Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek KAKŠNO OTROŠKO KOLO?

KAKŠNO OTROŠKO KOLO?

Našemu 6-letniku bi radi za rojstni dan kupili novo kolo, pa bi prosila za kakšen nasvet, kakšne znamke oz. kakšna kolesa imajo vaši otroci, kako so z njimi zadovoljni.

Doma se vozi na enem starem kolesu oz. se je nedolgo tega naučil voziti brez majhnih koleščk.

LP in hvala.

Jaz samo to vem, da kolesa brez otroka ne bom več kupovala. Ker enkrat sem se že fino zafrknila, ko sem kupila kolo, s katerim se sploh ni znal oz. mogel vozit. Sicer je bil takrat res star 2 leti, mogoče je pri 6-letnikih to že drugače. Ampak vseeno mislim, da nekomu ustreza nekaj, drugemu pa nekaj drugega. Vzemite torej otroka s seboj v več trgovin in naj se poskusi voziti z različnimi kolesi. Takoj se vidi, katero kolo mu bolj ustreza.
Pri nas se recimo s tem kolesom ki sem ga sama kupila, nikakor ni znal voziti, pa smo dlje časa probavali. Potem sem ga pri treh letih vzela s seboj v trgovino, mulca namreč, in se je vsedel na eno kolo ter se odpeljal po trgovini (in nato tudi mimo blagajne – ker smo ga kupili), kot bi bil rojen na njem. Taka je moja izkušnja.

Naš šestletnik ima 20 ” Schimanno kolo, odlično in lahko, kar je pri majhnih kolesih zelo pomembno.

Meni se zdi pomembno predvsem to, da ima zadnjo zavoro na pedalih oz da zavira z nogami. Naš 5 letnik jo ima in se mi zdi, da bolj sigurno zavira kot prej na manjšem kolesu, ko je imel sprednjo in zadnjo zavoro na balanci.

Se strinjam s pomarančo, res je pomembno, da je kolo lahko, da ga otrok obvlada, ne pa kolo otroka. Zavora na pedalu ali na balanci pa se meni ne zdi bistvenega pomena. Pri našem otroku je v prednosti tista na balanci, ker se da pedala potem prosto naštimati v položaj, da se da speljati.

Za mlajše otroke je bolje zadnja zavora, a šestletniki zelo dobro obvladajo že sprednjo zavoro. Se pa opravičujem za napako. Kolo je seveda Schwinnovo.

New Report

Close