Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Katere pice najraje jeste?

Katere pice najraje jeste?

Navadna (šunka, sir, gobe), margarita, morska, kmečka …?

Najraje bogato obložene: veliko sira, pa malo šunke, malo suhe salame, malo šinka, paprika, bučka, artičoka, tudi jajce lahko, malce čebule, par žličk ajvarja in kisle smetane in na vsak kos ena rezina slanine… testo pa čim tanjše 🙂
Zunaj vedno naročim morsko, ker imamo doma alergika na morske sadeže in rakce, pa tega potem doma ne kuhamo, si pa zunaj privoščim.

S tuno in majonezo gor politi

1. S svežim paradižnikom in baziliko
2. Z bučkami in koruzo (lahko še v kombinaciji z jajčevi, paradižnikom, papriko… ampak važno, da so bučke in koruza)
3. S špinačo in kislo smetano

Jem sicer tudi meso, ampak pice imam pa najraje brez mesnin. Edino kraško kdaj vzamem, če je brez gob (samo sir, pršut in kakšna oliva).

Jaz imam najraje “pomladno”, “vrtnarsko” kakorkoliže jo imenujejo. Ima pa gor sveže paradižnike, papriko, sir, lahko tudi smetano, koruzo, bučke, jajčevce.
Tudi margarito imam rada, ali pa tuno.

kmečko oz. s suho salamo, tudi mehiško kdaj zaradi nacho sira in zelenjave.

Trije ali štirje širi ali losos in mozzarela. Pa sveža rukola na vrh. Tudi jajcevec mi je všeč na pici.

Če znaš naredit, je lahko tudi Margerita carsko dobra! Eni dajo pa vse mogoče gor, pa je zanič. Odvisno od picerije. Ponekod vzamem klasiko, ena konkretna gostilna pa slovi po svojih odličnih picah s faširanim mesom in čebulo, mater je dobra! Potem imaš ponekod tudi klobase. Vsekakor je pa sitno, če je vsega v izobilju in se počutiš, kot da samo še mečeš vase, kot po tekočem traku. Malo razločevanja okusov je skoraj nujno, ker nismo živali, pa še nekatere živali so lahko brezkompromisno izbirčne, npr. mački 🙂

Mislim, da ne obstaja pica, katere ne bi marala jesti…čisto vse znajo biti vrhunsko dobre, ko sem pošteno lačna !

Mehiška, kmečka, sirova (po njej se lahko veliko spije alkohola in čist nič ne prime), 4 letni časi, morska, čebulna, prepognjena, z mletim mesom, zelenjavna, s hrenovko, margerita, s tuno, z ananasom, navadna,…. se mi že sline cedijo :)))

Najrajš jo naredim sama po trenutnem navdihu oz. željah. Vsekakor gor pristane marsikaj pikantnega oz. zelo redko, da se temu odpovem.
Zunaj pa margarita, včasih morska, al pa klasika šunka, sir, gobe.

Sicer sem bila pred kratkim zunaj na zanič pici, fuj, kako lahko dandanšnji sploh pečejo zanič pice, ampak vseeno.
Enkrat sem nekje jedla pico s popečenim radičem in je bila huda. Načeloma mi je dobra sirova, če je dovolj obložena, kar v številnih gostilnah ni. Kake dobre zelenjavne znajo biti tudi dobre.
Najraje imam pa s špinačo in mocarelo. Doma pečemo različne, se mi pa zdi, da je ključna paradižnikova omaka – vedno zmiksana iz pelatov (svežih ali iz konzerve), česen, sveža bazilika, svež origano, šetraj ali timijan … Kako pa to diši! Pa polnozrnata moka. Meni osebno je boljše debelejše testo.

Najraje imam klasiko, če so zraven še artičoke, mi je sploh top. Tudi margerita z mozzarello mi je všeč.

Pizza mora biti tanka in pečena v krušni peči. Pizz z debelim testom sploh ne jem.

Oh, ja, kruh pizze, ta debele… To meni tudi ne gre. To je primerljivo z bologneze v pol ure al pa golažem v ekonomu :p

Na prvem mestu je antiskleroza:) rada imam tudi z rukolo, krasko, stirje letni casi…ampak to je redko, skoraj vedno narocim/naredim antisklerozo.

Vegetarijansko. Pelati, sir in razna zelenjava.

Sir je tofu ali kateri drug?

Kmečko ali kraško. Meso mora bit!

Običajna mocarela.

A bivolja? To je una marjetica na travniku?


ti mešaš vegetarijance in vegane…

http://www.medicaldaily.com/vegan-vs-vegetarian-diets-how-each-will-impact-your-health-329300

Ja, res je. Vegetarijanci ponavadi jedo tunino ali morsko. Se opravičujem :p

ne, vegetarijanci lahko svoji dieti dodajo tudi mlečne izdelke, če želijo. temu se reče vegetarijanska dieta, nisem si jaz tega izmislila, ampak je splošno sprejeto dejstvo po svetu. če nekje oglašujejo vegetarijansko prehrano, to pomeni, da znajo tudi mlečni izdelki biti gor in jajca.

to, da ribe in mehkužci baje niso meso, pa je naumila rimokatoliška cerkev, ko je razglasila, da nekopenske živali spadajo v postno prehrano, ki prepoveduje meso
glede na to, da si menda nek teolog, bi to lahko vedela.

No daj, razsvetli me, ker tega pa reeeeees nisem vedala 🙂
p.s. A pol vegiji v cerkev hodijo?

Zame je dobra pica taka s tankim testom, ki poleg paradižnikove omake in sira vsebuje še največ tri, mogoče štiri dodatne sestavine in, ki ni pretirano obložena, tako da se testo res speče, ne pa, da se kuha pod težo nadeva.

Pa sestavine morajo biti vsaj dobre, če že ne vrhunske, kakšen poceni sir in šunka, no go.

Tudi zame mora biti tanko testo in ne prevec nadeva gor. Narocim oz jem pa s kuhanim prsutom, kraskim prsutom, salamo in vcasih se gobice ali pa margarita. Seveda vedno ena vrsta salame gor in ne vse. Doma pa dam na koncu se kislo smetano si po vrhu.

New Report

Close