Kdo je zares izdajalec?
zadnji čas, da se nehaš sramotit, samo toliko: rdeča armada nikoli ni stopila na naša tla, kdo je bil naš zaveznik in kdo se je boril s partizani, kje so dobili orožje, si pa preberi, je veliko napisanega o tem.[/quote]
Rdeča armada je osvobodila Prekmurje!!! Živ IDIOTIZEM, KOMUNAJZARJEV SEVEDA
zadnji čas, da se nehaš sramotit, samo toliko: rdeča armada nikoli ni stopila na naša tla, kdo je bil naš zaveznik in kdo se je boril s partizani, kje so dobili orožje, si pa preberi, je veliko napisanega o tem.[/quote]
Rdeča armada je osvobodila Prekmurje!!! Živ IDIOTIZEM, KOMUNAJZARJEV SEVEDA[/quote]
zgodovina se popravlja, RA ni osvobodila niti delčka slovenskega ozemlja, so pa pomagale posamezne enote Ukrajinske vojske, So pa del Prekmurja in Goric osvobodile nove enote bolgarske vojske.
kar pobrskaj vse piše!!!:)
Ja, to je to.
Po vojni jih je bilo pa toliko, da bi Nemce zlahka premagali v treh dneh…[/quote]
A RES? A tam, kjer si ti doma? :-))) Ja, tam je bilo sve i svašta, pa ste kar pustili, da so se vsi belčki prekvalificirali v partizane???? …[/quote]
Ne, ne. Ne samo tam, kjer sem bil jaz doma. Po celi Jugoslaviji, zlasti pa v Sloveniji, jih je bilo po vojni dost. “Kao” partizanov. Tistih z “dvojnimi” leti, pa čeprav so nekateri od teh partizanom samo municijo pošiljali. Po “roru”.
Ja, to je to.
Po vojni jih je bilo pa toliko, da bi Nemce zlahka premagali v treh dneh…[/quote]
A RES? A tam, kjer si ti doma? :-))) Ja, tam je bilo sve i svašta, pa ste kar pustili, da so se vsi belčki prekvalificirali v partizane???? …[/quote]
Ne, ne. Ne samo tam, kjer sem bil jaz doma. Po celi Jugoslaviji, zlasti pa v Sloveniji, jih je bilo po vojni dost. “Kao” partizanov. Tistih z “dvojnimi” leti, pa čeprav so nekateri od teh partizanom samo municijo pošiljali. Po “roru”.[/quote]
A kar po celi Jugoslaviji, največ pa v Sloveniji, ti je to OČE povedal, ali si sam ugotovil?
Veš, da sem te že nekajkrat mislila vprašati, če si bil policaj.:-)
No, sedaj je bila prilika, ker vse veš, tudi, kaj se je dogajalo po vsej Jugoslaviji.
Ja, jaz sem se držala doma in službe, par km stran od doma. Zato še zdaleč vsega ne vem!
Rdeča armada je osvobodila Prekmurje!!! Živ IDIOTIZEM, KOMUNAJZARJEV SEVEDA[/quote]
zgodovina se popravlja, RA ni osvobodila niti delčka slovenskega ozemlja, so pa pomagale posamezne enote Ukrajinske vojske, So pa del Prekmurja in Goric osvobodile nove enote bolgarske vojske.
kar pobrskaj vse piše!!!:)[/quote]
en del:
armade, torej armade, ki je izbojevala prelomno bitko pri Stalingradu. In tretjič: Stalinova Rdeča armada je edina tuja vojska, ki je sodelovala pri osvobajanju ozemlja današnje Slovenije. Aprila 1945 je Rdeča armada osvobodila Prekmurje. Med boji v Prekmurju je življenje izgubilo 521 sovjetskih in 206 bolgarskih vojakov. V Murski Soboti stoji mogočen spomenik, postavljen v spomin na padle vojake
……
kar pobrskaj vse piše!!!:)[/quote]
en del:
armade, torej armade, ki je izbojevala prelomno bitko pri Stalingradu. In tretjič: Stalinova Rdeča armada je edina tuja vojska, ki je sodelovala pri osvobajanju ozemlja današnje Slovenije. Aprila 1945 je Rdeča armada osvobodila Prekmurje. Med boji v Prekmurju je življenje izgubilo 521 sovjetskih in 206 bolgarskih vojakov. V Murski Soboti stoji mogočen spomenik, postavljen v spomin na padle vojake
……[/quote]
kar še enkrat pobrski, pa najd popravljeno, pa bo, res!
no da ne boš preveč iskal vir: Wikipedija – zanimivo, kako se tudi na drugi strani popravlja zgodovina, ane.
jasni se ne ker pr nas dežuje:-) to je letelo na ninej
Brezveze jim je razlagat o rusih, njim še to ni jasno da so partizani izvedli revolucijo, to je bilo že na začetku vojne, in ko bodo prišli do konca vojne, Prekmurja in rusov, mislim da bo Mura tekla navzgor:-)
hahaha frančišek, ja kaj zavraga se pa pol pritožuješ čez Ruse in njihovo rdečo armado, potem imamo zaradi njih danes Prekmurje in jim moraš reči en lep HVALA: 🙂
meni je vseeno kdo je osvobodil Prekmurje važno je da ga je, pa če je to bolgarska vojska, ukrajinski vojaki ali pa RA in se jim zato zahvaljujem, pa našim partizanom tudi.