Katero peč na pelete mi priporočate?
Imeli smo dve sezoni peč s gorilcem FERROLI SUN P7 in lahko rečem, da je to en velik nateg.
Peč smo čistili vsak drugi dan, dvakrat letno je crknil električni grelnik (za vžig pelet komad 60 €), enkrat smo menjali polža za doziranje pelet ( cena polža 300 €), tako, da si potem samo v skrbeh čakal ali bo naslednji dan še kaj crknilo!
Pelete hvalijo samo tisti, ki so bili ntegnjeni, pa jih je potem sram priznati kako so se pustili pretentati!! Potem so mi tudi drugi povedali, da nimam samo jaz teh problemov…
ODSVETUJEM PELETE!!!
Imeli smo dve sezoni peč s gorilcem FERROLI SUN P7 in lahko rečem, da je to en velik nateg.
Peč smo čistili vsak drugi dan, dvakrat letno je crknil električni grelnik (za vžig pelet komad 60 €), enkrat smo menjali polža za doziranje pelet ( cena polža 300 €), tako, da si potem samo v skrbeh čakal ali bo naslednji dan še kaj crknilo!
Pelete hvalijo samo tisti, ki so bili ntegnjeni, pa jih je potem sram priznati kako so se pustili pretentati!! Potem so mi tudi drugi povedali, da nimam samo jaz teh problemov…
ODSVETUJEM PELETE!!!
[/quote]
Se popolnoma strinjam.
Tudi mi smo po prvi sezoni vrgli vse ven, ker smo zimo preživeli v bundi in smo vedno nekaj popravljali…, takrat ko pa je delalo smo pokurili tudi pet vreč na dan.
Groza
Več kot očitno je iz odgovorov razvidno da se peletni gorilec ne splača vgrajevati na kotle, ki niso temu namenjeni. Potem se pa vsi pritožujete kaj ne dela. Če misliš kurit na pelete, si kupi specialni kotel za pelete, ne pa teh jajc. Zdej pa še sploh ko so subvencije se polovico dobi povrnjeno. Mi smo pred enim letom menjali peč na olje za biodomov kotel, pa dela ko singerca. Serviser ni bil še enkrat pri nas. Vse skupaj če odbijem subvencijo, pa me je prišlo 2500 €. Vzel sem direkt pri biodomu.
Pri nas imamo 8 let vitalis. Servis delamo 1 letno običajno pred kurilno sezono, Zatajila enkrat na začetku sezone mislim, da 3 leto ni zalaufalo serviserja čakali približno 1 teden. Imamo pa to srečo, da je back up starejša peč (ki je bila v uporabi prej) in lahko zakurimo na drva ali olje nekaj(čeprav olja nimamo na zalogi) drva imamo vedno doma na zalogi za vsaj 1 teden.
Čistimo jo 1 tedensko zalogovnik pa polnimo po potrebi če ni prehud mraz 1 tedensko. Ogrevamo pa 250 kvadratov 2 stanovanja.