (ne samo države !!)
btw: voziš se po cestah, ki smo jih plačali vsi …
[/quote]

Ee, jebi se še ti. Enega samega posla nisem naredil brez računa, da ti bo jasno. Če bi bil normiranec, bi bil zato, ker je to zakonsko predvideno. Če gre za preživetje, gre tudi za moje, ne samo tvoje. In tudi ti se voziš po istih cestah, zakaj torej tebi nadomestilo in varovalke za krizo, meni pa odlog? Potem pa naj še tebi dajo nadomestila v obliki posojila – ko bo konec epidemije, ti bojo pa odtegnili od plače. Vidiš, kako je to?
Od kod si sploh potegnila to logiko, kravi izpod repa?


a, ko ne izstavljaš računov, si normiranec … je pa vse OK?
Gre za preživetje (ne samo države !!)
btw: voziš se po cestah, ki smo jih plačali vsi …
[/quote]

Kakšno zvezo ima pa normiranost z neizstavljanjem računov? Jaz sem normiranka, pa niti enega evra v življenju nisem zaslužila brez računa.

Ja, ti tudi voziš po teh cestah, ampak ti pa tudi bolniška pripada. Nisem vedela, da je to ali ceste ali bolniška.

Kaj je zdaj to jamranje, privatniki? Drugače se tako hvalite, kako ste firme ustvarili iz nič, kako sposobni ste, a zdaj pa ne znate več enega posla izpeljat? In nič? Zdaj pa kar naenkrat vsi rabite državno pomoč. Pa tako ste se napihovali, kako vi vse sami ustvarite iz nič.

Ne pametuj, od njih smo vsi odvisni.

Ne pametuj, od njih smo vsi odvisni.
[/quote]

Očitno nismo, če nimajo nobenega posla.

Menim, da bi morali prispevke vsaj delno odpisati. Po drugi strani pa mogoče kdo zdaj razume kako se počutimo brezposelni, ki imamo tudi vsak mesec račune, iščemo službo in zaposlitev, delo neumorno, ampak to ne ustavlja računov, prav vse moramo plačati, vsak cent, čeprav nimamo nič dohodka. Vi boste imeli v najboljšem primeru izpad 14 dni, potem pa spet dohodek, mi cele mesece nič nimamo dohodka, pa moramo živeti in plačati zadeve.
Ampak takrat tudi od nobenega delodajalca ni nobenega razumevanja do nas, ki si tako želimo delati, da bi lahko živeli. Več mesecev, let, ni nobenega razumevanja, vi pa jokate že po 14 dneh, pa vas potem čaka spet dohodek. Nas ne, razen, če nas bo kdo od čas zaposlil.

lahko v prihodnje denimo redno in za vse storitve izdajajo račune. če pa jih ne, pa itak ni problem s plačilom prispevkov.
lahko pa bi jim država dala denimo spregled, teh par mesecev nimajo delovne dobe, ker ne plačajo prispevkov, pa bo volk sit in koza cela. ampak imam občutek, da bi ob takem predlogu skočili v luft.
se je pa treba zavedat, da denimo narod v js ima svojo plačo tudi v času debelih krav in nič več, medtem, ko se gospodarstvo tisti čas masti. Tisti gospodarstvenik, ki sedaj po petih letih gospodarske rasti nima za burek, je bolje da crkne na trgu.

New Report

Close