Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kmetija Janežič, Domače mesnine, Pohorske mesnine, vse imajo meso iz Avstrije

Kmetija Janežič, Domače mesnine, Pohorske mesnine, vse imajo meso iz Avstrije

A ste brali, to sporno meso iz Avstrije zdaj umikajo obrati, ki imajo takšna imena, po katerih bi sklepal, da prodajajo svoje oziroma slovensko meso.
Npr. kmetija janežič, pa dejansko prodajajo uvoženo meso bogve od kje.

Agrarni ekonomist Aleš Kuhar je nad uvozom spornih kosov ogorčen. Dejal je, da so sami opozarjali, da je Slovenija ’kanta’ za smeti in da se v Sloveniji vse lahko proda, ker ljudje in trgovci niso dovolj zahtevni in kritični pri izbiri hrane. Po njegovem gre za škandal in neprimerno gospodarsko prakso.

Kmetija Janežič je odpoklicala zaseko z rokom uporabe 17. april prihodnje leto, mast in ocvirke z istim rokom uporabe, klobaso za kuhanje (rok 16. 4. 2020) in suho svinjsko klobaso (rok uporabe 26. 9. 2019).

Kot izhaja iz objave na spletni strani uprave, samostojni podjetnik Janko Sirc (mesarstvo) s trga umika prekajeno klobaso serije 15102019 z rokom uporabe 30. oktober.

Podjetje Spirala d.o.o. je umaknilo naslednje izdelke: pica šunka (z roki uporabe 26. oktober, 2. november in 17. november), zaseka (z rokoma uporabe 27. oktober in 23. november), domača klobasa (z roki uporabe 27. oktober in 2., 3., 11., 15., 16., 17. in 18. november), svinjska mast (z roki uporabe 1., 8., 11., 15. in 22. november), ocvirki (z roki uporabe 1., 8., 11., 15. in 22. november) in navadna klobasa, katere rok uporabnosti poteče 16. novembra letos.

Distributer Vigros s trga umika sveže vakuumsko pakirano svinjsko pleče (štiri kilograme) proizvajalca Ramsauer iz treh serij (283/01, 269/01 in 276/01) in z roki uporabe, ki so že minili (26. oktober, 19. oktober in 12. oktober), piše STA.

Tudi pri Domačih mesninah so odpoklicali svinjsko meso in izdelke iz svinjskega mesa dobavitelja Ramsauer. Pri mesu gre za izdelke s serijskimi številkami 242, 244, 247, 249, 253, 255, 257, 262, 264, 270 in 273, pri mesnih izdelkih pa za serije od 217 do 225 ter od 230 do 246.

Pohorske mesnine pa s trga umikajo pečenice (serija 10/10 in rok uporabe 16. oktober), pivsko klobaso s sirom (11/10; 18. oktober), prekajeno kračo (23/9; 1. januar 2020), posebno klobaso, malo 500 gramov (16/10; 25. januar 2020) in pariško klobaso, veliko (16/10; 14. januar 2020) ter sveže svinjske krače iz razsola. Pri slednjih gre za serije 20/9 z rokom uporabe 30. september, 26/9 z rokom uporabe 26. september, 1/10 z rokom uporabe 11. oktober in 4/10 z rokom uporabe 11. oktober.

To je očitno ta baraka pred Supernovo. Pa dober tek.

Eden od teh grešnikov v obvestilu pravi:

Zaradi suma na zdravstveno oporečnost ene od surovin v izdelkih kupljenih med
16.09.2019 in 23.10.2019 vas naprošamo, da te izdelki, ki so v roku uporabe vrnete
nazaj, mi pa vam jih bomo zamenjali z drugimi.

ha ha ha

Mmmm; mesek, njami!

In firma, ki uvaža gnilo meso iz Avstrije, se drzne imenovati “Domače mesnine”???!!! MARŠ POKVARJENCI, UPAM, DA IZGUBITE VSE KUPCE!!!! FUJ!!!!!

Po moje gre za diverzijo veganskih teroristov.

Domače je, domače.
Imam pa rajši Eurospinovo meso, saj za minimalne cene tudi ne pričakujem super kvalitete, sem pa vsaj prepričan da me niso nategnili…

Zanimivo bi bilo tudi izvedeti, od kod jih pripeljejo v Avstrijo – iz Romunije, Poljske, Ukrajine….?
In vse to se prodaja pod domače mesnine in mesnine neke kmetije. Kakšna sprevrženost.

tale brunarca Janežič itak ne prodaja svojih izdelkov, aja seveda pod svojo blagovno znamko izdelke iz tujih sestavin. Pa ljudje tam ne kupujejo na kilograme, saj tudi nimajo nevem kake zaloge, ampak kupujejo na dekagrame in mnjami, vse so že pohrustali, ni kaj nosit nazaj. Pa tudi vsi ne berejo teh traparij.
Jaz sem dvakrat kupila po 10 dag tisto belo slanino, ni bilo poceni in tudi ni bilo okusno, pa še težko se je žvečilo. Sedaj sem kupila enako slanino v ELeslercu, topila se je v ustih.
Ah ja, kaj vse smo že pojedli in tudi še bomo…………..nekontrolirano.

Če ni bil ravno Evrospin enkrat, ko sem šla mimo oddelka z mesom in je tako smrdelo, kot še nikoli v nobeni trgovini. To trgovino so potem zaprli.

Postaviš barako pred Supernovo, daš gor napis kmetija Janežič…in nategujes kupce dokler se ne zve. Pa dober tek.

Hahaha hahaha

Neverjetno,da ljudje še zmeraj verjamejo v “kupujte Slovensko”,Slovensko je domače..Podprite Slovenske kmete,Slovenske pridelovalce..pa to,haha hahahaha. Samo za profit jim gre,briga jih če je neužitno, zdravju škodljivo,nevarno za zdravje,važno,da imajo polne žepe.

Te bi morali tožiti oziroma kaznovati že zaradi zavajanja z imenom, saj potrošnik pričakuje boljšo kakovost, kot pa če gre za ime npr. Vigros, ki je sicer tudi med temi kršitelji.
In meso skoraj zagotovo ni avstrijsko, ampak pripeljano od kdove kod, ravno za balkanski trg, zato pa je ta klavnica tik ob meji.

Kakorkoli obrnes ima rit zadaj…zdaj bi vi vrli prebivalci slo ze zdavnaj vedeli da slo ni samooskrbna drzava pri hrani in da je sramota da imate vlade ki niso sposobne resit tega vprasanja ze 20 let…in g agrsrni ekonomist to dobro ve…svijereja je bila unicena po letih po osamosvojitvi in sele v zadnjem casu si premiki na tem podrocju…ampak kaj tu najbolj izstopa..je debilna urbanisticna politika ki dovoljuje nivogradnje v kmeckem okolju…z prisleki pride nasprotovanje svinjskim farmam in odvozu svinjskega gnoja ali recimu postavljanju bioplinskih reaktorjev…ali gonja proti hmeljiscem itd…skoz se ponavlja isti vzorec…avstrijci skoz vlagajo v kmetijstvo in gozdarstvo in ga razvijajo…po drugi strani pa so vse take kao afere prenapihnjene to meso ni bilo nevarno niti strupeno ali kaj podobnega….nekaj podobnega se dogaja pri smeteh…slo se bo zadusila v njih…zdaj vas resuje odvoz na sezig v avstrijo ker doma ne dovolite izgradnjo sezigalnic.
…vase smeti se medtem veseli kopicijo..mnihce vam ne pove da so priblemi pri idvozih odpadnih gum..plastike itd in da so deponije v slo polne….in zgodba se ponovi pri vetrnih elektrarnah itd…vedno se bo nasel nekdo ki vas bo nahujskal in boste proti…zakaj se sami ne veste…in tu prednjacijo novinsrji in druzbene mreze…kolektivna norost

Kako lahko Avstrijci tako svinjarijo prodajajo, pa saj niso balkanci! Sem mislil, da je Avstrija urejena država, kjer se ve, kaj je red, potem pa tole. Nihče me več ne prepriča v avstrijsko kvaliteto.


Saj je red. Preberi kaj so naredili s kršitelji.
Goljufajo pa prav tako radi kot pri nas. Samo kazni so takšne da si marsikdo ne upa.

večia vas ste težki bedaki, saj zato imate vedno tako propadlo državo in oblast kot jo imate. slovenije je daleč od samooskrbe, daleč od tega, kar pomeni da tri četrt VSEGA uvažamo in ker smo ODPAD EVROPE, UVAŽAMO NAJCENEJŠI NAJVEČJI SKRET, ki ga sicer zahodnjaki mečejo v sežigalnice. ne more bit svinjsko meso po 3 evre, če je živa teža pujsa 2 evra.sam kaj ko ti idiot tega spoh ne razumeš kakšna je razulika med živo težo in tistim kar dobiš pri mesarju. vsAka slovenska predelovalna industrija VAM TAKO, KOT SLOVENSKO DOMAČE, PRODAJA TUJO SVIN.JARIJO.TUDI NEKAJ MALEGA JE NOT SLOVENSKEGA OSTALO IZ TUJINE SVINJINA SKORAJ VSA IZ AVSTRIJE SLO CIGANIJA PAČ SAMA NE PRIDELA SKORAJ NIČ

Slovenski proizvajalci avstrijskega mesa kar po vrsti umikajo še prebavljene izdelke s polic, zdaj tudi Košaki, mi pa še vedno ne vemo, kaj je to meso vsebovalo.
Transparentnost informacij?

Meso bolnih živali. Vzroki so lahko: tumorji, raznorazna vnetja in okužbe, posledica že v štartu slabe higiene, ko so živali do kolen v lastnem dreku in se s tem tudi okuijo, okužbe in poškodbe, ki se zelo hitro razširijo med samim transportom teh živali do klavnice, ker so živali v takem šoku in stresu. Dovolj je že ena ureznina, zvin, zlom, pa se to okuži v 24ih urah celo telo, če ne dobi antibiotikov -enako kot pri človeku.

Pa naj povedo, od kod so bile te živali prepeljane, ker to sto posto ni bilo vzrejeno v Avstriji.

Potrošniki imajo tudi to pravico vedeti!

Mesna mafija tudi obstaja. Potrošniki žal nikoli ne bodo izvedeli vse resnicem čeprav jo imajo pravico.

New Report

Close