Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Kdo je zares izdajalec?

Kdo je zares izdajalec?

Ne morem si kaj, da ne bi objavil nekaj, kar večina ne ve in ne pozna…

Gospod kapetan N.L.
Vrhovni štab Slovenske partizanske vojske Vas pozivlja, da se dne tega in tega, javite na položaju, ki vam je znan in določen.
Smrt fašizmu – svoboda narodu

Takih pozivnic so komunisti poslali po italijanski pošti 752 na naslove 752 oficirjev. Seveda so italijanska oblastva na pošti v Ljubljani te pozivnice zaplenila. V dneh od 19.3. do 6.4. 1942 je kvestura v Ljubljani vseh 752 oficirjev, katerim je partizansko vodstvo poslalo pozivnice, aretirala in jih odgnala v taborišča, kjer so stradali za žično ograjo. Komunisti niso mogli skriti svojega veselja, da se jim je to podlo izdajstvo tako imenitno posrečilo. V ljubljanski ječi zaprt komunistični voditelj inž. Klinc je imel za zaprte komuniste govor, v katerem je vzkliknil : ” Danes se lahko pošteno napijemo, saj smo se znebili najbolj nevarnih sovražnikov – oficirjev ! Ti bi bili mogli Slovenske narodnjake organizirati v bojne črte, pa bi nas komuniste spet potolkli in spet ustvarili to prekleto Jugoslavijo ! “

To dejstvo ostane zapisano v narodni zgodovini: Vodstvo OF je pač na ukaz svojih gospodarjev iz Milana, Dunaja in Moskve ovadilo fašistični kvesturi 752 jugoslovanskih oficirjev !
Če bi komunistični lažnjivci hoteli to tajiti, jim povemo: Za vaše izdajstvo je 752 prič in 752 dokumentov !!!

vir:
http://www.rtvslo.si/blog/snvz/blatenje-partizanstva-5-partizanske-borbe-z-oficirji/12965

Čisto v maniri KP. S takšnim načinom dela so nadaljevali še po koncu vojne ko sta Kardelj in Tomšičeva izdala Slovence v Razkrižju oz. v občinah ob zdajšnji SLO-Hr meji.

no pa napišite še malo, koliko slovencev so pa domobranci-domači izdajalci poslali v taborišča, pa ne samo odraslih OFICIRJEV, ampak tudi popolnoma nedolžnih otrok in mater, kljub temu, da so imeli orožje in bi se lahko borili drugače.

sovražnika je potrebno uničit že v njegovi kali, pa če je to OTROK ki komaj shodi in se je rodil drugačemislečim staršem , ali pa oficir, oba predstavljata potencialno nevarnost, ane??

Tvoj tipičen odgovor, ki to ni.

kaj ni, a je res al ni???

No, toliko o tem, koliko je dejansko šlo osvoboditeljem res za osvoboditev…

Le zakaj niso zmagali domobranci in bela garda?Le zakaj?

kaj ni, a je res al ni???[/quote]

Odgovor v drugi temi ja , v tej pa ne. Je samo speljevanje vode na drug mlin.

no daj pametnjakovič, kako bi pa ti izpeljal osvoboditev, v tistih časih in pod takimi pogoji, kot so bili takrat in ko se je okupator brez vsakega odpora gibal po naši zemlji????

veš kako je nastala OF, veš koliko strank jo je ustanovilo, veš katere so bile, veš kdaj šele je prevzela KP vodilno vlogo …………itd.


Ker so komunisti vse tiste, ki bi lahko sami izpeljali upor proti okupatorju, preventivno pobili. Kot recimo tele oficirje.

Beri, beri in še enkrat – beri.


Huh, a veš ti, kako so nastale vaške straže (predhodnice domobranstva).

Trdiš torej, da za to, ker so partizanski kurirčki prijazno trkali po hišah in prosili živeža?

Spominjaš me za oni vic o Ahmadinedžadu:
Tip stoji sredi Dachauva in reče: “vsi ti ljudje so umrli zaradi pričje gripe.”


Huh, a veš ti, kako so nastale vaške straže (predhodnice domobranstva).

Trdiš torej, da za to, ker so partizanski kurirčki prijazno trkali po hišah in prosili živeža?

Spominjaš me za oni vic o Ahmadinedžadu:
Tip stoji sredi Dachauva in reče: “vsi ti ljudje so umrli zaradi pričje gripe.”[/quote]

o vem, pa ne samo iz literature, ampak po pripovedovanju moje babice, ki je s starši in tremi brati živela v majni vasici. To bi moral slišati, propaganda, da ji ni para, vsi so bili posrani, pa še od daleč niso videli partizana-klavca, ki pobija vsa vprek. Te ubige posrane fante so opremili z eno staro pokovko, in jih postavili na rob vasi, kjer so se celo noč tresli pred kom že, sestre,žene, mame pa so jim nosile papicat. Pa do leta 1943 niso videli nobenega partizana. Eh zloraba in cerkvena propaganda brez primere, res.

Ne oporekam, da so nekatere vaške straže nastale spontano in z namenom obrambe. Takoj, ko sta organizacijo prevzeli SLS in škofija, je bil namen popolnoma drugačen.

Beri tudi ti. Obstajala je možnost, da se SLS kot vodilna stranka priključi OF, še preden je KP prevzela vodilno vlogo, a so to možnost gladko zavrnili. Če bi se priključila, bi bila situacija najbrž precej drugačna in tudi KP bi se bila prisiljena drugače obnašat. Tako pa so v svojem taboru zganjali popolnoma isto kot se to očita KP.

Domobranci in Bela garda so bili sodelavci okupatorjev in ne uporniki proti okupatorjem.

komunisti.
komunisti so zajeb**i to domovino za 100-120 let, šteto od 1940 dalje.

Bi ti imel spolni odnos s sexi privlačno mlado komunistko?


Kaj pa misliš o tem izdajstvu, ki so ga izvedli komunisti, žrtve so bili pa kraljevi vojaki? Imaš mnenje?


Kaj pa misliš o tem izdajstvu, ki so ga izvedli komunisti, žrtve so bili pa kraljevi vojaki? Imaš mnenje?[/quote]

Kraljevina je kapitulirala..torej ostanejo izdajalci domobranci in belogardisti, okupatorjevi hlapci in ostali oportunisti.
Te svinjarije tudi s prikrajanjem dejstev ne moreš spremeniti. Ve se.


Kaj pa misliš o tem izdajstvu, ki so ga izvedli komunisti, žrtve so bili pa kraljevi vojaki? Imaš mnenje?[/quote]

Kraljevina je kapitulirala..torej ostanejo izdajalci domobranci in belogardisti, okupatorjevi hlapci in ostali oportunisti.
Te svinjarije tudi s prikrajanjem dejstev ne moreš spremeniti. Ve se.[/quote] S prkrajanjem dejstev?

Preberi si še enkrat uvodni sestavek in potem svoj, vsebinsko povsem neadekvaten odgovor nanj.

Gre za to, da so komunisti nastavili past in posredno pobili vse, ki bi bili zmožni odpora oziroma njegove organizacije. Kdo torej prikraja dejstva!?

Ja, to je to.
Po vojni jih je bilo pa toliko, da bi Nemce zlahka premagali v treh dneh…

Ja, to je to.
Po vojni jih je bilo pa toliko, da bi Nemce zlahka premagali v treh dneh…[/quote]

A RES? A tam, kjer si ti doma? :-))) Ja, tam je bilo sve i svašta, pa ste kar pustili, da so se vsi belčki prekvalificirali v partizane????

Vsi so se vpisali v KP, pa ob pravem času šli ven, pa jim je oproščeno,:-)) a ne? Pokvarjenci znajo!!

Komunajzarjem ne prideš do konca, takoj speljejo vodo na svoj mlin…

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Mimogrede, ali je vseeno s kom si bil med vojno? To da nismo bili na strani zaveznikov nikogar ne moti. Komunistom so bili vsi sovražniki razen njih samih. Borili so se proti vsem.


Točno to. Na to kaže tudi uvodni sestanek. Namreč, niso se lotili najprej okupatorjev, ampak tistih rojakov, ki bi jim bili lahko konkurenti pri prevzemu oblasti. Zanimivo, da nas v šolah o tem niso nič kaj dosti učili…

jah res čudno, zakaj so zavezniki sploh pomagali, aneda, ma daj lepo te prosim, a ti sploh veš proti komu in zakaj se je borilo v 2svetovni vojni, očitno ne.:)

New Report

Close