Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute KD SKLADI – največji nateg leta 2018

KD SKLADI – največji nateg leta 2018

Spopštovani,
lepo je bilo v letu 2018 poslušati o vsesplošni takšni in drugačni “rasti”. Če seveda ne bi nekatere zadeve drastično padale. Največji “uspeh” leta 2018 je bil padec vrednosti KD skladov za več kot 15%???? Izbira varčevalnih skladov ni bila naša izbira, pač pa predlog njihovih “strokovnjakov”. Mi smo jim slepo zaupali denar namenjen našim otrokom in vnukom. Medtem so pa sedeli križem rok in prejemali domnevam da nič nižje plače. Nekateri so si pa umili roke in se umaknili na druge varnejše pozicije. To lahko podkrepim tudi z imeni. Obljube pa so bile neskončne….Najmanj 7% rasti na leto ….itd Skratka KD SKLADI so za mojo družino največji možni nateg v letu 2018! Srečno!

Dvomim, da so se drugi upravljalci kaj bolje odrezali. Skladi so seveda prvenstveno namenjeni zagotavljanju plač zaposlenim in dobička Družbi za upravljanje, uspeh investitorja je sekundarnega pomena. Plačani so v vsakem primeru, donos ali zguba.
Osebno sicer vem, da so ti niso objubljali 7% donos na vloženi kapital. Že če verjameš takim obljubam, se moraš vprašati po lastnemu zdravju, še prej pa, od kje naj bi ga upravljalec s pasivnim pristopom realiziral.

V kolikor so vam res obljubili, verjamem, da bo sodišče prisluhnilo vašim argumentom ter vam ta denar prisodilo.

New Report

Close