Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Katero sadje jedo vaši otročki?

Katero sadje jedo vaši otročki?

Sedaj ni problema, ker je sezona za sadje.
Zanima pa me, kaj jedo vaši otročki pozimi in spomladi, ko na policah ni veliko izbire, če že – je pa verjetno precej špricano oz. iz južnih krajev.
Ali si pripravljate ozimnico (kompoti, suho sadje, zaloge v kleti), ali kupujete sproti?
Ali kupujete tudi eksotično sadje, npr. mango, papaja,….
Kaj pa pomaranče in ostali citrusi, ali jih enoletnik že sme uživati neomejeno?

Mi smo pozimi bolj na jabolkih, pomarančah, brez grozdja pa tudi skoraj ne gre. Kdaj si pa tudi privoščimo kakšno sadje, ki je malo dražje, da je malo spremembe. Res pa, da sta večji (2 in 5 let). Kupujem pa sproti.

Moja deklica je vse sadje, brez problemov!

mi kupujemo vse (pomaranče, mandarine, ananas, banane), ampak zmerno. Po mojem noben sadež ne more biti ne vem kako škodljiv, če ga uživaš tu in tam.
Najraje otrokoma vseeno ponudim naše domače sadje, ampak na žalost so pozimi to le jabolka. Tako da jabolk pojemo doma res veliko, včasih skuham tudi kompot in dodam suhe slive.
Suho sadje nimata preveč rada.
Žal nimam časa, da bi doma vlagala kompote. Jih pač kupimo, kar seveda ni tako naravno. Najraje imamo breskovega.

pri enem letu sem jaz našima ponudila že vso sadje, jedla sta pa tisto, kar jima je bilo všeč 🙂
LP

Mi jemo predvsem veliko jabolk, hrušk, grozdja, sliv iz domačega vrta. Malo manj jagod, češenj in malin, ker jih tudi zrase manj :)) Sicer pa tudi nekaj fig, kosmulj, rdečih robid in marelic.
Kupujemo banane, pomaranče, tudi mandarine, breskve, nektarine, korenček (ga štejemo kar k sadju hehe), melone, lubenice. Včasih kupimo pomelo ali pa ananas v kompotu (Tuševega v koščkih, ki je najboljši), sicer pa pojemo tudi veliko vloženih sliv. Limone le kot dodatke k čaju, kompotu ali soku.

Za mrzle dni smo v klet spravili domača jabolka, v vrečkah pa zamrznili narezana jabolka, slive in grozdje skupaj za kompote. Pripravili smo še marmelado, pa slive za cmoke, pa slive in jabke za štrudle… ampak to je že drugo poglavje :))

Drugih eksotičnih sadežev ne kupujemo in jih jemo le, kadar kakšnega dobimo v spominček iz potovanj.

Pozimi prevsem jaboljka, mandarine, pomaranče in banane, sem pa tja kakšno hruško in grozdje. Poleti pa vse po spisku, oz. tisto, kar trenutno pač raste – najraje od vsega robide.

Kake hude eksotike ne kupujemo, pač vse citruse, ki jih potem še pred lupljenjem operem s krtačko za nohte in kapljo ceta ali navadne žajfe, potem jih šele olupim, pa banane, kakšen ananas, kivi, kaj drugega pa niti ne, ker se držim tega, da kupujem predvsem sezonsko sadje. V ozimnici imamo jabolka, pa nekaj kompotov in marmelad, letos na žalost samo breskve in borovnice, za ostalo je zmanjkalo časa. Če nastopi huda “suša”, kupimo vsake toliko kak kozarček od hippa, recimo 2 x mesečno.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mi poleti jemo največkrat z domačega vrta (pri mojih starših) in sicer; jagode, marelice, breskve, maline, borovnice, češnje vse to je jedla moja hčerka že pri 6 mesecih. Ker ni imela kakšnih alergij sem ji pač dajala.
Jeseni in pozimi pa jabolka, hruške in slive. Kupujem banane, mandarine, pomaranče tudi grozdje in včasih kakšen ananas ali bolj eksotično sadje!
Kompotov ne delam, ampak si mi dala pa dobro idejo.
Je pa zanimivo, da ima naša frajla raje zelenjavo, kot sadje!

Pri nas sta oba navdušena sadježerca (na srečo sta glede tega bolj po očetu, kot po mami:). Poleti, kot praviš, ni problem (sploh, ker imata tast in tašča cel sadovnjak – drevje in grmičevje).
Pozimi: jabolka, pomaranče, mandarine, pogosto tudi mango in avokado (ki lani pozimi sploh nista bila več pretresljivo draga), pa včasih odmrznemo poletne zaloge borovnic, malin, robid…

Starejsa je vse vrste sadja, srednji pa samo banane in sele kaksen mesec tudi jabolka. Pozimi konzumiramo v glavnem jabolka, pomarance, mandarine, banane, grozdje in razne kompote (vlozene ali kupljene). Malcek (7m) je trenutno v fazi starejsega brata, a upam, da bo kasneje vecji sadjejed…

Da ne ponavljam tega, kar so napisale že ostale, samo ena ideja: melona. Dobi se praktično celo zimo (res je takrat malo dražja), ampak vsi otroci okrog nas, vključno z mojima, jo zelo radi jedo…pa mama in ata tudi :).

Naš jo samo krivo pogleda in reče “sluz, bljak”, pa isto za lubenico. Verjetno mu je zamalo, ker je ne more prijet in mu je parkrat “ušla”, od takrat dalje se mu je zamerila 😮

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

He, he, čudnega otroka imaš :-). Jaz se spomnim, da so pri sinu enkrat dobili melono za malico v jaslih. Vzgojiteljici sta bili čisto preč, češ, saj je ne bo noben otrok maral…pa je samo eden ni hotel jesti. Ta je bil tudi čuden :-).

Ma svoje fore, kaj češ. Letos ne bo jedel korenčka, ker ga “zajcki papajo, pol ga nc ne ostane za njih!” Saj, če mu jo zrežem, da mu ne polzi ali jo lahko z žlico je, pol gre, tko da ni okus tisti…

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close