Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Kje se dobi zaščitne maske?

Kje se dobi zaščitne maske?

V Sloveniji?

Slovenija jih je milijon in pol podarila Kitajcem prejšnji teden. A si moreš misliti!

Mala korektura: Slovenija je poslala na Kitajsko pred par dnevi 1,2 milijona zaščitnih mask, ki jih je doniralo v Sloveniji nastanjeno švicarsko podjetje s kitajskim kapitalom v ozadju. Civilna zaščita je bila udeležena pri transferju teh mask na relaciji Lj.-Dunaj.
Nauk zgodbe: Zaščitnih mask si raja v Sloveniji nima kje nabaviti-trenutno. Howgh, govoril (pisal) sem.

Ti še vedno misliš da je globalni investitor Kylin Prime Group imel v svoji pisarni v Ljubljani 1,2 mio mask? In če jih niso, so jih šli z naročilnico nabavit v sosednjo lekarno? Edina povezava med Slovenijo in maskami je bila verjetno ta, da so bile darovane v imenu Slovenije. Nabavili so jih nekje na svetovnem trgu in jih v imenu Slovenije dostavili na Kitajsko. Sicer so pa po vsej verjetnosti tako ali tako izvirale iz Kitajske.
Noben Matjaž ali Janez ni zaradi donacije prikrajšan. Sicer je pa pritlehno in nehumano pisati o donaciji na način, kot jo skušaš ti prikazati.

Poleg tega, da so te maske le za zaščito drugih in ne sebe. Za zaščito sebe rabiš CBRN masko.

Če imajo vsi masko za zaščito drugih, potem pač noben ne potrebuje maske za zaščito sebe.
Simpl, ne?

In to je zdaj izgovor, da v Sloveniji manjka 1,2 milijona mask? Vedno smo mi za druge pametni in radodarni, samo do svojih kurbe.

V Hoferju in Lidlu so bile v akciji. Imeli so dva tipa mask. Ene so imele prostor za nos ločen od tistega za oči, druge vrste pa brez opne vmes. Prve imajo stransko dihalko, druge sredinsko na čelu. Plavuti so pri obeh v kompletu.

In to je zdaj izgovor, da v Sloveniji manjka 1,2 milijona mask? Vedno smo mi za druge pametni in radodarni, samo do svojih kurbe.
[/quote]

Tole pa moram podpisat.

Tole pa moram podpisat.
[/quote]

Piše na uradni spletni strani http://www.gov.si, da je to bila donacija podjetja KPG ( Kylin Prime Group)-podružnice v Sloveniji v vrednosti 60.000 eur “svojim” na Kitajsko. To je kitajska mednarodna firma drugače. In ja, so bile maske pri nas takrat še na zalogi v dveh skladiščih dveh dobavitelje v Sloveniji ( Verjetno Sanolabor in Kemofarmacija). Za nas je pa zdej ostal: “Prst u r……”

https://www.gov.si/novice/2020-02-13-slovenija-solidarna-z-ljudsko-republiko-kitajsko-v-boju-za-zajezitev-koronavirusa-z-donacijo-zascitnih-mask-in-financnim-prispevkom-svetovni-zdravstveni-organizaciji/

Maska za obraz 😷- prenesite si brezplačen kroj v pdf formatu – všijte med blago koflin (lahko uporabite tudi nov filter za napo, sesalec ipd.) Pazite nase in ostanite zdravi!
https://www.sivalni-stroji.si/maska-za-obraz/

Ljudje, te maske so brezveze. Edine učinkovite – pa še to časovno omejeno – so maske z ogljenim filtrom. Teh se pa že vsaj dva tedna ne da dobit, od jutri pa sploh nobenih, ker bodo namenjene zaščiti zdravstvenih delavcev. Končno, ker marsikateri potrebuje za oskrbo bolnika ali npr. nepokretnega starostnika tudi samo navadno, ki jih je zaradi pobezljanih ovc zmanjkuje.

Pri Janezu Janši.

Prosi Civilno zaščito. Če jih je tri tedne nazaj 1.200.000 rihtala Kitajcem (!!??), ni hudič, da jih ne bi še tebi zrihtala par komadov, ali pač?


Ker je Slovenija ponudila pomoc Kitajski ta sedaj vraca za aparati ki prihajajo v Slo za pomoč !
Če ne pomagaš ne pričakuj pomoči!

Stara vrečka sesalca in dve gumici pridejo prav.

Problem pa je nastopil, ker tisti, ki bi morali nosotii maske, jih niso nosili – okuženi po zdravstvenih ustanovah, napirmer. Pa so imeli maske na dosegu roke, zastonj. samo preveč so bili “freh”, da bi jih gor dali, ne?

Ma kakšnim ogljenim fitrom, ne seri. Vsaka z oznako N95 ali FFP2 ali FFP 3 je OK, no.

Odlok je. Da se ljudem ne sme več prodajat mask in razkozil.

Kitajci so pod masko dajali ženske vložke. Iz prve rokee.

Pa je sploh smiselno iskat te maske. Koliko časa pa lahko imaš masko, kolikokrat jo lahko uporabljaš. Mi imamo le par njih.

menjat je treba na nekje 2 uri, oziroma ko je znotraj vlažna – velja za tiste kirurške, tiste z oznako FFP2 ali FFP3 so za nekje 8 ur ena. Neko špricanje z razkužili in sušenje teh slednjih, kot so eni pisali tukaj, jasno odpade. 🙂

menjat je treba na nekje 2 uri, oziroma ko je znotraj vlažna – velja za tiste kirurške, tiste z oznako FFP2 ali FFP3 so za nekje 8 ur ena. Neko špricanje z razkužili in sušenje teh slednjih, kot so eni pisali tukaj, jasno odpade. 🙂
[/quote]

Zakaj odpade? Prešpricaš in daš sušit na sonce, zakaj ne bi uničilo virusa?

Odlok je. Da se ljudem ne sme več prodajat mask in razkozil.
[/quote]

Kje to piše? Link prosim!

https://www.gov.si/novice/2020-03-13-od-16-ure-velja-odredba-o-prepovedi-prometa-zascitnih-sredstev/

New Report

Close