Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kdaj otroku knjigo v roke

kdaj otroku knjigo v roke

Torej, zanima me, kdaj je smiselno otroku dati prvo knjigo, da gleda slikce in mu recimo razlagaš, kaj se na sliki dogaja itd?

Uf mi smo začeli že pri pol leta, ampak jo je samo zanimalo. Sicer pa brez veze silit, če otroka ne zanima.

čimprej

PRI 4 mesecih – samo ne romana.

mi smo tudi knjigice gledali in otroku brali že od nekaj mesecev dalje. se mi zdi, da tako otroku to pride v navado in danes, pri 2,5 letih si grem kar sam po knjigico preden gre v posteljo.

Ko otrok lahko v rokah drži kak predmet, je to seveda lahko tudi knjiga. Potem se pa njegovemu zanimanju primerno odzivajo tudi starši. Če bo kamlu s prstkom kazal po slikici, to pomeni, da hoče vedeti, kaj je na njej itd.

Moja je prve knjigice začela gledati okoli 8-ih mesecev, najraje narobe obrnjene. Me pa ni hotela zraven, da bi ji kaj razlagala, to je prišlo šele kasneje.

Jaz sem mojima dala penasto knjigico takoj, ko je prijemal in še zdaj oba najbolj obužujeta knjige. Na kljukice sem jima jo obešala nad zibelko in sta jo oba z navdušenjem opazovala. Nikoli ni prehitro.

Mi smo dali naši pri nekje 4-ih mesecih. Ful je uživala gledat knjigo o barvah in jih je že zelo kmalu znala pokazat. Mislim, da je dobro, da se da čimprej, sploh pa, da si vzameš čas za otroka in za knjigo. Jaz sem ji včasih brala kar mojo knjigo, revijo, mala pa je poslušala in še sedaj, ko je stara 5 let gre s knjigo spat in je je za darilo zelo vesela.

Pri kakih 4, 5 mesecih, vendar kartonke, ali plastificirane, tako, da ne bo kake škode.

Moj je pri 5m ze z zanimanjem gledal v knjigice…na mamino veliiko veselje :)))…no danes pri 27m odpre knjigico in zacne razlagati kaj vidi vse 🙂

moj je že pri enem mesecu gledal knjige in poslušal pravljice.

V roke takoj, ko lahko drzi.. seveda take, ki so namenjene takim rocicam: iz blaga, pene, trde… Ker scasoma so potem bolj grizike in slinike kot knjigice.
Zraven pa kazes: “Tole je muca. Muca rece mijauuu”.. pa potem vedno vec dodajas k posamezni slikci…
Pa potem scasoma navajat, da se jih ne trga.. trga se npr star casopis, revijo.. knjig pa ne…
Mi vsi zelo radi beremo… zdaj mami bere svojo knjigo.. mali pa pripoveduje svojo… pase;) samo prehitro mine…

New Report

Close