Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kdaj se zbudijo vaši 4/5mesečniki

kdaj se zbudijo vaši 4/5mesečniki

Naša je zjutraj ob 7-ih že auf in take velike očke. Ni govora da bi nazaj zaspala. Sicer se ponoči dvakrat dojiva, ampak vedno nazaj zaspi. Prej je spala do devetih, zdaj pa že tako zgodaj zbujena. Pa saj mi ni nič narobe, sam zanima me, kako je pri vas doma.

Hojla!

Naj te potolažim – naša punči se zbudi med 5 in 6 uro zjutraj. Sicer je res, da spi brez zbujanja od 20h, ampak vseeno bi jaz dala vse, da bi spala do 7h!

LP!

naša spi tudi od 8 zvečer ter do 7 zjutraj. vsake toliko časa še hoče ponoči zizat.
vendar moramo sina peljati v vrtec, tako da se zmeraj zbudimo okoli 7 zjutraj.

Naš zaspi zadnje čase med 21-22h, in potegne ponavadi prvo rundo do 3-4h, takoj zaspi in potem spet dojenje med 6-7h, spet zaspi nazaj do 9-10h. Takrat pa končno vstaneva in je pokonci nekje do 13h, ko odčori tiste pol urice. Druga runda dnevnega spanja je med 17-18h.

Danes je torej spal od nekje 21-10h, vmes pa 2x jedel.

Naš tudi spi od 8 zvečer pa do 8 zjutraj brez prebujanja.
Nekateri imamo srečo :=)

lo, Tiny

naš kmalu 4 mesečnik je nekaj časa spal od 20h do 7h zjutraj (vmes 1x dojenje) … ko ga je bratec zbudil … zdej smo dogovorjeni da ga nesme več zbujati 🙂 … pa mali spi od 20h do cca. 9h zjutraj … potem je kakšno urico pokonci … zaspi nazaj za več ur (2-4ure) .. potem če greva z vozičkom ven spet spi (samo to spanje se mi zdi ga prav utrudi) … ker potem popoldan spet spi vsaj uro in pol .. pa bi še več če se starejši nebi glasno igral :))

ja .. imamo zaspanca … ni kaj …

B.

Naša štirimesečnica gre spat ob 19-ih in spi do 7 ali pol osme ure zjutraj. Ker pa ni kakšen hud jedec, jo moram okoli treh zjutraj sama zbuditi za hranjenje. Potem pa takoj nazaj zaspančka.
Mi smo super zadovoljni s spanjem naše punčke.

LP

Maja

Kako vam uspe, da vam tako lepo zaspijo ob 20, 19 uri moja punčara že od samega začetka ne zaspi pred enajsto – 3 mesece je imela uro 23.20 in ne minute prej in ne pozneje, sedaj pa mi je celo 2 krat zaspala ob 22 uri.
Poizkušali smo vse, da bi zaspala prej pa nič od tega…
Zjutraj spi do 9, včasih 10 ure.

Spat ob 20.00. Vmes se 2-3 dojimo v spanju. Zbudimo se ob 8.00… Čez dan nič ne spimo :((( Čist sem že crkjena in brez idej kako zabavati našega čopkota…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ja naša je zdaj spet spavajoča: spat gremo od 21 – 22. ure, spimo kakor jo piči (včeraj recimo smo spali do treh, potem dudika, pa je nazaj zaspala do petih), zbuja se okrog osme / pol devete, čez dan pa spi okrog tri ure. Sem pa zdaj končno jo uspela navadit, da gre čez dan spat v posteljico. Nažgem ji un pojoči vrtiljak, pa malo jo pobožam, pa dudika in potem malo pojamra in negoduje, ampak v roku 10 minut zaspančka. Pa zunaj v vozičku spi kot top. Čez noč pa spimo bolje, odkar ji uro pred zadnjim večernim dojenjem dam malo rižolinota. Zdaj sem še čez dan začela dajat malo spasiranega krompirja z mojim mlekom. Mala se oblizuje kot nora in trese ko vidi svojo žličko. To bo požeruhinja;o)

mijaka, bom kar tebe vprašala, pa brez zamere. Zakaj pravzaprav med zelenjavo (ali tudi sadje?) dajete vse mamice svoje mleko? Jaz tega nisem počela pri prvem (pa je bil jedec ena A), pa poskušam najti en pameten razlog zakaj bi pri drugem? Danes sva recimo prvič dala na “menu” cvetačo+krompir in sem samo s paličnim zmiksala, po potrebi pa dodala tisto vodo v kateri se je kuhala cvetača. Saj drugače ga itak sam dojim, pa res nevem čemu tole mleko? Je res kaj boljši okus?

Ma veš zakaj ker sem probala tisti krompir, pa sem mislila da me bo pobralo. POtem sem pa dala svoje mleko, ker je sladko in je potem vsaj po moje bolj podobno pire krompirju. Pa še brala sem nekje, da je malim kao bolj všeč, ker so pač navajeni materinega mleka in potem ne tvegaš pljuvanja in zavračanja. Ampak po pravici povedano pri naši tud tega ne bi rabla delat, ker mala je kot uš. karkoli ji pomolimo pred njen šnofeljček, odpre usta in se začne trest kot kakšen abstinent….

New Report

Close