Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kakšno mnenje imate starši glede COŠD

Kakšno mnenje imate starši glede COŠD

Meni osebno se zdi nekaj brezveznega. En teden bodo otroci v nekem domu. Tam bodo kolesarili, imeli sprehode, se učili lokostrelstva, ter plezali po plezalni steni. Stvar se mi ne zdi poceni. Razredničarka mojega sina je rekla na roditeljskem, da je obvezno in da otrok mora it.
Meni pa se zdi čisto brez veze. Vržen denar proč. Moj otrok lahko kolesari popoldne. Plezalno steno ima tudi v športni dvorani, v mestu in lahko tam pleza. Lokostrelstvo se lahko tudi nauči, saj imamo tudi to v domačem kraju. Skratka, čisto brez veze.
Starejša hči je že bila v COŠD-ju. Sprehodi so po gozdu. Gozd imamo tudi na obrobju mesta. Orijentacije se lahko naučili tudi v domačem gozdu. Tudi tukaj imamo lišaje in mahove na severnem delu drevesa itd.
Skratka,meni je škoda denarja za neko tako brezvezno stvar.

nič ni obvezno, gre pa bolj za pridobivanje socialnih veščin in utrjevanje vezi med otroki.
cena pa je kot je

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Pa drugače je CŠOD in če ne želiš, da tvoj otrok gre, ga pač ne prijavi. Ni obvezno.

Obvezno je samo umret.
Če se ti zdi tako brezvezno, otrok pač ne gre. Se mi pa smili otrok, ki ima starše s takim razmišljanjem.
Razumem, da ljudje nimajo denarja za šole v naravi (čeprav za to obstaja šolski sklad), da pa nekdo otroka ne bi poslal, ker se njemu CŠOD zdi brezveze, mi je pa nerazumljivo.
Za večino otrok, sploh starejših, je to super izkušnja.

Na naši šoli je CŠOD vsako drugo leto šolanja. Rzumela bi, da bi to bilo enkrat v celem šolanju. A vsako drugo leto, je že malo brezveze. Razumela bi, če bi se otroci učili tam nekaj ekstra, drugačnega, nekaj kar doma se ne morejo. A, kot sem povedala, ni nič posebnega.
Socializacija? No, moj otrok se lahko socializira tudi drugače. Ne potrebuje nočitve v nekem domu. Lahko imamo pižama parti kar doma. In smo jo že imeli, ko je povabila prijateljice domov.

Vazn da si ti skoz zraven, a ne? Ene ste res obsedenke.

Tudi jaz bi rada vedela, kakšne socialne veščine pridobi otrok v teh šolah v naravi. Jaz sem kot otrok tam zelo trpela. In če pomislim, kaj sem se tam naučila. NIČ. Plavat sem že znala. Tam me tega niso naučili. Sem pa vseeno morala čofotat.Borovce pa smo imeli tudi pri nas doma, zato je bilo čisto brez veze, da smo sedeli tam, pod tistim drevesom in imeli predavanje o tem, kakšno je. Halo??? Pa razne tiste športne igre z žogo… Jao, kako se mi je zdelo brez veze, kot otroku. Pa saj to smo vse že v šoli…
Potem se spomnim, da smo nekaj iskali s kompasi v skupinah. Mah, neumno. Raje bi bila tisti teden doma in uživala popoldne na dvorišču s sošolkami. Bi bila vsaj svobodna, ne pa da so me vodili 24 ur na dan.


Imam slabe spomine na te sole v naravi. Ni sans,da otroke silim v to. Raje gremo kam skupaj.


Imam slabe spomine na te sole v naravi. Ni sans,da otroke silim v to. Raje gremo kam skupaj.
[/quote]

Točno tako. Raje naj se moj otrok socializira popoldan na dvorišču, ko se igra s sovrstniki. Jaz teh neumnosti ne mislim plačevat. Me pride ceneje, če peljem otroka na naše strelišče in se tam nauči streljat. Isto menim glede drugih dejavnosti.

Kot otrok nisem bila ljubiteljica šol v naravi, a nisem imela izbire in sem morala tja. Hudega mi ni bilo, navdušenja tudi ne, travm nimam;) Mi je pa pokojni dedek polepšal te dneve, ker mi je vsak dan poslal pismo, v katerem si je izmislil neko zgodbico in jo opremil z risbico;) TOP!

Moj otrok je imel izbiro, je šel v šolo v naravi in se vsakič imel super fino;)

V obeh primerih je bilo pa dobro, da smo otroci in starši malo narazen;)

so take zanikrne varijante z ne ravno visokimi standardi storitve glede vsega (namestitev, program, varstvo, ucenje, obroki, animacija..). Mi nismo za take taborniske scene.

Jz bi rekla, da ni bistvo v športnih aktivnostih ali socializaciji ali sprehodih po gozdu, ampak predvsem v postopni separaciji od družine in staršev in s tem osamosvajanje otroka in razvoj njegove osebnosti.
(Kar je itak večni problem tega naroda. Pol imaš pa ”psevdoodrasle” ljudi, ki so pri 40ih, 50ih, 60ih še na popkovini s svojimi starši, in temu primerno delajo škodo svoji okolici oziroma svojim novim družinam, ker ne zmorejo biti polnokrvni starši/partnerji/karkoli.)

Ja pa dajmo jih kar v kibuce pri 7ih, bojo takoj separirani.

In predvsem za tiste otroke, ki jim je to vse čisto brezveze in bi raje bili doma, so te stvari v resnici najbolj koristne. Še sploh, če jim za ritjo stoji mama, ki se ji tudi zdi, da lahko ona otroka povsod pelje in mu vse zrihta, da mu samemu ni treba nikamor hodit.

in kaj od vsega tega dejansko počne? lahko BI marsikaj, daj povej, za kaj od tega se dejansko ti potrudiš, da bi v resnici počel?

enim vam je pač za vsako stvar za otroka škoda denarja.

mene pa zanima, če doma tudi svojim otrokom razlagate, kako so vam samo v breme, strošek, kako koštajo? Se otroci dobro počutijo, ko slišijo, da so staršem v finančno breme in da starši ne bi dali nič denarja za njih? Da jim je škoda denarja za hrano, šolo, karkoli…..
Kolikor vem tisti, ki res nimajo, s tem ponavadi ne obremenjujejo otrok. Tisti, ki pa imajo, jim je pa za otroke škoda.

Meni tudi ni jasno, zakaj imate take skopulje, ki ste poleg tega še naveličane življenja, sploh otroke? Vse je brez veze, vse je predrago … In imeti mularijo privezano 24 ur na dan nase, da se čim bolj intenzivno nalezejo negativizma od vas že v otroštvu. Kaj take sploh razmišljate, ko se odločate za potomce?

CŠOD je malo normalnega odraščanja za leno mestno mladino.
Mi tega nismo rabili, ker smo imeli CŠOD vsak vikend in cele počitnice kar v lastni režiji.
Vsak dan zbor pred kulturnim domom in smo šli v gmajno, kjer smo lovili ribe, race, rabutali sadje in krompir in pekli nalovljeno in narabutano.

CŠOD je malo normalnega odraščanja za leno mestno mladino.
Mi tega nismo rabili, ker smo imeli CŠOD vsak vikend in cele počitnice kar v lastni režiji.
Vsak dan zbor pred kulturnim domom in smo šli v gmajno, kjer smo lovili ribe, race, rabutali sadje in krompir in pekli nalovljeno in narabutano.
[/quote]

Resnično ste race lovili? A vam je kakšno ščene pomagalo? In potem ste jo kar z golimi rokami oskubili in očistili drobovja ali kako? Povej, me zanima.

Tudi mene skrbi kam vse to vodi, ker je staršem vse brez veze in miselnost, da vse to lahko počne in se nauči tudi doma. Pa se res? Se res starši tok posvečate svojim otrokom in ko greste npr v gozd jim znate povedati kaj o njem. Avtorica trdi, da to lahko vse počne doma in zakaj do sedaj še to ni počel. Zakaj niste šli do zdaj nikoli streljati z lokom če ga imate v kraju kjer živite? Večina staršev špila bolj taksista in vozi otroke od ene do druge dejavnosti sami pa se jim pisvečate oz naučite bolj malo.
Ti tedenski ali par dnevni tabori imajo še drug pomen. Otroci morajo biti vsaj takrat bolj samostojni. So med vrstniki kar tudi ni slabo.
Da se pa otroci ful družijo popoldne pa jaz ne verjamem ker živim v kar dosti naseljenem kraju pa nikoli ne vidim nobenega.
Aja tudi, da hodi v OŠ je brezveze. Vse to ga lahko naučiš doma.

Resnično ste race lovili? A vam je kakšno ščene pomagalo? In potem ste jo kar z golimi rokami oskubili in očistili drobovja ali kako? Povej, me zanima.
[/quote]

Ulovili smo nekaj fazanov in nekaj rac. Nekaj na trnek, nekaj v past narejeno iz gajbe, v katero smo dali kruh. Rib smo nalovili res veliko. Kar smo ulovili, smo očistili, spekli na ognju in pojedli. Očistiti raco ali fazana je bila prava muka, a smo združili moči. 😉
Osnovna obvezna oprema, ki si jo moral imeti, če si hotel v našo družbo: Vžigalnik, pipec, škatlica za šibice v kateri si imel zvitih nekaj metrov laksa s trnkom.
Ribiški čuvaj nas je konstantno preganjal. Ker je mene in mojega očeta poznal, se je nekajkrat oglasil pri nas in očetu razložil kako hud “kriminalec” sem.
Oče mi je oddržal predavanje, na koncu pa povedal, da itak ve, da ga bomo mulci še naprej srali po svoje, a naj to počnemo bolj diskretno. Z diskretnostjo seveda nismo bili ravno “na ti”, zato smo takrat dejavnost za nekaj časa preusmerili na okoliške vrtove, sadovnjake in njive.
Jbg… mulci s periferije pač…

Za en teden pa res lahko otroka spustite izpod perotke, no.
A bo umrl? Ne.
A bo imel uničeno življenje? Tudi ne.
Malo osamosvajanja pa res ne škodi. Da ne bo tako, kot v koloniji, kjer so eno punčko prišli starši iskat naslednji dan, ker je histerično tulila celo noč? A to je v redu, da otrok ne zna biti brez staršev niti par dni?

Točno tako. Moja otroka sta bila nekajkrat po različnih CŠOD (Fiesa, Črmošnjice, Planica…).
Po vsakem obisku CŠOD sem pri njima opazil večjo samostojnost in odgovornost zase. Take reči… CŠOD, taborniki, skavti… to otrokom samo koristi.


Raje povej, da nimate! Bo bolj pošteno do vseh! Enostavno vam ne znese! Ne pa, da je “brezveze. Ker ni!


takih primerov sploh ni tako malo … otroci prvi večer dobijo čisto pravo vročino, učitelji kličejo starše, starši ponoči pridejo, otrok ozdravi … je takoj brez vročine. potem pa ves teden doma pri babici, ali pa mama z dopustom in … crkljanje 🙂

psiha pač oz. starši, ki otroke napsihirajo, namesto da bi jih vspodbujali.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

New Report

Close