Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kapljice za oči – alergija na cvetni prah

kapljice za oči – alergija na cvetni prah

Živijo,

vprašanje za tiste, katerih otroci so alergični na cvetni prah. Katere kapljice za oči priporočate? Moja hčerka je stara 6 let in do sedaj je Klaritin sirup pomagal, sedaj pa so jo močno začele srbeti oči in ima čisto rdeče…pravi, da jo srbijo in pečejo.

Hvala za pomoč.

Ali ste že bili pri zdravniku? So vam naredili teste in potrdili alergijo? Če so, potem se oglasi z izvidi pri spološnem zdravniku ali pri očesnem. Sama imam namreč iste probleme in jemljem 2x na dan Zyrtec tablete, 2x na dan kapljice za oči Zaditen in preko celega dne večkrat dajem kapljice Bepanthol, gre za umetne solze ki pomagajo izpirat oko. Zelo pomaga. Pri alergologu ti dajo tudi navodila kako se čim bolj izogniti alergenom, recimo zrači čez dan, nikakor ne zjutraj in zvečer ker je takrat najvišja koncentracija cvetnega prahu v zraku. Čez dan se ne zadržuj preveč na travnikih in v gozdovih,….itd. Verjetno ima tvoja hči precej suhe oči, če ima stalno dražene, s praskanjem po njih pa si lahko nakoplje celo kako dolgotrajno vnetje. Pojdi z njo k zdravniku.

nosni sprey Avamys, ki pomaga tudi pri oceh

Hvala za odgovore. Teste za alergijo so ji delali lani in je pokazalo, da je alergična na cvetenje vseh trav..Pri splošnem zdravniku nama niso dali nobenih zdravil, svetovali so nam nakup Claritin sirupa in solno raztopino za čiščenje nosu…Za oči nama niso povedali nič in lani so jo srble v zelo nežnem obsegu, letos pa je prav grozno..Ker naše zdravnice ta teden ni, me zanima, če lahko kakšne kapljice kupim kar v lekarni

Najprej naj vam zamenja stare antihistaminike torej Claritine za novw. Zyrtec, Aerius…, ki veliko manj uspavajo in delujejo hitro in ucinkovito. In to pri alergiji dobis na recept, ne pa da kupujes po svoje brez recepta. Ce ima alergijo, potrebuje v casu cvetenja terapijo vsak dan, redno.

Ce ti zdravil ne da pediater, potem dobi napotnico za alergologa

Imava oba s sinom in ia dobiva zdravila pri zdravniku na recept
– kapljice za oči oba Opatanol
– sprej za nos vsak svojega (se ne spomnim imen)
– tablete jaz Cezera, on Letizen

Nisem pa prepričana, če kaj zelo pomaga. Včeraj sva bila oba grozna, noro srbeče oči, zjutraj oba zabuhla.

Bomo poskusili še s temi umetnimi solzami, za katere sem prebrala zgoraj.

Sama se tudi alergična na cvetni prah, in lani so ga nastradale učke, ker se odlašala iti k zdravniku sem uporabljala kapljice Bepanthol in Visine. Bilo ni nič boljše. Potem pa enostavno nisem več zdržala in šla k zdravniku, dobila sem kapljice Opatanol, te so prav za alergijo in pa kapljice in mazilo Tobrex, ker sem imela oči že zelo vnete.

Lani mi je moja zdravnica povedala da ti sirupi in tablete za alergije ne pomagajo pri očeh.

Pojdi k dežurnemu otroškemu zdravniku da ti predpiše zdravila. Oči so le oči, zato pa se ne dobi toliko zdravil brez recepta za oči. Pa pelji jo čimprej, ker je to zelo mučna zadeva, tudi ponoči.

Zdravo!
Imam tudi alergijo na cvetni prah ter me tudi zelo srbijo oči.
Najbolj učinkovito je, da oči ne žuliš.. Potrpeti moraš da nekaj časa srbi potem pa neha..
drugače uporabljam tablete Xyzal, katere so zelo močne in se jih ne da dobiti brez recepta.
Uporabljam tudi kapljice VisiClear..

Upam, da sem vam s tem malo pomagal, da se prebijete skozi to nadležno obdobje.. (zaradi alergije seveda) 😀

New Report

Close