Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Katera programska oprema na računalniku?

Katera programska oprema na računalniku?

Sem čisto ven, kar se računalniških programov tiče. Kupujem pa prenosnik (rabljen, obnovljen) pa me zanima katere programe je za naložiti.

win11 je verjetno najboljša izbira? Eni imajo naložene win10, ampak verjetno je bolje malce več dati, da je win11.

Kaj pa Office? Kaj uporabljate? Libreoffice in podobno mi ni ok. Imam pa je daleč od Excela, tudi Access rabim… Office pa večkrat vidim, da so na netu neke poceni verzije, za nekaj 10€ in naj bi bilo to vse legalno? Je res vse ok?

Kateri antivursni program je najbolje oz da je ok in da je tudi zastonj oz vsaj poceni?

 

 

Pa še to: izbrati nameravam velikost ca 15”, 16 GB Ram, 512 GB disk, to je verjetno ok, če želim občasno uporabljat tudi za kak grafični program. Sicer malce mali ekran, ampak je pa fajn, da je kolikor toliko enostaven za prenašat. Igric ne igram. Pa 512 bo verjetno dovolj, da shranim gor vse s starega računalnika, ki ima nekje 74 GB pa še kak CD presnamen gor.

I5 ( novejsi kot 8500 model) da podpira. Win 11 16 ram disk ssd vsaj 512.Kvaliteten ekran vsaj HD resolucija velikost in teza odvisna kolk ga nameravss nositi naokoli cene so tam od 300 eur naprej za rabljene priporocam ali Hp elitebook ali pa lenovo thinkpad vse ostalo ne bi kupo al rabljeno.

Office dobijo otroci v soli ce imas brata,sestro otroka…

.https://youtube.com/shorts/AihTpoCep_Q?si=FKo9pFXeTKvhcdvp

Ni to odgovor na moje vprašanje, je ponovitev tega, kar sem napisala, da bom kupila. No, nisem napisala, da bo Elitebook, ampak ja bo.

Ne nameravam prosjačiti neznane otroke za programsko opremo, ampak jo nameravam kupiti.

 

Itak da samo nakladaš.

Odgovor na objavo uporabnika
čisto ven, 23.04.2024 ob 20:42

Ni to odgovor na moje vprašanje, je ponovitev tega, kar sem napisala, da bom kupila. No, nisem napisala, da bo Elitebook, ampak ja bo.

Ne nameravam prosjačiti neznane otroke za programsko opremo, ampak jo nameravam kupiti.

 

Potem rajsi spremeni ime teme da nameravas vsem povedati da kupujes racunalnik in to elitebooka ne pa da nam tratis cas

 

Jao, jao.

Sprašujem po programski opremi in navedla sem kaj bom kupila. Ampak kup piscev in ni enega uporabnega odgovora.

Kak ne vidiš, da te nihče ne jebe 5 % 🥱

Win10, 11,.. niso programi ampak so operacijski sistemi v katere naložiš programe.  Na voljo imaš tudi brezplačne operacijske sisteme tipa Linux, priporočam ti nezahtevni Ubuntu. Windows fuj 😂

Eh, na monu ne boš našla odgovora. Dvomim, da je tu gor kdo, ki se kaj spozna. Večina niti pojma nima kaj je Excel, še manj, da bi znali povedat kaj več o tem.

Drugače pa izbor računalnika je po mojem ok, s temi imam tudi jaz ok izkušnje. Samo jaz imam bolj zastarelo programsko opremo gor.

Za windows ne rabiš nič dati, lahko potegneš uradno od microsofta dol in ne rabiš aktivirat. Tu pa tam maloo opozori, ampak nič ne ovira zaradi, ni nadležno. Je pa nadležen glede vsega drugega, tudi če imaš licenco

win 10 se sigurno ne splača, kmalu bo potekla podpora. drugače je pa 10 ali 11 isti šmorn. Oboje je zelo nadležen, vohunski sistem, ki mu jaz ne zaupam svojih podatkov. Jaz za vsak dan uporabljam Linux Mint, windows samo, ko sem prisiljen zaradi kake programske opreme, ki je samo za windows narejena. Enostavno se ne more windows primerjat po zanesljivosti, hitrosti in zasebnosti z linuxom. Pred 15 leti sem si nardil prvič dual boot in od takrat mi je windows obstranski, ker je slabši. Zdaj imam za windows poseben računalnik, uporabim mogoče 1-2x na mesec. Da bi vsak dan to uporabljal, pa ni šans.

Antivirus ti ne znam svetovat, ker odkar windows uporabljam samo obstransko, ga nimam, pa nisem mel nobenih problemov brez njega, linux je pa itak bolj varen, to je 15 let zdaj.

 

Win so že naloženi na računalnikih, izbira je med 10 in 11. Nisem preverjala, če obstaja že kaj novejšega. Ampak verjetno, če že kupujem, je bolje, da vzamem takega z 11?

Office pa ne vem. Na netu je kup strani, kjer je Office 2021 za recimo 17€ ali za podobno smešno nizko ceno. Upam, da je s temi licencami vse ok? Menda naj bi bilo vse to legalno? Je pa kar nekaj takih ponudb na netu, da je Office 2021 pa še druge verzije za manj kot 20€.

Antivirus: tu imam pa še manj pojma kaj kupiti oz če je kaj ok pa da je celo zastonj.

Win so že naloženi na računalnikih, izbira je med 10 in 11. Nisem preverjala, če obstaja že kaj novejšega. Ampak verjetno, če že kupujem, je bolje, da vzamem takega z 11?

Niso na vseh, če pa so, je pa zaradi tega računanik v povprečju malce dražji. Novejši windows ne obstaja. Jaz osebno bi kupil brez, naložil linux mint za vsakdanjo uporabo + windows 11 neaktiviran (če ga že rabiš za kake specifične stvari)

Jaz želim imeti Win in Office :). Pa na prenosnikih, ki si jih ogledujem (zgoraj omenjene specifikacije), so na vseh naloženi WIN.

Za te licence se ne sekiraj. Windows lahko brez nekih dodatnih nadležnosti uporabljaš tudi brez licence od win 10 dalje. Za Office pač probaj tisto za 17 €, če to res nujno rabiš, a potem vidiš, če je ok ali ne. Ali hočeš dat iz prve 200 € za posrani office?

Ja potem pa kupi najcenejšega tistega, ki ustreza tvojim specifikacijam, pa karkoli ima naloženo, win11 lahko pa kasneje brezplačno naložit in uporabljaš brez aktivacije.

Pa saj sem že napisala: win11 je že naložen na računalniku. Licenčna nalepka.

ja kaj pa pol sprašuješ, saj že vse veš? Kupi pol to. S tistimi poceni licencami za office pa se tud splača probat, ljudje so zadovoljni s tem, kolikor vem. In je to to

Drugače z windows 10 ni nič kaj bolj narobe kot z 11, neke realne bistvene prednosti ni.. Samo desetko bo microsoft kmalu začel bojkotirat, da bo lahko malo zaslužil s prehodi na 11.

tole je mafijski zavod. Kako pa zamijavkajo, ko jim stopiš na rep 😮

He, he, jaz imam še win7 na prastarem računalniku.

Sem razmišljala ali 8GB ali 16 GB RAM pa ali 256 ali 512 GB disk pa sem si rekla, da je bolje oboje ta večje in večina teh ima tudi win 11. Tisti malce starejši pa win10. Samo verjetno je bolje dati kakih 100€ več pa je več GB in novejši win.

Samo najprej sem mislila, da bo kaj za 200€ pa potem sem se odločila za boljše specifikacije pa je kar prek 400€. Samo verjetno je bolje, če že kupujem…

tej driski (čisto ven) se gre samo za zaslužek na temu forumu. Kupila bo ona prenosnik tako kot bom jaz kupil jahto dolgo 30 m

Glej predvsem procesor, to se ne da zamenjat na prenosnikih.  ostalo se vse da. ryzen 3, ryzen 5, ryzen 7, to naj bo no not to je najpomembnejše. Pa ekran, tipkovnica, touchpad/touchscreen, število priključkov, baterija, da ti to odgovarja

Disk se lahko kaseneje da večji, RAM se lahko kasneje doda, Windows se lahko kasneje naloži.

Tako da ne nasankaj se zaradi manj pomembnih stvari pri bolj pomembnih. Osredotoči se na pomembno.

Procesorji, v tistih, ki sem jih gledala, so intel i5 ali pa i7.

Kakšen pa mora biti ekran pa nimam pojma. Se ne spoznam.

Kaj je touchpad? Touchscreen? Tega nimajo, niti ne rabim.

Glede priključkov se tudi ne spoznam. Rabim itak samo za USB, kaj drugega, verjetno, ne.

Nimam pojma glede teh zadev.

New Report

Close