Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek katera rešitev je boljša?

katera rešitev je boljša?

V novembru se mi izteče delovno razmerje sklenjeno za določen čas. Potem me čakajo 4 meseci intenzivnega študija in priprav na strokovni izpit. Zdaj me pa zanima kaj je bolje storiti v tej situaciji:

a) Da se prijavim na Zavodu za zaposlovenje za te 4 mesece in dobivam nadomestilo ? Predvsem me zanima ali mi delovna in pokojninska doba ta čas tečeta, ter kako je z dopustom iz letošnjega leta? Ali mi v tem primeru propade, ali se mi lahko prenese v drugo leto?

b) Da se zaposlim v družinskem podjetju, ki mi bo plačevalo socialo, neto plače pa ne?

zavod

zavod.
razen v primeru, če ti uspe urediti bolniški stalež za ta čas. Nekaterim to uspeva pa ne vem kako…

pod nobenim pogojem se ne bi “kvazi zaposlila”
moraš vedet, da se ti potem obračunava tudi dohodnina. če nisi zaposlena in s skupno plačo padeš pod spodnjo mejo, lahko drugo leto zahtevaš vračilo celotne plačane dohodnine.
jaz bi šla na zavod

Ampak je treba vzeti v upoštev tudi to, da se v času prejemanja nadomestila na RZZ dosti bolj trudijo najti zaposlitev, kakor kasneje, ko ne prejemaš nič! In v času prejemanja nadomestila si dolžan sprejeti tudi primerno zaposlitev (kar pomeni 2 stopnji nižjo, kakor ustreza izobrazbi!!).

Premisli, če ti bo pasalo, ob tem ko bi se morala intenzivno učiti, se odzivati na vsa vabila na razgovore, ki ti jih bodo posredovali z RZZ. Na vsa ta vabila si se dolžna odzvati, ker ti v nasprotnem primeru ukinejo nadomestilo. Prav tako tudi, če zavrneš primerno zaposlitev.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Ma, zavod le redkokomu najde službo, osebno ne poznam nikogar!

Ja, nekako tako..meni so v 6 mesecih poslali eno samo napotnico na razgovor.
Od tu pa do tam, da moraš sprejeti tisto “ponujeno službo za dve stopnji nižje” pa je še daleč.

EVo, sem bila na predavanju na ZAvodu. Prve 3 mesece iščeš službo ustezno svoji stopnji, naslednje 3 mesece iščeš službo tud 1 stopnjo nižje in šele nato naslednje 3 mesece 2 stopnji nižje.

LP

Hm … ne vem ali so možne takšne razlike ??
Meni je bilo rečeno, da si v času prejemanja nadomestila (70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače)dolžan sprejeti službo, ki je do 2 stopnji nižja od izobrazbe. V času prejemanja pomoči moraš sprejeti službo, ki je 1 stopnjo nižja od izobrazbe. Potem pa, ko ne prejemaš več ničesar, ni treba sprejeti službe, ki ne ustreza tvoji izobrazbi!

Mene so v času, ko sem prejemala nadomestilo kar na veliko pošiljali na razgovore (vsak teden vsaj enkrat). To seveda ne pomeni, da službo dobiš, največkrat pa ti gre cel dopoldan. In ker ana-tisa pravi, da se bo intenzivno pripravljala na strokovni izpit, sem pač hotela povedati, da naj računa tudi na to, da bo čas “tratila” na razgovorih.
Včasih je bilo pri meni celo tako, da so me ob 8h zjutraj poklicali, da moram biti ob 9h “tam pa tam” na razgovoru. To je njihova pravica v času, ko prejemaš nadomestilo in s temi pogoji se je potrebno strinjati, če ne se nadomestilo ukine.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Še vedno bi potrebovala odgovor na tole:

Predvsem me zanima ali mi delovna in pokojninska doba ta čas tečeta, ter kako je z dopustom iz letošnjega leta? Ali mi v tem primeru propade, ali se mi lahko prenese v drugo leto?

Hvala :))

Za delovno in pokojninsko dobo ta trenutek ne vem, ker je odvisno od tega koliko let imaš delovne dobe (npr. za 1 – 5 let del. dobe, ti na RZZ teče del doba še 3 mesece in ta čas prejemaš nadomestilo, za 5-10 let ti del. doba teče 6 mesecev .. in tako naprej … tole sem si izmislila, ampak tako nekako gre. Najbolje da preveriš na najbližji enoti RZZ, pa ti bodo povedali).
Dopust pa ti ob tem, ko se prijaviš na RZZ, propade.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

New Report

Close