Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kateri prašek za temno perilo?

Kateri prašek za temno perilo?

Uporabljate? Ali se sploh dobi kak prašek v “trdnem” stanju za temno perilo ali je vse tekoče? lp

Pri nas uporabljamo tekoči Wollite Black in smo zelo zadovoljni. Tudi za drugo perilo imamo te praške.

A ga daste v bunko v stroj med perilo?

Ne, v dozirni predalček pralnega stroja. V bunko v boben damo le tekoči Ariel / Dash za belo perilo, prano na 90 stopinj C.

Vijolični ariel- vedno! Dam ga v bunko v pralni stroj. Za črne cunje pa Woolite-black.
Praškov v prahu ne uporabljam več, ker mi je tako svetoval serviser za pralni stroj-dvakrat nam je namreč že čistil razne drobne cevčice po stroju (pri tem se je hudo namučil in rekel, da je malo manjkalo, pa bi stroj šel v franže), ker se je tam nabirala usedlina od praška v prahu. Očitno so ti novi-elektronski stroji na take stvari bolj občutljive. Odkar uporabljam samo tekoči prašek, teh težav s strojem nimamo več.
Ni-me

Ni me, prvič slišim za tekoči prašek???!!! Ali je prašek za pranje ali pa tekočina za pranje!
Ali sploh misliš, kaj pišeš?

Tudi sama uporabljam tekoči prašek za perilo. Vedno rečem, da uporabljam tekoči prašek pa se še noben ni začutil ob tem izrazu. Ne vem, zakaj si se ti? Nikoli še nisem uporabila besede tekočina za pranje, saj je čist mim.
Samo moje mnenje, …

NEŽA, premalo si natančna 🙂 , to je TEKOČI DETERGENT ZA PRANJE PERILA.

O kakšni bunki v bobnu govorite in za kakšne namene se priporoča
Imam nov Gorenjev stroj in prvič slišim za bunko

“Bunka” je nekakšna dozirna posodica (krogla), v katero se nalije pralni prašek in se jo da v boben k perilu – ta sistem imata npr. Ariel in Dash. Nekatere tekoče p. praške pa se dozira s pokrovčkom na pralnem prašku v dozirni predal pralnega stroja. Bunka ima pogosto pri strani tudi vrtljivo kroglico, s katero naneseš malo praška neposredno na madež na oblačilih. Tudi mi imamo Gorenjev stroj, bunke pa v principu ne rabite – če npr. Woolite Black naliješ v Arielovo bunko, se ne izpere lepo, zato doziramo kar v predal pralnega stroja s pokrovčkom in je super. Na splošno se v našem stroju dosti bolj obnesejo tekoči praški – imamo enega od Prologicalov, že 3 leta.

Jaz za vse uporabljam gel za pranje Persil Sensitive, pa se mi zdi super. Sploh zdaj, ko imamo dojenčka. Tudi belo perilo se lepo opere. Skratka priporočam, tudi zato, ker lepo diši, medtem ko npr. tekoči Ariel ful smrdi. Vsaj meni.

saša,
potem si tudi ti premalo natančna……detergent v prahu za pranje perila ali praškasti detergent za pranje perila…..

prašek pomeni prah. Pralni prašek = pralni prah (ker je detergent pač v prahu = suhi detergent)…….

New Report

Close