Katera čokolada vam je boljša, GORENJKA ali MILKA? :D
to seveda niti slučajno ni res. Mlečne čokolade imajo tam okoli 50 g sladkorja na 100 g čokolade (+/- 10 g), temne pa med 20 in 30 g na 100 g, nekatere z višjim {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kakava še manj. To velja za temne čokolade brez raznih polnil, ta so res lahko bolj sladka.
Bela čokolada je res brez nemastnih kakavovih delcev, ampak le iz kakavovega masla, ki pa ni nek izvleček maščob iz rastlinskih delov (katerih rastlin) in še manj stranski produk pri izdelavi temne čokolade.
[/quote]
beri: pod kakavovo maslo:
http://www.mojacokolada.si/novice/izdelava-bele-cokolade-n215
[/quote]
Mislim, kakavovo malso je maščoba iz kakava (oz. kakavovih zrn) in ne nek izvleček iz rastlinskih delov ne vem koga. Je kar cenjena surovina tako v prehranski kot kozmetični industriji in niti slučajno nek stranskih produkt (čeprav ti res pri izdelavi čokolade nekaj kakavovega masla ostane), ne gre pa to za nek manjvreden produkt – ne glede na to, kaj na tej strani piše.
Gorenjka, ker je naša. Milka je drek.
Thompson
E, moj narode
Ovaj tekst je pregledan 12 199 puta
Od vremena jos od Krista
nova lica, scena ista
vrazje sile se trude
da nas ne bude
Antikristi i masoni
komunisti ovi, oni
sire sotonske fraze
da nas poraze
e, moj narode, e, moj narode
A mi gluhi, nijemi, slijepi
svatko u svom mraku strepi
narod biran od Boga
gusi nesloga
Iz povijesti nase slavne
a i ove ne bas davne
sve smo sto nam je vrijedno
stekli zajedno
e, moj narode, e, moj narode
Ref.
Uzmimo u ruke sudbinu i srecu
ni ja vise tako ne mogu ni necu
uzmimo u ruke sudbinu i srecu
e, moj narode, e, moj narode
Generacije junaka
i pobjednicka vojska jaka
jos se brine i gine
zbog domovine
S nebeskih tih visina
daj nam Boze opet sina
da nas vodi iz bijede
sve do pobjede, e moj narode
Jaz sem generacija 80’s. Včasih je bla sladka roba res prva klasa.
Milka je bla še najboljša v tistih časih, ko je bla še notr ovita v tisti srebrni foliji, do konca 90-ih. Kraš je mel včasih tudi zelo dobro robo ( bajadera je bil prestiż, frizbi z lešniki in frizbi z riżem )to je blo zakon, sedaj je v bajaderi sam cuker. Od Crvenke tud j ni več od jaffe, kar je bilo včasih.
Najboljša čokolada, ki sem jo nazadnje jedel po dolgem času, sem jo dobil kot darilo in je iz čokoladnice Tramontana. Tradicija izdelave od 1991. Sam so pa 100 g mislim da po 5€-10€_ odvisno kaj hočeš met notr.
Po pravici povedano je bla Milka vedno boljša. So pa tudi med Milkami variacije, kupljena v Müllerju, delana za zahodnoevropski trg je bistveno boljša kot tiste Milke iz Slo. štacun, ki so delane za vzhodnoevropske države (žal tudi za Slo.).
Gorenjko sem kupil samo zaradi privlačenga imena in embalaže, ter predvsem zardi tega ker je bla naša, Slovenska od Žita. Danes je Žito od Agrokorja tako da Gorenjke niti povoham ne več. Še tisto kar je bilo kvalitetnega v njej je najbrž tudi šlo v maloro pod Agrokorjem…
Kar se tiče Kraša in podobnih balkanskih znamk….. Se hecate tist cukr je sam za bruhat. Pol raj jem albansko baklavo od lokalnega šiptarja.