Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kdaj postavite smrekico in…

kdaj postavite smrekico in…

Mi smo nekako že nestrpni. pa bi kar že postavli smrekico in jaslice, pa malo bi okrasili, pa vndar ali je še prezgodaj ??
Kdaj jo postavite vi ???
Pri mojih starših postavijo šele za Božič, meni pa je to absolutno prepozno…
Torej vaše mnjenje je dobrodošlo,,,,

Absolutno za Božič. Je preveč okrasja vsepovsod drugje, da si lahko napaseš oči. Če je prezgodaj, zadeva izgubi svoj čar, vsaj pri meni.

24.12 (na božični večer), čeprav za hčero ne vem, če ne bomo že prej – vsaj sobo bomo malo okrasili prej

Jaz sem jo vedno v začetku decembra! Letos pa je ne bo.

ja pri nas 24.12 postavimo in okrasimo vse kar pritiče Božiču in Novemu letu. Ne vem zakaj bi podlegli marketinškim potezam in bi že v novembru/ zgodaj v decembru okraševali. Prazniki že takoizgubljajo tisto tradicionalno obnašanje pri nas in vse bolj se širi “ameriški” način praznovanja, žalostno.

23. ali 24. – sine ima tudi RD 24., tako da bomo mogoče kakšno stvar en dan prej naredili, da ne bomo pregoreli. Prej pa definitivno ne.

Otroke pa lahko malo potolažiš s tem, da naj kaj pripravijo za praznike, kakšne slikce, narišejo, izrežejo, pa kakšne slike za na okna, recimo ipd.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

To nedeljo. Že nestrpno čakamo;-))))))) Vedno jo postavimo prvo adventno nedeljo!

Mi vedno postavimo pravo in zato jo ponavadi postavljamo kakšne tri dni pred božičem, da ostane vsaj še nekaj dni po novem letu.
Če pa bi imeli umetno pa bi jo vsekakor prej, ker mi je zelo všeč božično vzdušje.
Stanovanje pa okrasimo že kakšen teden prej.

24.12.

Smrekico en teden pred božičem, ker je pač treba in je sila:)), jaslice pa na božični večer.

lp

Virus

Mi jo bomo postavili naverjetneje enkrat po Miklavžu. Meni je decembrsko vzdušje doma všeč in zato jo postavimo malo prej, kajti že 1.1. pa se mi zdi, da vse “dol pade”. Kar pa se tiče trgovin, je groza. Prav vesela sem, da imam nekaj daril že doma in tudi preostala bom čim prej nakupila. Če se mi bo dalo, se bom potem samo še v miru sprehajala…

Hišo sem delno okrasila že danes ostalo pride na vrsto v tem tednu(tudi lučke vzunaj na balkonu), smreke pri nas ne postavljamo ker imamo eno staro umetno in mi ne zgleda lepa,po je pa rajš nimam.
V kuhinjo na steno obesim veliko smrekovo vejo in jo okrasim z lučkami(približno 15 dec,ker je ta prava in se bo drugač do božiča že dol usipala),jaslice pa enkrat okrog 10 dec.Ker zame je ves december prazničen in temu primerno tudi kmalu okrasim hišo in uživam z vsakim dnem do novega leta,ker zame se s 1.1 vse konča in zato tudi takrat vse takoj pospravim.

Mi jo postavimo okoli Miklavža

Odvisno, kdaj postane hčerka preveč nestrpna. Zelo radi imamo smrečico v stanovanju, pri nas je večji problem, kdaj bi jo podrli. Mož bi imel novoletne praznike najraje kar do aprila!

Ježeš, mi pa smrečice sploh nismo podrli in še od lani stoji na zvočniku (taka mala je).

Ampak to spada bolj med “čudne”…;-)

no, sem si kar oddahnila. sem mislila, da smo res čudni, smo jo mel predlani do konca marca. smo se jo tko navadl in nč v napoto ni bla :)))))))))

Mi jo že imamo. Danes popoldne smo jo sestavili. Visoka je 2,5 metra in jo bomo okraševali verjetno cel teden. Hura…. pa je december tu!!!

ponavadi iz 24-tega na 25-tega, letos jo bomo po novem postavljali stirje:-)

Kje si se pa ti zgubila, sploh te ni več brat!!! Prideš na kavico drug teden?

Lp A

New Report

Close