Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kdaj sani

Kdaj sani

Zanima me, kadaj ste se začeli z otroki voziti na sankah in kako se jim je zdelo!

1 leto in 8 mesecev. Všeč mu je bilo, ni pa nevem kako vriskal. Vsako naslednjo leto mu je bilo vedno bolj fino.

Mi smo zaceli pri 10, 11 mesecih in smo jih uporabljali namesto vozicka za na sprehode. Je bilo lustno, sploh ce je bila mami konjicek. Se pa strinjam s Piki Miki, da je bilo bolj veselo naslednje leto in pa lani, ko smo se zaceli spuscati po hribckih(ne vem kdo bolj vriska).

Pri 6-tih mesecih. :)) Avtosedež je mož privezal na sani in potem smo se vsi trije (!) sankali dol iz Rožnika. Uh, je bilo fino in bilo smo prava atrakcija. So pa trpele najine noge, ker sva kar bremzala, da nišlo prehitro. 🙂
Pol naslednje leto pri letu in pol je bilo s sankanjem bolj tako tako, kakšno hudo navdušenje ni bilo. Še najraje je imela, da je ona potiskala koga, ki je sedel na saneh. 🙂
Bomo vidli, kako bo pa letos.

mi bomo letos kar hitro začeli … ko bosta šla oči in večji sine smučat … bom šla jaz z malim na sprehod s sankami … kamor se z vozičkom nebo dalo.

navadne lesene sanke pa stol gor … ga lepo obložim in to je to.

mali bo kmalu star 4 mesece.

za tavečjega se pa ne spomnim …

B.

a misliš, da bo kar sedel? Tvoje pisanje mi je dalo misliti, ker bomo verjetno šli konec januarja v Kranjsko, ata in sine bosta malo smučkala, jaz pa z malim tam okrog. Star bo 7 mesecev, pa sem vseeno mislila iti z vozičkom, samo če bo pa preveč snega pol pa nevem. Edino razmišljam če bo zunaj zaspal, pa ne bo mogel ležati na sankah. Kar naenkrat mal preveč razmišljam.

Moja pupa je ravno dopolnila eno leto, pa se kar mislimo sankat letos… Spomnim se nečaka, ki je ravno tako dopolnil eno leto pozimi, pa so ga dal na navadne lesene sani. Dokler si vlekel sani po cesti je še šlo, če pa si šel na travnik, pa je kakšna krtina hitro prekucnila sani in potem je jokal ko dež! Otrok pač nima nobene posebne teže in je skoraj tako, kot bi vlekel za sabo prazne sanke.

No, iz tega razloga sem kupila plastične sanke za otroke, ki že sami sedijo (Leclerc, 3500 SIT). So pa malo širše, nižje in bolj stabilne (res pa je, da so samo za enega otroka). Sedišče je oblikovano, možno je otroka tudi privezat s paščkom, imajo tudi držalo za nogice. Meni so se zdele luštne, upam da bo pupi tudi všeč. Miklavž jih bo prinesel.

Ko bomo šli smučat, bom pa s sabo vseeno vzela tudi voziček. Ko otrok spi, je vseeno bolj praktičen.

Veliko veselja na snegu!

Mojca

oba otroka smo dali na sani, ko je bil prvi sneg. Hči je imela takrat 7 mesecev, sin pa 9 mesecev.

Od prijateljev sin je imel 5 mesecev, pa je čisto podivjal, če so ga hoteli vzet dol-ker smo se vsi sankali, se je hotel seveda tud on !!!!

mislim, da če imajo poleg za vzgled druge otroke, se jih bo večina hotela sankat. Je pa res vse odvisno od otroka, eni so bolj boječi in še večji ne uživajo ne vem kako zelo na sankanju.

Opazuj otroka in nikakor ga ne sili.

LP

jaz ga bom dala sedet v tist lesen stolček ki je na lesenih saneh … ga bom fino pripela … seveda improvizirala … tko kot vedno 🙂 … in bo že sedel … sicer je prvi sine samostojno sedel že pri 4,5 meseca … tale drugi pa je tud čist odštekan … bi samo sedel … katerkoli drug položaj ni dober … tudi v vozičku mora ‘sedet’ … da vidi kaj dogaja 🙂

B.

Vau, vi ste pa napredni. Naš še vedno leži v košari in se čisto nič ne pritožuje. Ta bi pa samo ležal, škoda ker še ponoči ni tak, no ja, saj leži, ampak zraven še sitnari. Zdaj že kar malo več drži glavico, pa je star že 5 mesecev in 8 dni. Očitno je na easy.

ja … je zgleda takomot varjanta :)) … naš tudi rad leži … ko se zbudi .. je čist zadovoljen … imamo že posteljo od vsega začetka … ampak ko ga pa enkrat dvignem … je pa konc … ni več šans za ležanje 🙂

dvigne se pa v bistvu tudi že kr sam … jaz ga primem za roke … on pa se potegne gor … ko je zbujen mu ful ratuje … če je zmatran pa ne preveč 🙂

12.12. bo star 4 mesece.

B.

Mi imamo tudi posteljo 140*70 že od začetka, mislila pa sem košaro vozička. Saj se večina dojenčkov na sprehodu pritožuje in hoče firbcat kaj je zunaj, tale naš pa ne.

No mi smo skoraj dva meseca starejši, 21.12 bo 6 mesecev. Ko se dan prevesi v pozno popoldne pa že težko drži mirno glavico in zrelo opleta. Me zanima ali so pri tej starosti vsi popoldne utrujeni, ali samo naš.

Prvo leto smo jih vpregli prvič, zdaj jih bomo drugič. Ni lepšega kot da otročka posadiš v sani (dobijo se leseni stolčki, ki se pripnejo gor) in greš na sprehod po snegu… šumenje sani, škripanje snega pod nogami…mmmmm.. pravljično. Komaj čakam.

Imamo pa dve punčki, rojeni spomladi (ena majska in ena aprilska) in s sedenjem ni težav.

Okoli leta prvič, prej pač ni bilo snega. ZAKON! Je dedi še dolgo v pomlad klanec ob hiši “vzdrževal” za to, da se je čimdlje dalo vsaj malo popeljat s sanmi. Za čist tamičkene je voziček vseeno boljši kot sani, vsaj za dlje časa, ampak malo užitka jim pa ne bo škodilo. Ne bi pustila 7-mesečnika recimo spat gor, drugače ni ovir :))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close