Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kdaj jeste sadje in koliko?

Kdaj jeste sadje in koliko?

Ker doma ne kuham kosila, je naša glavna hrana do večerje sadje. Pa me zanima, kdaj vi in vaši otroci jeste sadje in koliko? Sploh tisti, ki po vrtcu/šoli doma še pozno in konkretno kosijo?

Popoldne različno sadje, kar pač je, zvečer pred spanje pa vsak vsaj eno jabolko. Čudno, ampak stvar navade pač.

Jaz nisem prav ljubitelj sadja, mi bolj paše vse sorte zelenjava. Drugače sem pa že davno nekje prebrala, da se jabolko priporoča za zjutraj (ker je pretežka za želodec za zvečer) in banane za zvečer, ker pomirjajo.

To je res, kar praviš, ampak mi smo manijaki na večerna jabolka, pa smo se zgleda že navadili.

Banane za zvečer gotovo niso primerne, ker so zelo kalorične. Sadje je najboljše pojesti na tešče, ker je takrat največji izkoristek sadnega sladkorja. 20 minut po sadju pa naj sledi pravi zajtrk.

V glavnem v službi, ker mi jeglavna hrana sadje in solata, to dvoje si prinesem s sabo. Koliko? Odvisno – od lakote in razpoloženja. V lačnih dneh tud po eno kilo.

Navadno do kosila, ki je okrog 15.00.

Kaj pa vaši otroci?

Zjutraj po zajtrku, pa popoldne, ko pridejo iz vrtca, zvečer pa imamo večerjo brez sadja (ponavadi kaj mlečnega). Ko je bila vročina, smo popoldne jedli vsak dan lubenico ali melono, zdaj pa banane, jabolka, breskve…

Sadje jem vsak dan,večkrat na dan,tudi zvečer,recimo lubenico.

Jaz ravnokar, jabolko.

Otroka non-stop. Ko sta doma, dopoldne kak kos (recimo jabolko, banano, ribez – ga imamo na vrtu in se kar paseta, breskev), popoldne ko vstaneta, takoj kaj izgine iz sklede s sadjem, pa še pred večerjo navadno spet kaj.

Pri nas pojemo kar precej sadja. Poleg ribeza je najbolj zabavno, ko naredim sadno kupo in jesta z zobotrebcem. Ne me vprašat, zakaj, pojma nimam, ma baje je dosti boljša kot z žlico.

Mi pojemo ogromno sadja. Po zajtrku, za dopoldansko malico, po kosilu, popoldan in še posebej po večerji. Moj 3 letnik poje dnevno 2-3 cele sadeže kakšen dan tudi do 5 sadežev, obožuje pa jabolka (vedno!) lubenico, melono, nektarine, slive, ribez, borovnice, maline,…..mlajši 7 mesečniki pa do 2 sadeža na dan v kašicah. iMdva pojeva tudi vsak po kilo na dan – vse obožujeva, trenutno pa najbolj nektarine, slive in LUBENICE.

Ne maram sadja in ga tudi ne jem.

Otroci pa sigurno jabolko, hruško na dan. Tudi kaj drugega – glede na sezono pač.

New Report

Close