Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kdaj na pokljuki smrekovi vršički

kdaj na pokljuki smrekovi vršički

a je zdaj čas za nabirat?

lp, nnp

so že bili …

zdaj so borovnice in gozdne jagode… :))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

akhm, kakšne 2 mes si za cajtam :))))))))))))))))))))))

Zdejle so borovnice, pa arnika, kakšna šentjanževka mogoče še utegne ostat, pa gobe

vršički so pa maja – ene 3 tedne za tem, ko sneg odleze

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

tud za gobe trenutno velja :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ne, niso še. Zdele so glih prvič plužili, tako da…, poiskusi čez kakšne pol leta!!! Uf! Težko verjameš…

Gob je letos ful mal, so pa, njami!

Kje pa so te gobe? Na Pokljuki sigurno ne.

Slabe 3 tedne nazaj smo dobili mal krempeljcev, enega veliiiiiiiiiiiiiiiiikega jurcmana, pa par majčkenih brezovčkov, štorovke se tudi najdejo. Prehodili smo pa res celo Pokljuko po dolgem in počez, od Konjšce do Lipance.

Gobar, ste imeli pa srečo, da ste kaj dobili. Mi nismo niti videli kakšne gobe ne prave, ne strupene, dva dni nazaj pa cca 15 majhnih lisičk.

Mi prej tud ne, čeprav smo redno gor, zadnjič se nam je pa urajmalo :))) Leots je na splošno švoh, borovnic malo, jagod malo, gob malo, kar te ne čudi ko vidiš, kako določeni (mestni!!!!) osebki ropajo naravo :(((((((((

Res je grozno kar počnejo v gozdu ljudje, groza me je pa tudi, ko vidim kaj počno gozdarji, vse povsod ležijo smrekova debla in veje, nič ni počiščeno, po gozdu vozijo z buldožerji, vsepovsod se vidijo sledi gosenic, groza in to prav po gobjih terenih. Nasplošno se mi zdi, da je Pokljuka čedalje bolj zanemarjena in zapuščena. Včasih je bil Šport hotel zrihtan, gor so hodili športniki na priprave, danes pa hotel propada, človek še na kavo ne more nikamor več.

Punce, pa dajte mi prosim povedat – a vi dejansko popijete to zadevo ali kasneje stran vržete? Ker se meni osebno zdi škoda trgati smrekove vršičke, potem pa vidim na skoraj vsakem oknu eno ali več takih steklenic; vršičkov se potem potrga na tone?

Naj mi – prosim – katera razloži.

LP

Mi jih popijemo, jih pa ne nagrabimo po 20 l. Za 5 čl familijo jih je 5 l zvrhano zadost, pa tudi vne naberemo vseh z enga drevesa.

Pokljuka ja. Kupi, ki kar kličejo lubadarja tudi mene fejst motijo. Mogoče niso upali zažigat, zdaj ko je tko suho. Šport hotel je štorija zase, še bolj pa kontejnerji ob biatlonski progi. Pa biatlonska proga tud :(((

Mi nekaj sirupa iz vršičkov porabimo sami, nekaj sirupa pa vsako leto pošenkamo mladim mamicam, da imajo sirup za svoje otročke. Letos pa jih sploh nismo nabrali, smo jih zamudili.

New Report

Close