Katere pice najraje jeste?
Najraje bogato obložene: veliko sira, pa malo šunke, malo suhe salame, malo šinka, paprika, bučka, artičoka, tudi jajce lahko, malce čebule, par žličk ajvarja in kisle smetane in na vsak kos ena rezina slanine… testo pa čim tanjše 🙂
Zunaj vedno naročim morsko, ker imamo doma alergika na morske sadeže in rakce, pa tega potem doma ne kuhamo, si pa zunaj privoščim.
1. S svežim paradižnikom in baziliko
2. Z bučkami in koruzo (lahko še v kombinaciji z jajčevi, paradižnikom, papriko… ampak važno, da so bučke in koruza)
3. S špinačo in kislo smetano
Jem sicer tudi meso, ampak pice imam pa najraje brez mesnin. Edino kraško kdaj vzamem, če je brez gob (samo sir, pršut in kakšna oliva).
Če znaš naredit, je lahko tudi Margerita carsko dobra! Eni dajo pa vse mogoče gor, pa je zanič. Odvisno od picerije. Ponekod vzamem klasiko, ena konkretna gostilna pa slovi po svojih odličnih picah s faširanim mesom in čebulo, mater je dobra! Potem imaš ponekod tudi klobase. Vsekakor je pa sitno, če je vsega v izobilju in se počutiš, kot da samo še mečeš vase, kot po tekočem traku. Malo razločevanja okusov je skoraj nujno, ker nismo živali, pa še nekatere živali so lahko brezkompromisno izbirčne, npr. mački 🙂
Mislim, da ne obstaja pica, katere ne bi marala jesti…čisto vse znajo biti vrhunsko dobre, ko sem pošteno lačna !
Mehiška, kmečka, sirova (po njej se lahko veliko spije alkohola in čist nič ne prime), 4 letni časi, morska, čebulna, prepognjena, z mletim mesom, zelenjavna, s hrenovko, margerita, s tuno, z ananasom, navadna,…. se mi že sline cedijo :)))
Sicer sem bila pred kratkim zunaj na zanič pici, fuj, kako lahko dandanšnji sploh pečejo zanič pice, ampak vseeno.
Enkrat sem nekje jedla pico s popečenim radičem in je bila huda. Načeloma mi je dobra sirova, če je dovolj obložena, kar v številnih gostilnah ni. Kake dobre zelenjavne znajo biti tudi dobre.
Najraje imam pa s špinačo in mocarelo. Doma pečemo različne, se mi pa zdi, da je ključna paradižnikova omaka – vedno zmiksana iz pelatov (svežih ali iz konzerve), česen, sveža bazilika, svež origano, šetraj ali timijan … Kako pa to diši! Pa polnozrnata moka. Meni osebno je boljše debelejše testo.
ti mešaš vegetarijance in vegane…
http://www.medicaldaily.com/vegan-vs-vegetarian-diets-how-each-will-impact-your-health-329300
ne, vegetarijanci lahko svoji dieti dodajo tudi mlečne izdelke, če želijo. temu se reče vegetarijanska dieta, nisem si jaz tega izmislila, ampak je splošno sprejeto dejstvo po svetu. če nekje oglašujejo vegetarijansko prehrano, to pomeni, da znajo tudi mlečni izdelki biti gor in jajca.
to, da ribe in mehkužci baje niso meso, pa je naumila rimokatoliška cerkev, ko je razglasila, da nekopenske živali spadajo v postno prehrano, ki prepoveduje meso
glede na to, da si menda nek teolog, bi to lahko vedela.
Zame je dobra pica taka s tankim testom, ki poleg paradižnikove omake in sira vsebuje še največ tri, mogoče štiri dodatne sestavine in, ki ni pretirano obložena, tako da se testo res speče, ne pa, da se kuha pod težo nadeva.
Pa sestavine morajo biti vsaj dobre, če že ne vrhunske, kakšen poceni sir in šunka, no go.