Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus kdaj pričakujete da bo konec

kdaj pričakujete da bo konec

Kdaj pričakujete, da se bo stanje umirilo do te mere, da bo vse potekalo normalno kot pred virusom? Ne samo pri nas, ampak v širši regiji.
Mesec dni, dva, tri, morda pol leta. Ali bo čez poletje, jesen recimo zatišje, pa potem spet udarec naslednjo zimo?
Nekateri smo odvisni od dela s strankami, ljudmi in nas to stanje precej skrbi. Pa ne spet o tem da se je treba prilagodit in delat od doma (nekatere stvari se ne dajo).

Zelo težko vprašanje, 6 mesecev do enega leta. Pa tudi to je pod vprašajem, ker tudi če preboliš virus, ga lahko ponovno dobiš.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Pričakuje se, da “bomo morali stisniti zobe teh nekaj tednov”. Tako pravi priznani infektolog Trampuš. Koliko bo teh tednov, je težko predvideti, ampak govori se o cca 2 mesecih, če upoštevamo obnašanje ostalih virusov in upamo, da se tudi corona enako odziva.

Ali pa, kot je Kučan rekel: Nikoli več ne bo kot je bilo.

S tem se pa še najbolj strinjam, žal.

Ja, to so pričakovanja iz zdravstvenega sektorja. Za gospodarstvo pa prištej še ene pol leta.
Ima pa ta predpostavka o obnašanju virusov resen problem – gre za ciklično ponavljanje izbruhov v zimskih mesecih.
Virus je nov, o njem v širši javnosti vemo zelo malo. Države si med seboj ne izmenjujejo podatkov. Kar trdijo eni, so drugi demantirali že en mesec nazaj.
WHO je pa samo opazovalec.

Slišala sem, da bo zdravilo mogoče na voljo šele proti koncu leta. Sedaj ga preizkušajo na miših.

Eno je razvit zdravilo. Povsem druga umetnost je proizvodnja in logistika po svetu.

Si vis pacem, para bellum.

Tega ne ve trenutno nihče. Mi smo trenutvo v zagonu širjenja, multipliciranja z oseb na osebe. Lahko pol leta, eno leto – glede na to, da imunosti ni in da tisti, ki bodo preboleli lahko ponovno obolijo in so potem spet prenašalci – začaran krog.

Tega ne ve trenutno nihče. Mi smo trenutvo v zagonu širjenja, multipliciranja z oseb na osebe. Lahko pol leta, eno leto – glede na to, da imunosti ni in da tisti, ki bodo preboleli lahko ponovno obolijo in so potem spet prenašalci – začaran krog.
[/quote]

Mogoče pa je imunost, samo da so se eni, ki so preboleli, potem okužili še z drugim sevom.

New Report

Close