Kdo je zares izdajalec?
jasno, da je izdajalec tisti, ki sodeluje z okupatorjem. problem pa je, da so komunisti PRED TEM odgnali in odgnali in onemogočali ostale sodelujoče v uporu, predvsem zaradi enostranskega prevzema oblasti.
torej se vsaj zame pojavijo dvojni izdajalci, ene od teh pa so vzbujali komunisti, res pa je tudi, da smo imeli l. 1941 slabo oblast, sicer voljeno od ljudstva. naša je bila…..in zopet bo nova.
hehehe, meni je že vseskozi vseeno (ker nimam nič od tega, razen poznavanja zgodovine), očitno pa tebi ni in goniš naprej svoje, torej lahko se zahvališ RA, ki je po tvojem osvobodila Prekmurje, ane frančišek, ja madonca pa ravno ta, ki ti gre najbolj na živce, pa še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} verjameš!!:)))
hehehe, meni je že vseskozi vseeno (ker nimam nič od tega, razen poznavanja zgodovine), očitno pa tebi ni in goniš naprej svoje, torej lahko se zahvališ RA, ki je po tvojem osvobodila Prekmurje, ane frančišek, ja madonca pa ravno ta, ki ti gre najbolj na živce, pa še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} verjameš!!:)))[/quote]
ne samo oprav…zgleda da ti jih je izsesal…če ne nebi štakih kvasva što gr
hehehe, meni je že vseskozi vseeno (ker nimam nič od tega, razen poznavanja zgodovine), očitno pa tebi ni in goniš naprej svoje, torej lahko se zahvališ RA, ki je po tvojem osvobodila Prekmurje, ane frančišek, ja madonca pa ravno ta, ki ti gre najbolj na živce, pa še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} verjameš!!:)))[/quote]
ne samo oprav…zgleda da ti jih je izsesal…če ne nebi štakih kvasva što gr[/quote]
kvasla gor al pa dol, zahvali se RA, ki je po tvojem osvobodila Prekmurje, le dej!!!:)))
hahaha frančišek, ja kaj zavraga se pa pol pritožuješ čez Ruse in njihovo rdečo armado, potem imamo zaradi njih danes Prekmurje in jim moraš reči en lep HVALA: 🙂
meni je vseeno kdo je osvobodil Prekmurje važno je da ga je, pa če je to bolgarska vojska, ukrajinski vojaki ali pa RA in se jim zato zahvaljujem, pa našim partizanom tudi.[/quote]
Ninej!
Srčno si želim, da bi bila ti takrat zdraven, ko so tvoji bolgari ali ukrajinci ali pa kar RA osvobajali prekmurje. Bi lahko zelo osebno doživeto spoznala nesebično pomoč slovanskih bratov – tako kot mnoge ženske, ki jim je zmagoviti pohod RA trajno zaznamoval življenje.
hahaha frančišek, ja kaj zavraga se pa pol pritožuješ čez Ruse in njihovo rdečo armado, potem imamo zaradi njih danes Prekmurje in jim moraš reči en lep HVALA: 🙂
meni je vseeno kdo je osvobodil Prekmurje važno je da ga je, pa če je to bolgarska vojska, ukrajinski vojaki ali pa RA in se jim zato zahvaljujem, pa našim partizanom tudi.[/quote]
Ninej!
Srčno si želim, da bi bila ti takrat zdraven, ko so tvoji bolgari ali ukrajinci ali pa kar RA osvobajali prekmurje. Bi lahko zelo osebno doživeto spoznala nesebično pomoč slovanskih bratov – tako kot mnoge ženske, ki jim je zmagoviti pohod RA trajno zaznamoval življenje.[/quote]
kaj ga pa ti spet serješ, če že pišeš preberi vse poste v temi, da boš vedel/a zakj sploh gre.
kaj ga pa ti spet serješ, če že pišeš preberi vse poste v temi, da boš vedel/a zakj sploh gre.[/quote]
Ninej. Nekaj postov nazaj si napisala: /meni je vseeno kdo je osvobodil Prekmurje važno je da ga je, pa če je to bolgarska vojska, ukrajinski vojaki ali pa RA in se jim zato zahvaljujem, pa našim partizanom tudi./
No in ker si tako hvaležna bolgarskim oz. ukrajinskim vojakom pa tidi RA sem zapisal to kar sem zapisal. Sicer pa si verjetno tudi hvaležna srbskim partizanom, ki so nam “pomagali” osvoboditi Trst. tudi o tej “pomoči” vedo Tržačani marsikaj povedati.
kaj ga pa ti spet serješ, če že pišeš preberi vse poste v temi, da boš vedel/a zakj sploh gre.[/quote]
Ninej. Nekaj postov nazaj si napisala: /meni je vseeno kdo je osvobodil Prekmurje važno je da ga je, pa če je to bolgarska vojska, ukrajinski vojaki ali pa RA in se jim zato zahvaljujem, pa našim partizanom tudi./
No in ker si tako hvaležna bolgarskim oz. ukrajinskim vojakom pa tidi RA sem zapisal to kar sem zapisal. Sicer pa si verjetno tudi hvaležna srbskim partizanom, ki so nam “pomagali” osvoboditi Trst. tudi o tej “pomoči” vedo Tržačani marsikaj povedati.[/quote]
zgodovino v roke, pa hitro!:)))
Čudno, saj vendar bereš Dnevnik.[/quote]
Mik,
Na vprašanje, če si bil policaj, pa nisi odgovoril!?:-)))
Pa tudi Dolenjski list berem, pred nekaj dnevi mi je bilo vseč “Iz malega zraste veliko”, fantič goji paradižni, Pa Lešnica, mi je tudi všeč. Pa še marsikaj berem. Tudi anketo sem pogledala v DL, si že kliknil na tapravo stranko? Še tistim dobro kaže, ko jih ti ne obrajtaš.:-)
Tokratni Nedeljski dnevnik je tudi zanimiv, sicer, je Nedeljc vsakič zanimiv.
Šepet, Opus Dei, trgovina z zorožjem. Gospodje s takim poslom, pa “tk” so pošten.:-)
“Pevačava”, /raziskujemo/odkrivamo/osvetljujemo/. Tokrat je že “Feljton 5”, v nadaljevanjih, zanimivo, Kavčičev Dnevnik. Tudi posvetilo: Zahvala s posvetilom Igorja Bavčarja in Janeza Janše, Daši in Niku Kavčiču, na hrbtni strani umetniške slike, “Večer na Barju”.
In razne zakolisne igrice pokvarjencev, ko si prilaščajo osamosvojitev.
To tebi ne diši, a ne? Dvomim pa, da ne bereš!? 🙂 Si firbčen.
Pišete 100 na uro, ne sledim več, vam nisem kos, je preveč drugih važnih opravil.
Ne. Je vsak, ki ni slep in gluh, policaj?
Ne obrajtam pokvarjencev, vseno s katere strani so. Praviš da jim spet dobro kaže? Hja, saj ni bilo nikoli drugače.
Ja, “osamosvojiteljev” bo kmalu toliko kot je bilo po drugi svetovni vojni “borcev” ali “simpatizerjev”. Sicer pa Nedeljca res že dolgo več ne berem, si mi pa vzbudila zanimanje. Napiši kaj več, če se ti ravno ljubi.
Aja, da ti povem, če slučajno ne veš. Jurčki rastejo in marele (dežnikarice).
Ne. Je vsak, ki ni slep in gluh, policaj?
Ne obrajtam pokvarjencev, vseno s katere strani so. Praviš da jim spet dobro kaže? Hja, saj ni bilo nikoli drugače.
Ja, “osamosvojiteljev” bo kmalu toliko kot je bilo po drugi svetovni vojni “borcev” ali “simpatizerjev”. Sicer pa Nedeljca res že dolgo več ne berem, si mi pa vzbudila zanimanje. Napiši kaj več, če se ti ravno ljubi.
Aja, da ti povem, če slučajno ne veš. Jurčki rastejo in marele (dežnikarice).[/quote]
Mik,
si pa priden, saj sem bila tudi jaz, sem krompir pobirala ta čas, za danes dovolj.
Bom začela odzadaj gor:-)))
– gob ne nabiram, ker imam drugim možnosti zadost za “kidnit”!:-)))
– glede Nedeljca, linka ne bo, ker ga imaš v temi:
“Dnevne novice”,
klikneš na link, Dnevnik.si in še na Nedeljski dnevnik, tam je vsesvašta, med drugim ti priporočam, da klikneš tudi na:
“tema tedna”,
– glej četrto postavko, na take teme sem pa res elergična……
Naslov teme z dne 10.07.2008:
Še en slovenski župnik obtožen pedofilije. Prijazni župnik verni fantiči.
Zelo dolg opis, na koncu je tudi zapisano, pa nisem brala samo tukaj v ND, tudi drugot, sledi:
Ormoški župan in poslanec v državnem zboru Alojz Sok, je v pismu vladi zapisal:
“Obtožba je naravno ostudna, realno storirev očitanega mu dejanja pa povsem neverjetna. Prišla je iz družine, kjer vlada alkohol in povsem neurejene medvsebojne razmere, ….” Več beri tam! Vredno branja, izjava
župana – poslanca Alojza Soka, tudi!
Zgleda, da so otroci iz neurejenih družin najbolj izpostavljeni takim dejanjem, se jih lahko izkorišča, so brez skrbi, da se bo izvedelo ali kaj?
Beri, če te je volja, jaz vedno berem NEDELJCA!:-))) Branja se ne zmanjka, reklam, pa ne berem, ker nič ne potrebujem!:-)
Zgoraj si tudi zapisal, hja, saj ni bilo nikoli drugače, ja, res je,
pokvarjencev nikoli ne zmanjka, so na eni in drugi strani!:-))
Končujem, jurčke pa le nabiraj, če se ti da, tudi to bo minulo.:-))
Lahko noč!
Hvala, sem prebral.
Grozlivo, če je tu kaj resnice. Upam, da je to samo Nedeljski in da ima Alojz Sok prav…, nekoliko čudno se mi zdi, da bi resen časopis objavil ime in priimek nekoga, ki mu krivda ni dokazana. Bi Nedeljski objavil tudi ime kakega komunisteka, če bi ga kakšen pijanček prijavil pred volitvami? Skoraj bi stavil da ne, ne bi bilo v skladu s Šetinčevo in Tofovo “resnicoljubnostjo”.
Po drugi strani je pa res, da so otroci iz neurejenih razmer bolj izpostavljeni raznim šikaniranjem, s strani levih in desnih.
Hvala, sem prebral.
Grozlivo, če je tu kaj resnice. Upam, da je to samo Nedeljski in da ima Alojz Sok prav…, nekoliko čudno se mi zdi, da bi resen časopis objavil ime in priimek nekoga, ki mu krivda ni dokazana. Bi Nedeljski objavil tudi ime kakega komunisteka, če bi ga kakšen pijanček prijavil pred volitvami? Skoraj bi stavil da ne, ne bi bilo v skladu s Šetinčevo in Tofovo “resnicoljubnostjo”.
Po drugi strani je pa res, da so otroci iz neurejenih razmer bolj izpostavljeni raznim šikaniranjem, s strani levih in desnih.[/quote]
mah res brez veze, kar se tiče obrekovanja levih politikov po cajtngih je vse res, če pa se najde kakšen desni, pa nikakor ne more biti res, ane mik.
toliko o tvoji tako željeni objektivnosti.
daj naprej se zmeni sam s sabo, kaj sploh želiš, resnico ene srtani ali druge ali pa vsaj sivo resnico.
Hvala, sem prebral.
Po drugi strani je pa res, da so otroci iz neurejenih razmer bolj izpostavljeni raznim šikaniranjem, s strani levih in desnih.[/quote]
Ti še dvomiš, če je to resnično.:-))) Se bo moral za to še Papež oprostiti, da boš verjel??
Kje pa, naš župnik, tega pa res ni zmožen narediti, a ne?:-)
Hudičev dobro premislijo, preden napišejo v cajtengah.
Mik, ne delaj se, da to ni mogoče.
Glede na to, da je zadeva malce skrenila, ponavljam objavo. Seveda me zanima vaša opredelitev do te konkretne zadeve.
Gospod kapetan N.L.
Vrhovni štab Slovenske partizanske vojske Vas pozivlja, da se dne tega in tega, javite na položaju, ki vam je znan in določen.
Smrt fašizmu – svoboda narodu
Takih pozivnic so komunisti poslali po italijanski pošti 752 na naslove 752 oficirjev. Seveda so italijanska oblastva na pošti v Ljubljani te pozivnice zaplenila. V dneh od 19.3. do 6.4. 1942 je kvestura v Ljubljani vseh 752 oficirjev, katerim je partizansko vodstvo poslalo pozivnice, aretirala in jih odgnala v taborišča, kjer so stradali za žično ograjo. Komunisti niso mogli skriti svojega veselja, da se jim je to podlo izdajstvo tako imenitno posrečilo. V ljubljanski ječi zaprt komunistični voditelj inž. Klinc je imel za zaprte komuniste govor, v katerem je vzkliknil : ” Danes se lahko pošteno napijemo, saj smo se znebili najbolj nevarnih sovražnikov – oficirjev ! Ti bi bili mogli Slovenske narodnjake organizirati v bojne črte, pa bi nas komuniste spet potolkli in spet ustvarili to prekleto Jugoslavijo ! ”
To dejstvo ostane zapisano v narodni zgodovini: Vodstvo OF je pač na ukaz svojih gospodarjev iz Milana, Dunaja in Moskve ovadilo fašistični kvesturi 752 jugoslovanskih oficirjev !
Če bi komunistični lažnjivci hoteli to tajiti, jim povemo: Za vaše izdajstvo je 752 prič in 752 dokumentov !!!